MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Νίκος Τεμπονέρας: 32 χρόνια από τη δολοφονία του καθηγητή στην Πάτρα

Ο Ιανουάριος του 1991 ήταν μία από τις χειρότερες περιόδους που διένυε η Ελλάδα, η οποία μέτρησε πέντε νεκρούς μέσα σε τρεις ημέρες εξαιτίας της πρωτοφανούς έντασης που υπήρχε στον χώρο της Παιδείας. Πρώτος νεκρός ήταν ο καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας.

Monopoli Team

Aπό την περίοδο της μεταπολίτευσης και έπειτα, τα βίαια κοινωνικά ξεσπάσματα ήταν μετρημένα. Συνήθως, μάλιστα, τα ξεσπάσματα αυτά ακολουθούν ενός θανάτου ή μιας δολοφονίας, όπως έγινε στις περιπτώσεις του Μιχάλη Καλτεζά (Νοέμβριος του 1985) και του Αλέξη Γρηγορόπουλου (Δεκέμβρης του 2008).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈλβις Πρίσλεϊ: Όσα δεν ξέρατε για την ταραχώδη ζωή του βασιλιά του rock n’ roll12.09.2018

Αντίθετα, τα όσα δραματικά και αιματηρά έγιναν τον Ιανουάριο του 1991, είχαν την αφετηρία τους στον Δεκέμβρη του 1990 με αφορμή μια, όπως την είχε ονομάσει ο αρμόδιος υπουργός, εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η οποία όμως προκάλεσε ρήξη στις μέχρι τότε σχέσεις του Υπουργείου Παιδείας και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η αδιάλλακτη στάση της ηγεσίας του πρώτου, ωστόσο, σε συνδυασμό με την ανυποχώρητη διάθεση των δεύτερων, δημιούργησαν ένα εκρηκτικό μείγμα που δεν άργησε να μεταβληθεί σε ισχυρή βόμβα που ανατίναξε την κοινωνική ειρήνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο βαπόρι απ’ την Περσία: Η άγνωστη ιστορία πίσω από το βαπόρι του γνωστού τραγουδιού12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b