MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΜΟΡΦΙΑ

Αυτά είναι τα skincare tips για τον χειμώνα που πρέπει να ακολουθήσεις τώρα

Θέλετε να βελτιώσετε τη χειμερινή σας ρουτίνα περιποίησης; Λοιπόν, υπάρχουν πολλές αλλαγές που πρέπει να κάνετε και δεν έχετε παρά να τις μάθετε και φυσικά να τις εφαρμόσετε.

Photo by Гоар Авдалян on Unsplash
Monopoli Team

Μπορεί το αγαπημένο σας λάδι προσώπου ή ενυδατική κρέμα να φαίνονται ως η μόνη λύση, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορείτε και πρέπει να κάνετε για να καταπολεμήσετε το ξηρό και θαμπό δέρμα.

Αν λοιπόν δεν θέλετε να αφήσετε το δέρμα σας να υποφέρει λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας φέτος, διαβάστε τους παρακάτω κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε για τη χειμερινή φροντίδα του δέρματος, σύμφωνα με τους ειδικούς.

1. Ενισχύστε τον φραγμό του δέρματος σας

«Καθώς μπαίνουμε στον χειμώνα, το δέρμα μας εκτίθεται στις αλλαγές της θερμοκρασίας και της υγρασίας, καθώς και στον άνεμο και τη βροχή, που μπορεί να ασκήσουν πίεση στο ευαίσθητο δέρμα . Είναι η τέλεια στιγμή για να αναθεωρήσετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας για να καταπολεμήσετε το περιβαλλοντικό στρες», λέει η σύμβουλος δερματολόγος Thivi Maruthappu, στο Glamour.

Οι βασικοί δείκτες της διαταραχής του δερματικού φραγμού είναι το σφιχτό, ερεθισμένο, με φαγούρα και αφυδατωμένο δέρμα. Ο δερματικός μας φραγμός υπόκειται σε διαταραχή – η υπερβολική χρήση προϊόντων περιποίησης και οι εξωτερικοί παράγοντες όπως η ρύπανση μπορεί να τον επηρεάσουν – αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τον φροντίζουμε τον χειμώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBillie Eilish: Δίνει βήμα σε νέους ακτιβιστές για την κλιματική αλλαγή, σε νέα συνέντευξη με τη Vogue12.09.2018

Αναζητήστε προϊόντα περιποίησης που περιέχουν συστατικά όπως η νιασιναμίδη, η οποία «αυξάνει την παραγωγή κεραμιδίων στο δέρμα, είναι αντιφλεγμονώδης και καταπολεμά την ανομοιόμορφη μελάγχρωση», εξηγεί ο Maruthappu, καθώς και τα ίδια τα κεραμίδια, τα λιπίδια και πιο πλούσιες κρέμες που κλειδώνουν την υγρασία.

Διαβάστε περισσότερα στο Jenny.gr

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b