ΝΕΑ/ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Πλαστικά μιας χρήσης: 6 εκατ. τόνους αυξήθηκε ο όγκος των απορριμμάτων από το 2019 ως το 2021
Τα πλαστικά μιας χρήσης έχουν αναδειχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές απειλές παγκοσμίως με τεράστιες ποσότητες απορριμμάτων θαμμένων σε χωματερές ή πεταμένων χωρίς καμία επεξεργασία σε ποτάμια και ωκεανούς.
Monopoli Team
07.02.2023
A
A
Η παραγωγή των πλαστικών μιας χρήσης που ευθύνονται για την περιβαλλοντική μόλυνση αυξήθηκε κατά έξι εκατ. τόνους ετησίως από το 2019 ως το 2021 παρά τους αυστηρότερους κανονισμούς παγκοσμίως.
Σημειώνεται δε, «μικρή πρόοδος» στην αντιμετώπιση του προβλήματος και την ενίσχυση της πρακτικής της ανακύκλωσης, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα νέας έρευνας που δημοσιεύεται σήμερα.
Τα πλαστικά μιας χρήσης έχουν αναδειχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές απειλές παγκοσμίως με τεράστιες ποσότητες απορριμμάτων θαμμένων σε χωματερές ή πεταμένων χωρίς καμία επεξεργασία σε ποτάμια και ωκεανούς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑLevi Strauss & Co.: Κάνει την αρχή για μείωση του πλαστικού μιας χρήσης στο μηδέν, μέχρι το 203012.09.2018
Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΟΠΕΚΕΜΠΛΕ: Ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης με guest κωμικούς στον Σταυρό του Νότου
Το sheer έγινε το απόλυτο fashion statement της σεζόν
Δήμητρα Γαλάνη και Ελένη Τσαλιγοπούλου συναντιούνται επί σκηνής στο VOX
Ακομπλεξ-Άριστα 2: Μάγδα Βαρούχα και Χρήστος Αδαμόπουλος στη μουσική σκηνή Ράδιο
Θεατής: «Ένας Ήρωας με Παντούφλες» στο Θέατρο Βέμπο
Η Εβδομάδα Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας ξεκινά στο ΚΠΙΣΝ
Από την καρδιά της Σαχάρας στην Αθήνα: Οι Tinariwen για μια μοναδική συναυλία στο Floyd
Έτος Μίκη Θεοδωράκη: Μια Μαγική Νύχτα με τη Μαρία Φαραντούρη και την ΚΟΑ στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου
Βαγγελιώ Φασουλάκη, Γιώργης Μανωλάκης και Θοδωρής Σούκας αναβιώνουν τα “μπουζούκια” στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Καλλιόπες, του Γιάννη Αδελιανάκη στο Θέατρο Καλλιρόης