MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Mama Cax: H Google τιμά με doodle το μοντέλο με το προσθετικό πόδι που άλλαξε τα πρότυπα στη μόδα

Η εικονογράφηση είναι έργο της Lyne Lucien καθώς σαν σήμερα το 2019, η Cacsmy Brutus, γνωστή ως Mama Cax έκανε το ντεμπούτο της στην πασαρέλα της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης.

Monopoli Team

H Google σήμερα τιμά τη Mama Cax με ένα πολύχρωμο doodle που θυμίζει τη φωτεινή της προσωπικότητα. Το μοντέλο από την Αμερική με καταγωγή από την Αϊτή με το ένα προσθετικό πόδι, έμεινε στην ιστορία κυρίως για το ακτιβιστικό της πνεύμα και τον αγώνα που έδωσε για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Η εικονογράφηση είναι έργο της Lyne Lucien καθώς σαν σήμερα το 2019, η Cacsmy Brutus, γνωστή ως Mama Cax έκανε το ντεμπούτο της στην πασαρέλα της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης. Έκανε μια πρωτοποριακή πασαρέλα, καταρρίπτοντας τα πρότυπα ομορφιάς της βιομηχανίας της μόδας. Παράλληλα, πρωταγωνιστούσε σε καμπάνιες με το πρόσθετο μέλος της, το οποίο συνήθως το ζωγράφιζε με χρώματα και μοτίβα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑModa Povera: Η συλλογή του Olivier Saillard με ρούχα της μητέρας του, μάγεψε και συγκίνησε όλο το Παρίσι12.09.2018

Η ιστορία της Mama Cax

Το μοντέλο διαγνώστηκε σε ηλικία 14 ετών με καρκίνο στα οστά και τους πνεύμονες. Δύο χρόνια μετά, υποβλήθηκε σε ανεπιτυχή χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης του ισχίου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του δεξιού ποδιού της. Τα μεταβατικά στάδια από τα οποία έπρεπε να περάσει, οδήγησαν την Cax στην κατάθλιψη καθώς δυσκολευόταν αρκετά να αποδεχθεί την εικόνα της με προσθετικό πόδι. Ήθελε να ταιριάζει με τον τόνο του δέρματός της και να μοιάζει με αληθινό.

Με τον καιρό, άρχισε να αποδέχεται τη νέα της εκδοχή και να αγαπά το σώμα της. Μαζί με την αγάπη για τον εαυτό της, άρχισε να εκδηλώνει σταδιακά και το πάθος της για τη μόδα και το στιλ με πολύχρωμα ρούχα και ένα έντονο, εκκεντρικό μακιγιάζ.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b