MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 28-29 Ιανουαρίου 2023.

Piano Days: Εορταστικό διήμερο δράσεων και συναυλιών αφιερωμένων στο πιάνο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Monopoli Team

Θέατρο

1. Η Μελωδία της Ευτυχίας, σε σκηνοθεσία Θέμιδος Μαρσέλλου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Μετά τη μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών «Η Μελωδία της Ευτυχίας» μεταφέρεται σε νέο χώρο για λίγες μόνο παραστάσεις. Το «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» θα φιλοξενήσει το αγαπημένο μιούζικαλ μικρών και μεγάλων για δύο Σαββατοκύριακα, 28-29 Ιανουαρίου 2023 και 4-5 Φεβρουαρίου 2023. «Η Μελωδία της Ευτυχίας» βασίζεται στην αληθινή ιστορία της οικογένειας Φον Τραπ που έγινε μιούζικαλ σε μουσική Ρίτσαρντ Ρότζερς και στίχους Όσκαρ Χάμερσταϊν. Τη μεταφορά του μιούζικαλ στα ελληνικά, τη σκηνοθεσία καθώς και την απόδοση του κειμένου και των στίχων υπογράφει η Θέμις Μαρσέλλου. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι η Νάντια Κοντογεώργη, ο Λεωνίδας Κακούρης, η Ναταλία Δραγούμη, η Μαντώ και ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος. Μαζί τους ένας πολυμελής θίασος καθώς επίσης και ζωντανή ορχήστρα.
Παραστάσεις: Σάββατο 28/01 & 04/02, Ώρα έναρξης 19:30 | Κυριακή 29/01 & 05/02, Ώρα έναρξης 18:00.
Τιμές Εισιτηρίων:Vip 50€ – Α ζώνη 40€ – Β ζώνη 30€ – Γ ζώνη 20€ – Δ ζώνη 20€ – Θεωρείο 15€. *Ισχύουν ειδικές τιμές από 20 άτομα και άνω | Προπώληση: Το ταμείο του θεάτρου, όλα τα καταστήματα Public και Media Market, viva.gr
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ: 212 254 0300 | www.theatron254.gr.

2. Μια γιορτή στου Νουριάν, από τη Συντεχνία του Γέλιου στο Σύγχρονο Θέατρο

Η Συντεχνία του Γέλιου επιστρέφει με τη νέα εκδοχή της θρυλικής της παράστασης «Μια γιορτή στου Νουριάν» στο Σύγχρονο Θέατρο. Η ανατρεπτική κωμωδία για τις προκαταλήψεις, τις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών και την πολιτισμική συμφιλίωση του Volker Ludwig, απευθύνεται σε ανθρώπους από 5 ετών – και όλων των ηλικιών. Το έργο προσπαθεί να αναδείξει τις αρετές της ανεκτικότητας, της αλληλοκατανόησης και αυθόρμητης ταύτισης που έχουν τα παιδιά μεταξύ τους, πέραν των εγκλωβισμών που επιβάλλονται από την περιχαράκωση σε εθνικότητες και κοινωνικές τάξεις. Κάθε Σάββατο ο εργαζόμενος πατέρας Μπάμπης Παπαδάκης με τα παιδιά του Δώρα και Γιάννη πηγαίνουν για κάμπινγκ. Αυτό το Σαββατοκύριακο όμως του έχουν πάρει την συνηθισμένη του θέση κάποιοι άλλοι: ο μετανάστης / πρόσφυγας Νουριάν με το γιο του Πιρούζ. * Σκηνοθεσία: Βασίλης Κουκαλάνι. Παίζουν: Γιώργος Ιωσηφίδης, Βασίλης Κουκαλάνι, Φώτης Λαζάρου, Αλέξανδρος Μούστας, Ναταλία Πήδουλα, Ηρώ Χαλκίδη, Χρήστος Χρήστου.
Κάθε Κυριακή στις 14:30
Εισιτήριο: 8€. Προπώληση: viva.gr.
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι (Δίπλα στο μετρό Κεραμεικός). Τηλ. 210 3464380. Ε: [email protected] | https://sychronotheatro.gr/

3. Ο Θαυμαστός Κόσμος της Μαργαρίτας, στην παιδική σκηνή του θεάτρου Αλφα Ληναίος – Φωτίου

Η μουσικοθεατρική διαδραστική παράσταση «Ο Θαυμαστός Κόσμος της Μαργαρίτας», σε κείμενο Βάσιας Αργέντη, πραγματεύεται την οικολογική καταστροφή και το πώς μικροί και μεγάλοι μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας. Πρόκειται για μια διαδραστική παράσταση με διαπολιτισμικό χαρακτήρα που μας μιλά για το πιο επίκαιρο από ποτέ ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Μέσα από τα «ταξίδια» της Μαργαρίτας και της παρέας της, τα παιδιά γνωρίζουν τις παραδόσεις κάθε χώρας αλλά και τους μύθους κάθε λουλουδιού. Συμπάσχουν με την αγωνία των ηρώων και γίνονται άμεσοι βοηθοί για τη σωτηρία τους. Συνειδητοποιούν την αξία της ανακύκλωσης αλλά και τη σπατάλη της ηλεκτρικής ενέργειας, την ατμοσφαιρική ρύπανση από τα εργοστάσια και τα μέσα μεταφοράς, το φαινόμενο του «θερμοκηπίου» κ.α. *Σκηνοθεσία: Μαρουσώ Γεωργοπούλου. Παίζουν: Γιώτα Βόκαλη, Αριστείδης Ιωαννίδης, Παναγιώτης Λέκκας, Άγγελος-Προκόπιος Νεράντζης, Νίκη Φραγκέλλη.
Κάθε Κυριακή στις 15:00
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 12€ | Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Αλφα Ληναίος-Φωτίου, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 37 και Στουρνάρα 51, Αθήνα – 210 520 1828.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΊδρυμα Ωνάση: Νέες ιδέες και νέες εμπειρίες με εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες12.09.2018

Μουσική

4. Piano Days: Εορταστικό διήμερο δράσεων και συναυλιών αφιερωμένων στο πιάνο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η βραβευμένη ταινία animation «Magic Piano» αφηγείται την περιπέτεια της δεκάχρονης Άννας. Ένα φανταστικό ταξίδι με όχημα ένα παλιό πιάνο που μετατρέπεται σ’ ένα μαγικό αερόπλοιο! Ο δεξιοτέχνης πιανίστας Κάρολος Ζουγανέλης συνοδεύει τη μικρή Άννα, ερμηνεύοντας επί σκηνής τις σπουδές του Σοπέν.

Το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου (28-29/1), το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών διοργανώνει για πρώτη φορά τις Piano Days @Megaron, ένα εορταστικό διήμερο αφιερωμένο στο πιάνο, με συναυλίες που θα αναδείξουν την προσαρμοστικότητα αυτού του μαγικού οργάνου σε διαφορετικά είδη μουσικής, με εκπαιδευτικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους και απρόσμενες μουσικές συναντήσεις.
28-29 Ιανουαρίου 2023 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων εδώ
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/

Κινηματογράφος

5. Asifa Hellas Day 2023: Ολοήμερη ανοιχτή εκδήλωση για το ελληνικό animation στο Ρομάντσο

Η ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ – Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων, έχοντας ως βασικούς άξονες δράσης την προώθηση και την εξωστρέφεια του ελληνικού ανιμέισον, διοργανώνει, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023, 12.00 – 20.00, στο Ρομάντσο, την Asifa Hellas Day 2023: μια ολοήμερη ανοιχτή εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο που απευθύνεται σε ολόκληρη την κοινότητα, δημιουργούς, επαγγελματίες, σπουδαστές αλλά και φίλους των ελληνικών κινουμένων σχεδίων και περιλαμβάνει προβολές για όλη την οικογένεια, παρουσιάσεις από σημαντικούς διεθνείς προσκεκλημένους, συζητήσεις και την απονομή των Ετήσιων Βραβείων «Στράτος Στασινός».
Ημερομηνία: Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 | Ώρες: 12.00 – 20.00
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ
Είσοδος ελεύθερη χωρίς προκράτηση θέσης.
Ρομάντσο, Αναξαγόρα 2-4, Αθήνα (μετρό: Ομόνοια). Τηλ. +30.2167003325 , email:[email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΊδρυμα Γουλανδρή: Νέα βρεφικά και παιδικά προγράμματα κάνουν τα Σαββατοκύριακά τους πιο διασκεδαστικά12.09.2018

Εκπαιδευτικά προγράμματα 

6. Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Νέα πρωτότυπα STEM προγράμματα για παιδιά

Φέτος, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ δεν είναι μόνο μουσείο! Αλλάζει μορφή και μετατρέπεται κάθε φορά σε κάτι διαφορετικό! Tην Κυριακή 29 Ιανουαρίου και 5 Φεβρουαρίου γίνεται Εργαστήρι Μηχανικής και Μουσική Ακαδημία με νέα πρωτότυπα προγράμματα STEM για παιδιά ηλικίας 6-12 χρονών. Εργαστήρι Μηχανικής «Ανοίγοντας φτερά!»/ Ώρα : 10.30-12.00/ Ηλικίες 6-9 ετών: Μαθαίνουμε για το ζωτικό ρόλο των πουλιών στη διατήρηση της ισορροπίας της φύσης και ανακαλύπτουμε για ποιους λόγους μεταναστεύουν τα πουλιά αλλά και οι άνθρωποι. Χρησιμοποιώντας υλικά εκπαιδευτικής ρομποτικής, δημιουργούμε ένα μοντέλο πουλιών, τα οποία στο τέλος του προγράμματος βάζουμε σε κίνηση. Μουσική Ακαδημία «Γυάλινες νότες »/ Ώρα : 12.30-14.00/ Ηλικίες 9-12 ετών: Πώς οι άνθρωποι με διαφορετική γλώσσα μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους; Η μουσική, τα σύμβολα, η γλώσσα του σώματος θα γίνουν η αφορμή για να ανακαλύψουμε πώς οι νότες ταξιδεύουν μέσα από το γυαλί της οπτικής ίνας και δημιουργώντας ένα σύστημα παραγωγής, μετάδοσης και αναπαραγωγής της μουσικής, θα συνθέσουμε τα δικά μας κομμάτια.
Κυριακές 29/1 και 5/1
Για κρατήσεις κλείσε θέση ηλεκτρονικά www.otegroupmuseum.gr
Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, Πρωτέως 25, Nέα Κηφισιά. Τηλ: 210 6110299 | www.otegroupmuseum.gr| E-mail: [email protected]

7. Ίδρυμα Γουλανδρή: Νέα βρεφικά και παιδικά προγράμματα κάνουν τα Σαββατοκύριακά τους πιο διασκεδαστικά

Τα Σαββατοκύριακα γίνονται ακόμα πιο διασκεδαστικά για τους μικρούς φίλους του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή στην Αθήνα, καθώς ξεκίνησαν νέες, ειδικά σχεδιασμένες δράσεις για παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 10 ετών. Ενδεικτικά: Κάθε Σάββατο έως 18 Μαρτίου, 10.30-11.30, θα πραγματοποιείται το εργαστήριο για παιδιά 5-6 ετών «Παιχνίδια στον αέρα!»: Τα σχήματα και τα χρώματα του Kandinsky παίρνουν ζωή σε μια νέα διάσταση αναζητώντας την «Ισορροπία» όπως ο Jean Helion και ένας νέος «διάλογος» αναπτύσσεται στον αέρα. Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να μεταφέρουν ένα δισδιάστατο έργο τέχνης στον χώρο δημιουργώντας ένα κινητό γλυπτό (mobile) που ισορροπεί σε λεπτά σύρματα και αιωρείται με μια διάθεση παιγνιώδη. Κάθε Κυριακή έως 19 Φεβρουαρίου, 12.00-13.15, θα πραγματοποιείται το δημιουργικό εργαστήριο «Τα μουσικά όργανα αλλιώς!»: Παιδιά ηλικίας 5 έως 7 ετών εμπνέονται από την περιοδική έκθεση  «Nouveau réalisme» και επεξεργάζονται ένα από τα επίκαιρα ερωτήματα που απασχόλησαν τους Νέους Ρεαλιστές πριν από 60 χρόνια: Γιατί να επιβαρύνουμε τη Γη, ενώ υπάρχουν τόσα υλικά γύρω μας που μπορούμε να τα επαναχρησιμοποιήσουμε; Με αφετηρία τα έργα του καλλιτέχνη Arman που παρουσιάζονται στην έκθεση, τα παιδιά δημιουργούν το δικό τους υπαρκτό ή και φανταστικό μουσικό όργανο χρησιμοποιώντας την τεχνική του upcycling, ενώ παράλληλα μαθαίνουν για την ανακύκλωση, την μεταλλαγή των απορριμμάτων και την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, ζητήματα που ανέδειξε το καλλιτεχνικό κίνημα του νέου ρεαλισμού.
*Δείτε περισσότερα εκπαιδευτικά προγράμματα Σαββατοκύριακου από το Ίδρυμα Γουλανδρή εδώ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα. T 210 7252895. E [email protected].

8. Μέγαρο: Μικροί και μεγάλοι «βουτάμε» στον κόσμο της μουσικής και των τεχνών με βιωματικές δράσεις για όλους

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών διοργανώνει κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής περιόδου 2022-2023 δράσεις για μικρούς και μεγάλους που μας εισάγουν σε έναν κόσμο μαγικό, χάρη στη βιωματική και διαθεματική επαφή με τη μουσική και τη συνομιλία της με τις άλλες τέχνες. Ενδεικτικά: Σάββατο 28.1, 04.2, 11.2, 18.2, 15:00-16:30, θα πραγματοποιηθεί η δράση για παιδιά 7-12 ετών «Εργαστήριο Ρυθμού»: Στο εργαστήριό αυτό ο ρυθμός γίνεται η βάση για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί. Θα παίξετε με το ρυθμό του σώματος, της φωνής σας, των κρουστών οργάνων ή των χεριών σας, δημιουργώντας τη δική σας ομαδική ρυθμική σύνθεση. Κυριακή 29.1, 19.02, 12.03, 10:00-11:00: Θα πραγματοποιηθεί η δράση για βρέφη έως 3 ετών «Μικρά θεάματα για τα μικρά»: Λέξεις που χορεύουν, ήχοι που παίζουν κρυφτό, εικόνες και ιστορίες που εξάπτουν τη φαντασία: οι παραστατικές τέχνες και ο κινηματογράφος ως εργαλεία βιωματικής εξερεύνησης του κόσμου για βρέφη και παιδιά μέχρι τριών ετών και τους συνοδούς τους. Σε ένα χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο, όπου τα παιδιά μπορούν να περιφέρονται ελεύθερα και να παίζουν, η τέχνη δημιουργεί ερεθίσματα και πολύτιμες αναμνήσεις.
*Για περισσότερα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μεγάρου δείτε εδώ.
Η δήλωση συμμετοχής στα προγράμματα γίνεται με τηλεφωνική κράτηση: 210 72 82 348 και 210 72 82 363.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/

9. Εδώ Φάρος! Περιπέτεια στον Ύφαλο: Εικαστικό πρόγραμμα για παιδιά 4 έως 12 ετών στο ΚΠΙΣΝ

Tο Kέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, επενδύοντας σταθερά στην εκπαίδευση και την επαφή των παιδιών με την τέχνη, περιλαμβάνει στο φετινό πρόγραμμά του μία νέα εικαστική δράση: από τις 30 Οκτωβρίου, την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα, παιδιά 4 έως 12 ετών έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα συνεργατικό έργο τέχνης με την καθοδήγηση καταξιωμένων εικαστικών καλλιτεχνών, εκπέμποντας «Εδώ Φάρος!». Στον χώρο του Φάρου προϋπάρχει εικαστική εγκατάσταση με την επιμέλεια του καλλιτέχνη του μήνα, ο οποίος, στη συνέχεια, υποδέχεται τα παιδιά εντός του έργου και τα καθοδηγεί στην εξέλιξή του.
*Κυριακή 29/01: Γιώργος Γυπαράκης, Εδώ Φάρος! Περιπέτεια στον Ύφαλο.
Ώρες διεξαγωγής: 10.00-11.00 για παιδιά 4 έως 6 ετών |12.00-13.30 για παιδιά 7 έως 9 ετών |15.00-16.30 για παιδιά 7 έως 9 ετών | 17.30-19.00 για παιδιά 10 έως 12 ετών.
Εισιτήριο: 5€. Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων εδώ
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAsifa Hellas Day 2023: Ολοήμερη ανοιχτή εκδήλωση για το ελληνικό animation στο Ρομάντσο12.09.2018

Στο Σπίτι/Online

10. Ο παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης κλείνει φέτος 10 χρόνια και το γιορτάζει!

Με θέμα «Ο Άνθρωπος στο Κέντρο», ο παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης ξεκίνησε με προθεσμία υποβολής μέχρι τις 30 Μαΐου 2023, καλώντας τα παιδιά ηλικίας 4-15 ετών να αποτυπώσουν τον Άνθρωπο και το ταξίδι του στον χώρο και τον χρόνο. Τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν φέτος σε μια μεγάλη έκθεση  στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων από τις 23 μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου. Στο φετινό Παιδικό Διαγωνισμό, ζωγραφίζουμε τις μεταμορφώσεις του Ανθρώπου μέσα από την ιστορία των πολιτισμών, τα έργα και το περιβάλλον που δημιουργεί. Σε ποια εποχή ζει; Τί ρούχα φοράει; Από ποια χώρα είναι; Τι κοινωνικό μήνυμα απευθύνει; Άραγε μπορούμε να τον φανταστούμε στο μέλλον; Σε ποιο περιβάλλον θα ζει και τι επάγγελμα θα κάνει; Διάλεξε τα υλικά και τα χρώματα που σου αρέσουν, δημιούργησε τον δικό σου «Άνθρωπο» και στείλε το έργο σου ταχυδρομικά στο Μουσείο έως τις 30 Μαΐου. Τα έργα όλων των παιδιών θα ενωθούν και θα φτιάξουν έναν ολόκληρο κόσμο με επίκεντρο τον Άνθρωπο.
Για παιδιά 4-15 Ετών | Προθεσμία υποβολής έως τις 30/5/2023
Περισσότερες πληροφορίες: Τ. + 30 210 7294220. Ε: [email protected]. | https://cycladic.gr/page/o-anthropos-sto-kentro.

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b