MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
18
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Η Στέλλα με τα Κόκκινα Γάντια: Οι πρώτες φωτογραφίες λίγο πριν την πρεμιέρα για την παράσταση του Θεάτρου Τέχνης

Μια ανάσα πριν την πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης παράστασης της «Στέλλας με τα Κόκκινα Γάντια» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα, στην Σκηνή Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης, κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες.

Η Στέλλα με τα Κόκκινα Γάντια: Πρώτες φωτογραφίες λίγο πριν την πρεμιέρα για την παράσταση του Θεάτρου Τέχνης
Monopoli Team

«Η Στέλλα με τα Κόκκινα Γάντια». Στο πλαίσιο του έτους Καμπανέλλη, το Θέατρο Τέχνης, που υπήρξε η πρώτη «στέγη» του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα, συμπράττει με το Εθνικό Θέατρο προκειμένου να τιμήσουν από κοινού τη μνήμη του, με ένα εκ νέου ανέβασμα της «Στέλλας με τα κόκκινα γάντια», σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα. Οι πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση κυκλοφόρησαν μια ανάσα πριν την πρεμιέρα.

Η Στέλλα με τα Κόκκινα Γάντια: Πρώτες φωτογραφίες λίγο πριν την πρεμιέρα για την παράσταση του Θεάτρου Τέχνης

Η Στέλλα με τα Κόκκινα Γάντια: Λίγα λόγια για το έργο

Στο συνοικιακό υπαίθριο «Νυχτερινό κέντρο η Μαρία» τραγουδάει η Στέλλα, μια γυναίκα ανεξάρτητη, ανυπότακτη και αδιάφορη για τον κοινωνικό αντίκτυπο που προκαλεί η ελεύθερη ζωή της. H Στέλλα επιμένει να ορίζει η ίδια τον εαυτό της, να ζει τον έρωτα χωρίς όρια και να μην συμβιβάζεται με τα κοινωνικά «πρέπει». Στο πρόσωπο του Μίλτου, η Στέλλα θα βρει το αρσενικό αντίρροπο του δικού της δαιμονίου. Ο έρωτάς τους θα τους οδηγήσει αναπόφευκτα σε σύγκρουση καθώς ο Μίλτος θα προσπαθήσει, προτείνοντάς της γάμο, να υποτάξει την ελεύθερη φύση της.

Η Στέλλα με τα Κόκκινα Γάντια: Πρώτες φωτογραφίες λίγο πριν την πρεμιέρα για την παράσταση του Θεάτρου Τέχνης

Η Στέλλα εγκαταλείπει τον Μίλτο στα σκαλιά της εκκλησίας και με την απόφασή της αυτή προσβάλει τόσο την «ανδρική τιμή» του, όσο και τις κατεστημένες αντιλήψεις του κοινωνικού τους περιγύρου. Ο δρόμος του αίματος που από καιρό έχει ανοίξει, τώρα πρέπει να κλείσει. Ένα «άγριο γλέντι, ακόμα πιο άγριο», όπως προειδοποιεί ο Μίλτος, ετοιμάζεται…

Η Στέλλα με τα Κόκκινα Γάντια: Πρώτες φωτογραφίες λίγο πριν την πρεμιέρα για την παράσταση του Θεάτρου Τέχνης

Η πρώτη εκδοχή της παράστασης, λόγω πανδημίας δεν συνάντησε ποτέ ζωντανά το κοινό. Παρουσιάστηκε το 2020 από το Εθνικό Θέατρο διαδικτυακά και για μια μόνο φορά. Φέτος, ο σκηνοθέτης επιχειρεί με μικρή αλλαγή στη διανομή, μια νέα προσέγγιση της παράστασης ειδικά για τη σκηνή της Φρυνίχου.

Το έργο, γραμμένο το 1954, είναι κυρίως γνωστό από την κινηματογραφική του εκδοχή, που σημείωσε τεράστια επιτυχία μέσα από την ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη. Στην παράσταση, μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Γιάννου Περλέγκα, η τραγική ερωτική ιστορία διαδραματίζεται μέσα σε έναν κόσμο που με τα ρεμπέτικα τραγούδια και το γλέντι προσπαθεί να αποδράσει από την καταπιεστική καθημερινότητα, τα έμφυλα στερεότυπα και την βαθιά οικονομική κρίση μιας κοινωνίας που αναζητά την ταυτότητά της ενώ παλεύει να ανακάμψει από τα ερείπια του Εμφυλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Στέλλα με τα Κόκκινα Γάντια, του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο Θέατρο Τέχνης12.09.2018

Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες: Η Στέλλα με τα Κόκκινα Γάντια: Πρώτες φωτογραφίες λίγο πριν την πρεμιέρα για την παράσταση του Θεάτρου Τέχνης Η Στέλλα με τα Κόκκινα Γάντια: Πρώτες φωτογραφίες λίγο πριν την πρεμιέρα για την παράσταση του Θεάτρου Τέχνης Η Στέλλα με τα Κόκκινα Γάντια: Πρώτες φωτογραφίες λίγο πριν την πρεμιέρα για την παράσταση του Θεάτρου Τέχνης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιατί τα έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη συγκινούν ακόμα;12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθεσία- μουσική επιμέλεια: Γιάννος Περλέγκας
Σκηνικά: Γιάννος Περλέγκας – Λουκία Χουλιάρα
Κουστούμια: Λουκία Χουλιάρα
Φωτισμοί : Τάσος Παλαιορούτας
Βίντεο: Μαρία Αθανασοπούλου
Μουσική διδασκαλία: Στράτος Γκρίντζαλης
Φωτογραφίες: Ελευθερία Νικολαϊδου
Εκτέλεση παραγωγής: Αλεξάνδρα Χάμπαση
Βοηθός σκηνοθέτη: Πίνα Κούλογλου

Παίζουν (αλφαβητικά): Ανθή Ευστρατιάδου, Σοφία Κόκκαλη, Κατερίνα Λυπηρίδου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Γιάννος Περλέγκας, Εύη Σαουλίδου, Θοδωρής Σκυφτούλης, Μιχάλης Τιτόπουλος

Μουσικός επί σκηνής: Στράτος Γκρίντζαλης

Παραστάσεις Από 4 Νοεμβρίου έως 22 Ιανουαρίου

Τετάρτη και Κυριακή 19.00, Πέμπτη 21.00, Παρασκευή και Σάββατο 20.30

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/i-stella-me-ta-kokkina-gantia/

 

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα