MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΞΙΔΙΑ

Καμπιά: Ένα ορεινό χωριό – έκπληξη στην Εύβοια

Γνωρίστε τα Καμπιά, ένα γραφικό ορεινό χωριό της κεντρικής Εύβοιας, χτισμένο σε ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον με τρεχούμενα νερά και πυκνή βλάστηση.

ελληνικό χωριό, Photo by Feri & Tasos on Unsplash
ελληνικό χωριό, Photo by Feri & Tasos on Unsplash
Monopoli Team

Η Εύβοια κρύβει πολλούς θησαυρούς, καλώντας τους ταξιδιώτες να τους ανακαλύψουν μέσα από βόλτες σε γραφικά χωριά και μονοπάτια. Πέρα από τους διάσημους προορισμούς της Εύβοιας, αξίζει να εξερευνήσετε μερικά από τα όχι και τόσο γνωστά χωριά της και να ανακαλύψετε τα μυστικά τους. Ένα από αυτά τα χωριά είναι τα Καμπιά, στην Κεντρική Εύβοια, περίπου 30 χλμ. από τη Χαλκίδα και 110 χλμ. από την Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Ant- Man, Marvel και ξερό ψωμί12.09.2018

Απόδραση στα γραφικά Καμπιά της Κεντρικής Εύβοιας

Χωριό του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, τα Καμπιά είναι χτισμένα σε υψόμετρο 500 μ. στην πλαγιά του Μέγα Λόγγου, τμήμα του Ξηροβουνίου. Είναι ο ορεινότερος οικισμός του δήμου Διρφύων. Το χωριό βρίσκεται μέσα σε ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον με τρεχούμενα νερά και πυκνή βλάστηση. Τα Καμπιά απέχουν μόλις 4 χλμ. από τη Στενή και μπορείτε να τα συνδυάσετε σε μια εξόρμησή σας.

Κοντά στην είσοδο του χωριού βρίσκεται το φαράγγι των Καμπιών ή φαράγγι του Χάβου, ένας καλά κρυμμένος παράδεισος στην καρδιά της Εύβοιας. Σε περιοχή με πηγή νερού βρίσκεται ο σπηλαιώδης ναός της Αγίας Κυριακής. Το χωριό φημίζεται για την πέστροφά του, η οποία παράγεται σε ιχθυοτροφεία της περιοχής, ενώ ξακουστή είναι και η τοπική φάβα.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚατερίνα Διδασκάλου: Δεν περίμενα τη ζωή μου τόσο αντισυμβατική12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b