ΝΕΑ/ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Πλαστικά μιας χρήσης: 6 εκατ. τόνους αυξήθηκε ο όγκος των απορριμμάτων από το 2019 ως το 2021
Τα πλαστικά μιας χρήσης έχουν αναδειχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές απειλές παγκοσμίως με τεράστιες ποσότητες απορριμμάτων θαμμένων σε χωματερές ή πεταμένων χωρίς καμία επεξεργασία σε ποτάμια και ωκεανούς.
Monopoli Team
07.02.2023
A
A
Η παραγωγή των πλαστικών μιας χρήσης που ευθύνονται για την περιβαλλοντική μόλυνση αυξήθηκε κατά έξι εκατ. τόνους ετησίως από το 2019 ως το 2021 παρά τους αυστηρότερους κανονισμούς παγκοσμίως.
Σημειώνεται δε, «μικρή πρόοδος» στην αντιμετώπιση του προβλήματος και την ενίσχυση της πρακτικής της ανακύκλωσης, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα νέας έρευνας που δημοσιεύεται σήμερα.
Τα πλαστικά μιας χρήσης έχουν αναδειχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές απειλές παγκοσμίως με τεράστιες ποσότητες απορριμμάτων θαμμένων σε χωματερές ή πεταμένων χωρίς καμία επεξεργασία σε ποτάμια και ωκεανούς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑLevi Strauss & Co.: Κάνει την αρχή για μείωση του πλαστικού μιας χρήσης στο μηδέν, μέχρι το 203012.09.2018
Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Πάμε βόλτα στου Ζωγράφου: 5 στάσεις για street food που αξίζει
Λυδία Δαμπασίνα: Ο πλανήτης πλησιάζει σε μια «κόκκινη γραμμή»
Stop Scrolling: Από το Ιράν και τη Γροιλανδία μέχρι την Καρυστιανού
Η πανδημία της υπογεννητικότητας: Γιατί κάνουμε λιγότερα παιδιά;
Family Weekend: 8 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 17-18 Ιανουαρίου
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Όσα κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα
Piano Days ΄26: Δύο ημέρες, ένα όργανο, αμέτρητες μουσικές διαδρομές στο Μέγαρο
Τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου: Πρεμιέρα για τη νέα διεθνή συμπαραγωγή της COSMOTE TV
Η ολίνα κυκλοφορεί τους «Deiktes» – και μάς προετοιμάζει για το πρώτο της album