MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κλασικό

Η Οδύσσεια, σε σκηνοθεσία Γιάννη Τσάκωνα στο θέατρο Νέος Ακάδημος

Ένα από τα σημαντικότερα έργα όλων των εποχών, ζωντανεύει μέσα από μια σύγχρονη ματιά του Γιάννη Τσάκωνα, στην σκηνή του θεάτρου Νέος Ακάδημος για εφήβους και ενήλικες.

Photo Credits: Σίμου Καλλιάννα
Photo Credits: Σίμου Καλλιάννα
Monopoli Team

Η Μπλε productions και η Happy productions παρουσιάζουν στο θέατρο Νέος Ακάδημος μία από τις διασημότερες ιστορίες όλων των εποχών. Το έπος που υπήρξε πυλώνας στην εξέλιξη του δυτικού πολιτισμού και αποτελεί πυρήνα του ελληνικού πολιτισμού, ζωντανεύει μέσα από μια σύγχρονη ματιά, στην σκηνή του θεάτρου Νέος Ακάδημος για εφήβους και ενήλικες, από τις 27 Νοεμβρίου.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Οι ηθοποιοί ως σύγχρονοι ραψωδοί, ζωντανεύουν την ιστορία του Ομήρου, ακολουθώντας την διαδρομή του Οδυσσέα από την αρχή ως το τέλος. Μαγεύουν με την γλώσσα και τις εικόνες του Ομήρου, με τους μυθικούς Ήρωες, τα τέρατα, τα μυθικά πλάσματα και τους Ήρωες – σύμβολα του έπους, λέγοντάς στο κοινό πως είναι στο χέρι του να μείνει πιστό στα όνειρά του, είτε είναι ο Ούτις (Κανένας) είτε είναι ο Οδυσσέας κάθε φορά.

Εφόδια σε αυτό το ταξίδι, το ποιητικό σκηνικό, τα σώματα και οι φωνές των ηθοποιών, η μουσική από το κοντραμπάσο live επί σκηνής, τα παραδοσιακά τραγούδια, το live μιξάρισμα ήχων, οι σκιές και οι φωτισμοί. Ερευνάται η «θέση» των ηρώων του έπους που επηρέασαν και επηρεάστηκαν από τον Οδυσσέα αφήνοντάς χώρο να δει κανείς την ιστορία και από άλλες πλευρές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Βρυκόλακες του Ίψεν, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή στο Εθνικό Θέατρο12.09.2018

Μια παράσταση σπουδή σε ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας που στόχο έχει να ερευνήσει όχι μόνο το μονοπάτι του Οδυσσέα αλλά και όλους τους υπόλοιπους δρόμους που συναντήθηκαν μαζί του μέχρι να φτάσει στον προορισμό του, πότε δαμάζοντας και πότε ακολουθώντας την μοίρα ή το θεϊκό στοιχείο.

Ένα έπος που μας εμπνέει στον δρόμο της δικής μας Οδύσσειας και δίνει στο κοινό ελπίδα και δύναμη να φτάσει εκεί που επιθυμεί.

Η συγκεκριμένη παράσταση έχει κριθεί από θεατροπαιδαγωγούς ιδιαιτέρως κατάλληλη για παιδιά γυμνασίων και λυκείων. Έχει υψηλό καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον για τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων γιατί τους φέρνει σε επαφή με το έργο του Ομήρου καλλιεργώντας την φαντασία τους και δίνοντάς τους μια σφαιρική εικόνα για τους ήρωες της ιστορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Στέλλα με τα Κόκκινα Γάντια: Οι πρώτες φωτογραφίες λίγο πριν την πρεμιέρα για την παράσταση του Θεάτρου Τέχνης12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Όμηρος
Σκηνοθεσία: Τσάκωνας Γιάννης

Μουσική: Παπανδρέου Κατερίνα
Φωτισμοί: Τσάκωνας Γιάννης
Χορογραφία: Ασημακοπούλου Μαριμίλλη

Παίζουν: Ζιάκκα Άννα, Παπανδρέου Κατερίνα, Τσάγκα Δώρα, Χρυσανθακοπούλου Μαίρη

Τιμές Εισιτηρίων: Ζώνη A: 11€ - 12€, Ζώνη B: 9€ - 10€, Ζώνη Γ: 7€ - 8€, Ζώνη Δ: 6€ - 7€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από τις 27 Νοεμβρίου 2022 έως τις 9 Απριλίου 2023
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 12.30
Βοηθός Σκηνοθετη: Κομνηνόγλου Γεώργιος
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/odysseia/#organizer
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Νέος Ακάδημος, Ιπποκράτους 17 και Ακαδημίας, Αθήνα
Φωτογραφίες: Σίμου Καλλιάννα
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b