MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
FITNESS

Γυμναστική στο σπίτι: 7 Fitness Youtubers μάς βάζουν σε πρόγραμμα τη νέα χρονιά

Πάμε να δούμε κάποιους από τους καλύτερους Fitness Youtubers που μάς βάζουν σε πρόγραμμα μετά τις γιορτές.

Μαριαλενα Μάλλιου | 22.01.2023

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πέρασαν και μετά από μία περίοδο “άσωτης ζωής” σιγά σιγά επιστρέφουμε στην καθημερινότητά μας και μπαίνουμε πάλι σε πρόγραμμα. Ξεκινώντας, λοιπόν, την νέα χρονιά, στη λίστα των new year’s resolutions πολλών από εμάς βρίσκεται το να έχουμε έναν πιο healthy τρόπο ζωής, εντάσσοντας τη γυμναστική στην καθημερινότητά μας.

Επειδή, όμως, το να ξεκινήσουμε γυμναστήριο ή το να αρχίσουμε κάποιο άθλημα, μερικές φορές φαντάζει…βουνό, μέσα σε όλη την πίεση και το άγχος της καθημερινότητας, υπάρχει πάντα και μία άλλη λύση. Οι Fitness Youtubers -πολλοί από τους οποίους πήραν μεγάλη αναγνωρισιμότητα στην καραντίνα, όταν όλα τα γυμναστήρια και οι χώροι εκγύμνασης ήταν κλειστά- προτείνουν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, διαφορετικά προγράμματα για όλες τις ανάγκες και όλα τα γούστα, τα οποία μπορείτε να βρείτε με ένα κλικ στα κανάλια τους στο Youtube.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ yoga instructor Αφροδίτη Βέρρου μάς «ταξιδεύει» στον κόσμο της σωματικής και πνευματικής άσκησης12.09.2018

Σε αυτό το σημείο, φυσικά, θα πρέπει να τονίσουμε πώς η γυμναστική από το Youtube δεν μπορεί να συγκριθεί σε ποιότητα και αποτελέσματα με την εκγύμναση που προσφέρουν τα γυμναστήρια και οι λοιπές αθλητικές δραστηριότητες, όπου ειδικευμένοι trainers επιβλέπουν τον ασκούμενο, δημιουργώντας εξατομικευμένα προγράμματα και προχωρώντας σε real-time διορθώσεις και συμβουλές. Αποτελεί, ωστόσο, μία καλή λύσει για όσους δεν έχουν τον χρόνο ή την οικονομική άνεση να γραφτούν στο γυμναστήριο.

Μετά, λοιπόν, από αυτή τη μακροσκελή εισαγωγή, πάμε να δούμε κάποιους από τους καλύτερους Fitness Youtubers που μάς βάζουν σε πρόγραμμα τη νέα χρονιά.

Grow With Jo

Ένα από τα αγαπημένα μας κανάλια όταν μιλάμε για home workout είναι το Grow With Jo. Η Jo, μέσα από το δικό της ταξίδι ένταξης της γυμναστικής στη ζωής της, δημιούργησε μία πλατφόρμα, στην οποία ανεβάζει διασκεδαστικά και γρήγορα sessions, κυρίως αερόβιας γυμναστικής. Το κανάλι αυτό απευθύνεται, κυρίως, σε άτομα που επιθυμούν να χάσουν βάρος ή να βάλουν περισσότερη κίνηση στην καθημερινότητά, τους. Μεταξύ των προγραμμάτων θα βρούμε HIIT, tabata, αλλά και τα αγαπημένα μας dance parties -σχετικά σύντομα βίντεο όπου συνδυάζουν την μουσική με την κίνηση. Τα βίντεο είναι χωρισμένα, ανάλογα το επίπεδο δυσκολίας τους, σε κατηγορίες, ενώ επίσης, ορισμένα από αυτά, διακρίνονται και σε morning ή evening workouts. Το μόνο σίγουρο είναι πως η γυμναστική με τη Jo θα βελτιώσει την υγεία, αλλά και τη διάθεσή σας.

Yoga With Adriene

Αφήνουμε την έντονη αερόβια άσκηση και πηγαίνουμε στο Yoga With Adriene και σε έναν διαφορετικό τρόπο εκγύμνασης -μυαλού και σώματος- τη yoga. Μαζί με την Adriene ταξιδεύουμε στον κόσμο της yoga, μέσα από τα διάφορα sessions της. Και, επειδή όσοι έχετε ασχοληθεί με τη yoga γνωρίζετε ήδη πως πρόκειται για μία ολόκληρη φιλοσοφία που εκφράζεται με ποικίλους τρόπους και παίρνουμε διαφορετικά οφέλη ανάλογα με το ποια μορφή της διαλέγουμε να ακολουθήσουμε, έτσι και τα playlists στο κανάλι της Andriene διακρίνονται σε κατηγορίες, σύμφωνα με τη μορφή της yoga την οποία θα επιλέξουμε κάθε φορά. Μεταξύ άλλων, λοιπόν, θα βρούμε: meditation -μία πιο εσωτερική προσέγγιση, flow, energetic -για πιο hardcore εκγύμναση, refresh -με πολύ stretching, balance -με ισορροπίες, όπου συντονίζεται η σκέψη με την κίνηση, και πολλά πολλά ακόμα.

Yoga With Kassandra

Παραμένοντας στον κόσμο της yoga, ακόμα ένα κανάλι που μάς έχει κάνει να την αγαπήσουμε είναι το Yoga With Kassandra. Σε λίγο πιο ζωηρό mood από την Andriene, η Kassandra χωρίζει τα workouts της, εκτός από τον σκοπό τους (flexibility, stretch, strength κλπ.) και σε playlists ανάλογα με τη διάρκειά τους, την ημέρα της εβδομάδας για την οποία προορίζονται, αλλά και το επίπεδο δυσκολίας του κάθε flow. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε πως στη yoga -όπως και συνολικά στο κομμάτι της γυμναστικής, αλλά τονίζουμε την περίπτωση της yoga, καθώς έχει πολλές μορφές και αποδόσεις- ο instructor παίζει ιδιαίτερο ρόλο, καθώς ο ασκούμενος πρέπει να βρει εκείνον τον δάσκαλο, ο οποίος να ασχολείται με τη μορφή που του ταιριάζει.

Lottie Murphy

Αφήνουμε το κομμάτι της yoga και πηγαίνουμε σε έναν αρκετά κοντινή της μέθοδο άσκησης, το pilates. Η Lottie Murphy, στο κανάλι της στο Youtube ανεβάζει sessions για mat pilates -δηλαδή pilates στρώματος. Τα περισσότερα workouts της έχουν μία calming αύρα, ενώ ανάμεσα στα playlists της θα βρούμε pilates για το πάνω μέρος του σώματος, pilates για κορμό και κοιλιά, pilates για γλουτούς και πόδια, full body pilates, pilates για καλή στάση του σώματος, αλλά και calming pilates. Στο κανάλι της θα βρούμε επίσης δύο playlists-προγράμματα, το 1ο για 24 ημέρες και το 2ο για 2 εβδομάδες.

Chloe Ting

Και πηγαίνουμε σε ένα κανάλι που κάνει την κλασική γυμναστική – όπως οι περισσότεροι την έχουμε στο μυαλό μας- και στην Chloe Ting. Βίντεο μυϊκής ενδυνάμωσης, αλλά και αερόβιας άσκησης, sessions με βαράκια, και ασκήσεις με το βάρος του σώματος, αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του content του καναλιού, που -αν μη τι άλλο- προσφέρει αποτελέσματα. Τα playlists είναι χωρισμένα με βάση τα μέρη του σώματος τα οποία γυμνάζονται, ενώ υπάρχουν και playlists ανάλογα με τον σκοπό που θέλει να πετύχει ο κάθε ένας (χάσιμο βάρους, γράμμωση, σύσφιξη κλπ.), αλλά και με τη διάρκεια του workout. Στο κανάλι θα βρείτε, μάλιστα, και βίντεο με fitness tips και συμβουλές γύρω από το κομμάτι της γυμναστικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕίσαι πάνω από 40; Έχεις πολλούς λόγους να προπονείσαι πιο σκληρά κι αυτοί είναι οι σημαντικότεροι12.09.2018

Lilly Sabri

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινείται και το περιεχόμενο της επόμενης Fitness Youtuber, της Lilly Sabri, η οποία, όμως, ανοίγεται και σε ένα ευρύτερο φάσμα ασκήσεων, συμπεριλαμβάνοντας στο ασκησιολόγιό της και άλλα είδη γυμναστικής, όπως pilates. Κάθε playlist του καναλιού είναι και ένα διαφορετικό πρόγραμμα εκγύμνασης που διαρκεί συγκεκριμένες ημέρες, ενώ -κατά καιρούς- κάνει και live sessions, όπου το κοινό της παρακολουθεί τις ασκήσεις σε ζωντανή μετάδοση. Τα προγράμματά της είναι αρκετά…σκληροπυρηνικά και κατάλληλα για εκείνους που θέλουν να δουν άμεσα αποτελέσματα.

Pamela Reif

Και κλείνουμε τις προτάσεις μας με το κανάλι της Pamela Reif. Τα βίντεό της περιλαμβάνουν ένα μεγάλο εύρος διαφορετικών τύπων ασκήσεων. Στα playlists της βρίσκουμε ασκήσεις σωματικού βάρους για διάφορες μυϊκές ομάδες, ασκήσεις με εξοπλισμό, HIIT και cardio, stretching, αλλά και dance workouts. Αυτή η ποικιλία δημιουργεί τη δυνατότητα συνδυαστικών προπονήσεων, οι οποίες προσφέρουν περισσότερα οφέλη στην υγεία, από την μονόπλευρη ενασχόληση με έναν συγκεκριμένο τύπο άσκησης. Ένα, πάντως, είναι το σίγουρο – θα ιδρώσετε!

Περισσότερα από Fitness
VIMA_WEB3b