MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 4-5 Φεβρουαρίου 2023.

Αισωπομαχίες!, από την ομάδα Μικρός Νότος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Monopoli Team

Θέατρο

1. Αισωπομαχίες!, από την ομάδα Μικρός Νότος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Μετά από τον «Ραφτάκο των Λέξεων», η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος επιστρέφει ξανά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με μύθους του Αισώπου. Η παράσταση «Αισωπομαχίες!» παρουσιάζεται, από τις 5 Φεβρουαρίου 2023, σε κείμενο-σκηνοθεσία της ομάδας και του Πέτρου Δαμουλή και ιδέα-καλλιτεχνική επιμέλεια της Χρύσας Διαμαντοπούλου. 5 γνωστοί και πολυαγαπημένοι μύθοι του Αισώπου ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων, με αγνά χειροποίητα υλικά, διαδραστικά παιχνίδια, ζωντανή μουσική και τραγούδια, με χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις. Mε κέντρο της παράστασης την ανάγκη των ανθρώπων για συνύπαρξη, μία παρέα -οι ηθοποιοί και τα παιδιά μαζί- μιλάμε μέσα από ιστορίες και μύθους με ζώα, για αξίες ανεκτίμητες, όπως η ειρήνη, η δικαιοσύνη, η φιλία, η εργατικότητα, η δύναμη της σκέψης, η αλληλεγγύη, η αγάπη, η γενναιότητα, η συμφιλίωση… «Το Τζιτζίκι και το Μυρμήγκι»«Oι δύο Τράγοι»«Ο Βοριάς και ο Ήλιος»«Ο Κάβουρας και το Φίδι»«Ο Λαγός και η Χελώνα» συνθέτουν τη διαδραστική, μουσική παράσταση «Αισωπομαχίες!» . *Νίκος Αξιώτης, Δήμητρα Σκέμπη, Xρύσα Διαμαντοπούλου, Έλσα Λουμπαρδιά | Ζωντανή μουσική: Ομάδα Μικρός Νότος.
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 5 Φεβρουαρίου 2023 έως 9 Απριλίου 2023 | Κάθε Κυριακή στις 11.30πμ
Για παιδιά από 4+
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12 ευρώ. Μειωμένο* εισιτήριο: 10 ευρώ (*ομαδικά>20 ατόμων, ΑΜΕΑ, Άνεργοι, Πολύτεκνοι). Προπώληση: ticketservices.gr 
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος. Τηλ: 2103418550. E-mail: [email protected] | www.mcf.gr

2. «Το μυστήριο της Ανατολής», από την ομάδα Baruti στο «Εργαστήρι Μαιρηβή»

Με την παράσταση θεάτρου κούκλας «Το μυστήριο της Ανατολής» ξεκινούν το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου οι Κουκλοπαραστάσεις στο «Εργαστήρι Μαιρηβή» Κουκλοθέατρο. Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν τέσσερις παραστάσεις τα Σάββατα 4 και 11 Φεβρουαρίου, στις 5 μ.μ. και τις Κυριακές 5 και 12 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι. Η ομάδα Baruti μας ταξιδεύει στην έρημο με την κουκλοθεατρική παράσταση «Το Μυστήριο της Ανατολής». Μία παράσταση για όλες τις ηλικίες, με τεχνικές buranku, πλούσια σε εικόνες και εναλλαγές, φαντασία, χιούμορ, έντονες συγκινήσεις και φυσικότητα στην κίνηση της κούκλας, που οδηγεί τον θεατή σε ένα ταξίδι όπου τίποτα δεν είναι αδύνατο. Ο Τουρλούμ Σουκλούμ ονειρεύεται να γίνει μάγος και σοφός σαν τον παππού του, τον Καντάρ. Όμως οι σκανταλιές του δεν τον αφήνουν να συγκεντρωθεί. Ο Καντάρ τον συμβουλεύει να ακολουθήσει το δρομο των καραβανιών, για να βρει τη δύναμη που κρύβεται μέσα του και να αναδυθεί η σοφία του. Το περιπετειώδες ταξίδι του στην έρημο ξεκινά. Μοναδικός σύντροφος το Μαγικό Βιβλίο. *Σκηνοθεσία: Baruti Teatro. Εμψυχωτές: Francisco Brito, Φιλιώ Αγριμανάκη, Αλέξης Παπαχατζής.
Παραστάσεις: Τα Σάββατα 4&11/2, στις 5 μ.μ. και τις Κυριακές 5&12/2, στις 12 το μεσημέρι (Οργανωμένες παραστάσεις: για Συλλόγους, Φορείς, Ομάδες, κ.λπ.)

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ ενήλικες, 8 ευρώ παιδιά & 6 ευρώ (μέλη UNIMA). Ειδικές τιμές για και ομάδες. Κρατήσεις: 2105222181, 6942420062, Email: [email protected]
«Εργαστήρι Μαιρηβή» – Κουκλοθέατρο, Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή. τηλ.: 210 5222181. Ε: [email protected], www.mairivi.gr

3. «Πουπουλένια Πολιτεία», από την Ομάδα των Πέντε Εποχών στο Θέατρο 104

Η «Πουπουλένια Πολιτεία», μια διαδραστική παράσταση από την Ομάδα των Πέντε Εποχών και την Σοφία Παπαδοπούλου, εμπνευσμένη από τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, παρουσιάζεται, στο Θέατρο 104. Μικροί και μεγάλοι συχνά νιώθουμε την ανάγκη να αποδράσουμε, να πατήσουμε ίσως ένα μαγικό κουμπί ή να βγάλουμε φτερά και να πετάξουμε για μια πολιτεία ονειρεμένη, μια ουτοπία όπου «θα ανακαλύψουμε» τον αληθινό εαυτό μας, τις αληθινές μας επιθυμίες. Μια πολιτεία όπου θα ζήσουμε πραγματικά ευτυχισμένοι… Αναπόφευκτα το μυαλό όλων πάει στην αέρινη Νεφελοκοκκυγία του Αριστοφάνη… Μέσα από αυτήν ακριβώς την ανάγκη «γεννήθηκε» η «Πουπουλένια Πολιτεία», μια παράσταση βαθιά αισιόδοξη, παρήγορη και απόλυτα λυτρωτική! Ένα σύγχρονο αντιπολεμικό παραμύθι! Μια βιωματική παράσταση φορέας αξιών και μηνυμάτων. * Δραματουργία/Σκηνοθεσία: Σοφία Παπαδοπούλου. Παίζουν οι: Μαρία Κωνσταντά, Μάρω Καραγεώργου, Ορφέας Αλπανίδης, Σοφία Παπαδοπούλου.
Παραστάσεις κάθε Κυριακή στις 15:00. Για παιδιά από 3+
Εισιτήριο: 10€ κανονικό και 8€ ανέργων, ΑΜΕΑ, ομαδικές κρατήσεις. Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Αθήνα. Τηλ: 2103455020.

4. Η Μελωδία της Ευτυχίας, σε σκηνοθεσία Θέμιδος Μαρσέλλου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Μετά τη μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών «Η Μελωδία της Ευτυχίας» μεταφέρεται σε νέο χώρο για λίγες μόνο παραστάσεις. Το «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» θα φιλοξενήσει το αγαπημένο μιούζικαλ μικρών και μεγάλων. «Η Μελωδία της Ευτυχίας» βασίζεται στην αληθινή ιστορία της οικογένειας Φον Τραπ που έγινε μιούζικαλ σε μουσική Ρίτσαρντ Ρότζερς και στίχους Όσκαρ Χάμερσταϊν. Τη μεταφορά του μιούζικαλ στα ελληνικά, τη σκηνοθεσία καθώς και την απόδοση του κειμένου και των στίχων υπογράφει η Θέμις Μαρσέλλου. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι η Νάντια Κοντογεώργη, ο Λεωνίδας Κακούρης, η Ναταλία Δραγούμη, η Μαντώ και ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος. Μαζί τους ένας πολυμελής θίασος καθώς επίσης και ζωντανή ορχήστρα.
Παραστάσεις: Σάββατο 04/02, 18/2 και 25/2, Ώρα έναρξης 19:30 | Κυριακή 05/02, 19/2, 26/2 Ώρα έναρξης 18:00.
Τιμές Εισιτηρίων:Vip 50€ – Α ζώνη 40€ – Β ζώνη 30€ – Γ ζώνη 20€ – Δ ζώνη 20€ – Θεωρείο 15€. *Ισχύουν ειδικές τιμές από 20 άτομα και άνω | Προπώληση: Το ταμείο του θεάτρου, όλα τα καταστήματα Public και Media Market, viva.gr
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ: 212 254 0300 | www.theatron254.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Φιλάργυρος του Μολιέρου, από την Παιδική Σκηνή «Ονειροπόληση» στο Θέατρο Βρετάνια12.09.2018

Κινηματογράφος

5. «Δύο φίλοι και ένας ασβούλης» (μεταγλωττισμένη) στους κινηματογράφους

Εμπνευσμένη από το θρυλικό ντουέτο των μουσικών Tootson and Ludiwood, η χαριτωμένη ταινία κινουμένων σχεδίων από τη Νορβηγία, «Δύο φίλοι και ένας ασβούλης», που κυκλοφορεί από τις 2 Φεβρουαρίου 2023, στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες, μας ταξιδεύει στα πιο απίθανα μέρη με μία περιπέτεια γεμάτη τραγούδια, γέλιο και ανατροπές. Υπόθεση: Η ζωή στο τούνελ κυλάει όμορφα για τον Τούτσον, τον Λούντιγουντ και τον Ασβό, μέχρι που μία αυστηρή υπάλληλος του τρένου αποφασίζει να τους διώξει. Μόνο ο παππούς Τούτσον, ο θρυλικός πειρατής Καπετάν Τούτσον, μπορεί να τους σώσει. Για να τον βρουν, ταξιδεύουν στα πιο απίστευτα μέρη μέχρι που συνειδητοποιούν ότι η βοήθεια που ψάχνουν είναι πολύ κοντά τους, έχει εκατό κεφάλια και πάνω από δεκατέσσερα πόδια. *Σκηνοθεσία:Ρουν Σπάανς, Γκάνχιλντ Ένγκερ | Παίζουν:Άγγελος Λιάγκος, Φώτης Πετρίδης, Βασίλης Μήλιος, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Ντορίνα Θεοχαρίδου, Λητώ Αμπατζή, Λυδία Τζανουδάκη, Αποστόλης Ψυχράμης.
Περισσότερες πληροφορίες και αίθουσες προβολής εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Στον «ρυθμό» των Αποκριών τα εκπαιδευτικά προγράμματα Φεβρουαρίου12.09.2018

Εκπαιδευτικά προγράμματα

6. Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Στον «ρυθμό» των Αποκριών τα εκπαιδευτικά προγράμματα Φεβρουαρίου

Τα Σαββατοκύριακα…  μικροί μεγάλοι στο Μουσείο! Οι Απόκριες πλησιάζουν και στα εργαστήρια του Φεβρουαρίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, θα χορέψετε, θα ζωγραφίσετε και θα δημιουργήσετε αέρινα έργα. Θα κατασκευάσετε μάσκες συναισθημάτων, εμπνευσμένες από το αρχαίο θέατρο, και θα μεταμορφωθείτε σε πρωταγωνιστές έργων γνωστών καλλιτεχνών του 19ου και του 2ου αιώνα. Ενδεικτικά: Το Σάββατο 4/2, 11:00-13:00 και την Κυριακή 5/2, 11:30-13:30, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο για παιδιά 2-4 ετών με τους γονείς τους «Περπατώ, περπατώ μες στο δάσος… Γιατί είμαι αέρας που περνά…». Οι Απόκριες είναι εδώ και μας έχουν πάρει τα μυαλά. Στο εργαστήριό ένας αέρας φυσάει και δίνει έμπνευση στα παιδιά για να δημιουργήσουν. Παίρνουν καλαμάκια, πινέλα και μπογιές και παίζουν με τα χρώματα δημιουργώντας αέρινα έργα. Το Σάββατο 4/2, 11:00-13:00 και την Κυριακή 5/2, 11:30-13:30, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο για παιδιά 7-10 ετών «Ταυτότητα «Μάσκα συναισθημάτων σε στυλ Dada»: Φανταστείτε να είχατε μία μάσκα που να μπορεί να νιώσει όπως εσείς! Σε αυτό το εργαστήριο θα δημιουργήσετε μια μάσκα που θα μπορεί να αποτυπώσει τα συναισθήματά σας. Πρώτα όμως θα γνωρίσετε το κίνημα Dada, μέσα από το έργο της Hannah Hock και θα εμπνευστείτε από την τεχνική του φωτομοντάζ.
Διαβάστε περισσότερα εδώ για τα εργαστήρια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης
Εισιτήρια στο viva.gr
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4. T: 210 7228321-3.

7. Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης: Αποκριάτικα εργαστήρια και εκπαιδευτικές δράσεις Φεβρουαρίου για παιδιά

Τα εργαστήρια και οι δράσεις για παιδιά του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης συνεχίζονται και τον Φεβρουάριο σε ρυθμό Αποκριών. Ενδεικτικά: Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, στις 12:15, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος εξερεύνησης και πρώτων παιχνιδιών ρόλων για παιδιά 3-5 ετών, «Πειραματίζομαι» θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο «Αστροναύτες εν δράση»: Οι διαδραστικές αφηγήσεις, τα αισθητηριακά παιχνίδια μέσα σε μικρόκοσμους, οι πειραματισμοί με ποικίλα υλικά, και η παρατήρηση ‘μεταμορφώσεων’, είναι τα βασικά ερεθίσματα και οι τεχνικές που θα βοηθήσουν τα παιδιά, αλλά και θα τα προτρέψουν να απολαύσουν το παιχνίδι μας, πάντα μέσα στην ασφάλεια της ομάδας. Την Κυριακή 5 και 19 Φεβρουαρίου 2023, στις 11:30, θα πραγματοποιηθεί η δράση «Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης»: H κουκουβάγια η Σοφία, μια απ΄τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στη γειτονιά της Πλάκας, θα  βοηθήσει τα παιδιά να ξετυλίξουν τους μύθους και να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία μνημεία της πόλης.
Περισσότερα εκπαιδευτικά προγράμματα Σαββατοκύριακου από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης εδώ
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Αγίας Φιλοθέης 17, Πλάκα, Αθήνα. T: 2103250341. E: [email protected] | https://ekedisy.gr/

8. Ταξίδι στη χώρα των υδάτων: Βιωματικό Εκπαιδευτικό εργαστήρι για παιδιά 6-12 ετών στο Μουσείο Κοτσανά

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Κώστας Κοτσανάς» διοργανώνει την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, στις 12:00, το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήρι για παιδιά 6-12 ετών «Ταξίδι στη χώρα των υδάτων». Το Μουσείο Κοτσανά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Υγροτόπων αναδεικνύει την σύνδεση τεχνολογίας και περιβάλλοντος και την σημασία προστασίας των φυσικών μας πόρων μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο εργαστήρι. Ανακαλύπτουμε ποιες αρχαιοελληνικές εφευρέσεις λειτουργούν με νερό, αλλά και πώς το νερό «μεταμορφώνεται» σε κρασί, πώς δίνει μάχες τεχνολογικές με τον αέρα και τη φωτιά και πώς είναι ικανό να ζωντανέψει τα πάντα γύρω μας. Ένα ταξίδι γνωριμίας ανάμεσα στις υδραυλικές αρχαιοελληνικές εφευρέσεις, τους ελληνικούς υγροτόπους και τη ζωή όπου ανθεί εκεί, έρχεται να μας αποκαλύψει συνδέσεις ανάμεσα σε φύση και επιστήμη και να μας οδηγήσει στη σμίλευση του δικού μας συμβόλου οικολογικής ευαισθητοποίησης.
Κυριακή 5/2, 12:00 – 13:00
Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ. Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 211 411 0044 έως και μια ημέρα πριν.
«Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας», Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι, Αθήνα. Τηλέφωνο: +30-6931831530. Ε: [email protected].

9. Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Νέα πρωτότυπα STEM προγράμματα για παιδιά

Φέτος, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ δεν είναι μόνο μουσείο! Αλλάζει μορφή και μετατρέπεται κάθε φορά σε κάτι διαφορετικό! Tην Κυριακή 5 Φεβρουαρίου γίνεται Εργαστήρι Μηχανικής και Μουσική Ακαδημία με νέα πρωτότυπα προγράμματα STEM για παιδιά ηλικίας 6-12 χρονών. Εργαστήρι Μηχανικής «Ανοίγοντας φτερά!»/ Ώρα : 10.30-12.00/ Ηλικίες 6-9 ετών: Μαθαίνουμε για το ζωτικό ρόλο των πουλιών στη διατήρηση της ισορροπίας της φύσης και ανακαλύπτουμε για ποιους λόγους μεταναστεύουν τα πουλιά αλλά και οι άνθρωποι. Χρησιμοποιώντας υλικά εκπαιδευτικής ρομποτικής, δημιουργούμε ένα μοντέλο πουλιών, τα οποία στο τέλος του προγράμματος βάζουμε σε κίνηση. Μουσική Ακαδημία «Γυάλινες νότες »/ Ώρα : 12.30-14.00/ Ηλικίες 9-12 ετών: Πώς οι άνθρωποι με διαφορετική γλώσσα μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους; Η μουσική, τα σύμβολα, η γλώσσα του σώματος θα γίνουν η αφορμή για να ανακαλύψουμε πώς οι νότες ταξιδεύουν μέσα από το γυαλί της οπτικής ίνας και δημιουργώντας ένα σύστημα παραγωγής, μετάδοσης και αναπαραγωγής της μουσικής, θα συνθέσουμε τα δικά μας κομμάτια.
Κυριακή 5/1
Για κρατήσεις κλείσε θέση ηλεκτρονικά www.otegroupmuseum.gr
Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, Πρωτέως 25, Nέα Κηφισιά. Τηλ: 210 6110299 | www.otegroupmuseum.gr| E-mail: [email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHome Cinema: 6 ταινίες που θα δούμε το Σαββατοκύριακο σε TV και online πλατφόρμες12.09.2018

Στο Σπίτι/Online

10. Ο παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης κλείνει φέτος 10 χρόνια και το γιορτάζει!

Με θέμα «Ο Άνθρωπος στο Κέντρο», ο παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης ξεκίνησε με προθεσμία υποβολής μέχρι τις 30 Μαΐου 2023, καλώντας τα παιδιά ηλικίας 4-15 ετών να αποτυπώσουν τον Άνθρωπο και το ταξίδι του στον χώρο και τον χρόνο. Τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν φέτος σε μια μεγάλη έκθεση  στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων από τις 23 μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου. Στο φετινό Παιδικό Διαγωνισμό, ζωγραφίζουμε τις μεταμορφώσεις του Ανθρώπου μέσα από την ιστορία των πολιτισμών, τα έργα και το περιβάλλον που δημιουργεί. Σε ποια εποχή ζει; Τί ρούχα φοράει; Από ποια χώρα είναι; Τι κοινωνικό μήνυμα απευθύνει; Άραγε μπορούμε να τον φανταστούμε στο μέλλον; Σε ποιο περιβάλλον θα ζει και τι επάγγελμα θα κάνει; Διάλεξε τα υλικά και τα χρώματα που σου αρέσουν, δημιούργησε τον δικό σου «Άνθρωπο» και στείλε το έργο σου ταχυδρομικά στο Μουσείο έως τις 30 Μαΐου. Τα έργα όλων των παιδιών θα ενωθούν και θα φτιάξουν έναν ολόκληρο κόσμο με επίκεντρο τον Άνθρωπο.
Για παιδιά 4-15 Ετών | Προθεσμία υποβολής έως τις 30/5/2023
Περισσότερες πληροφορίες: Τ. + 30 210 7294220. Ε: [email protected]. | https://cycladic.gr/page/o-anthropos-sto-kentro.

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b