MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Έφυγε από τη ζωή η Τζίνα Λολομπρίτζιντα

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων ANSA, η γνωστή Ιταλίδα ηθοποιός,Τζίνα Λολομπρίτζιντα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών.

Monopoli Team

Η Ιταλίδα ηθοποιός Τζίνα Λολομπρίτζιντα, μια από τις σημαντικότερες Ευρωπαίες ηθοποιούς που εκπροσώπησε την αναγέννηση της Ιταλίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πέθανε άφησε την τελευταία της πνοή σε κλινική της Ρώμης, σε ηλικία 95 ετών.

Παίζοντας δίπλα σε μεγάλους αστέρες του Χόλιγουντ, όπως οι Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Ροκ Χάτσον, Μπαρτ Λάνκαστερ, Τόνι Κέρτις και Φρανκ Σινάτρα, η «Λα Λόλλο» – όπως την αποκαλούν χαϊδευτικά στην Ιταλία – έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κινηματογραφικά icons των δεκαετιών του 1950 και του 1960, ενώ ήταν μια από τις λίγες Ιταλίδες ηθοποιούς που έχουν πρωταγωνιστήσει σε αμερικανικές ταινίες που την έχουν κάνει διάσημη σε όλο τον κόσμο.

Κάποιες από αυτές ήταν οι: Πιο δυνατός απ’ τον Διάβολο του Τζον Χιούστον, Διασταυρούμενα σπαθιά με τον Έρολ Φλιν και το Η ωραιότερη γυναίκα του κόσμου, με τον Βιτόριο Γκάσμαν. Σε αυτή τη βιογραφική ταινία πάνω στη ζωή της σοπράνο Λίνα Καβαλιέρι, η Λολομπρίτζιτα έδωσε μια εξαιρετική ερμηνεία ως τραγουδίστρια όπερας αποσπώντας το βραβείο David di Donatello Α’ Γυναικείου Ρόλου, βραβεία που ίδρυσε η Ιταλική Ακαδημία Κινηματογράφου εκείνη την χρονιά.

Την επόμενη χρονιά πρωταγωνίστησε στο Βαριετέ του Κάρολ Ριντ, στο πλευρό του Μπαρτ Λάνκαστερ και του Τόνι Κέρτις, στην ταινία Η Παναγία των Παρισίων (1956), που υποδύθηκε την Esmeralda δίπλα στον Άντονι Κουίν, ο οποίος ενσάρκωσε τον Κουασιμόδο. Ακολούθησε Η ωραία της Καλκούτας του Τζον Στάρτζες, όπου έπαιξε μαζί με τον Φρανκ Σινάτρα, Ο Σολομών και η βασίλισσα του Σαβά (1959) του Κινγκ Βάιντορ , που πρωταγωνίστησε με τον Γιουλ Μπρίνερ (ο οποίος αντικατέστησε τον Τάιρον Πάουερ, ο οποίος πέθανε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔημήτρης Χορν: Οι κινηματογραφικοί ρόλοι που άφησαν εποχή12.09.2018

Μετά την αποχώρηση της από το χώρο του κινηματογράφου, η Λολομπρίτζιντα ασχολήθηκε με τη φωτογραφία και τη γλυπτική, ενώ μάλιστα τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε μια αποτυχημένη προσπάθεια να κερδίσει μια θέση στο ιταλικό κοινοβούλιο, παίρνοντας μέρος με ένα αριστερό πολιτικό κόμμα στις εθνικές εκλογές.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b