MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
01
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΚΘΕΣΗΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΚΘΕΣΗ X
Alexis Gritchenko: Η «Ελληνική Περιπέτεια» του Ουκρανού πρωτοπόρου στο MOMus
Από 22/11/2025 έως 30/04/2026
Life, Death and Everything in Between: Έκθεση με φωτογραφίες του Sir Don McCullin στην Τεχνόπολη
Από 28/02/2026 έως 12/03/2026
Raw: Η νέα ατομική έκθεση του Νίκου Λαγού στην Γκαλερί Σκουφά
Από 10/02/2026 έως 07/03/2026
Roe Ethridge: Ο διάσημος φωτογράφος στη γκαλερί Gagosian
Από 22/01/2026 έως 07/03/2026
Why Look at Animals?: Η νέα διεθνής ομαδική έκθεση του ΕΜΣΤ ζητά δικαιοσύνη για τη μη ανθρώπινη ζωή
Από 15/05/2025 έως 15/02/2026
«65+ Η εφηβεία μιας εικαστικής επιμέλειας»: Το MOMus δίνει φωνή στην τρίτη ηλικία
Από 08/01/2026 έως 15/03/2026
«All Included» από τη Μαρία Οικονομοπούλου στη Citronne Gallery
Από 15/01/2026 έως 28/02/2026
«Από τον Μονέ στον Γουόρχολ»: Μια μοναδική έκθεση στο Ίδρυμα Γουλανδρή
Από 06/12/2025 έως 11/04/2026
Ένας βυζαντινός «Κήπος περίκλειστος» από τον Λεωνίδα Μιχαλάκο
Από 30/01/2026 έως 27/02/2026
Έργα από τη Συλλογή Τέχνης της Eurobank στο Μουσείο Μπενάκη
Από 14/01/2026 έως 27/04/2026
Ήχος από Φως, Χαρτί και Αιθέρα: Οι απαρχές της πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής στο MOMus
Από 20/12/2025 έως 30/04/2026
ΑΦΗγήματα: 100 Χρόνια Γεννάδειος Βιβλιοθήκη με έκθεση της ΑΦΗ collective
Από 02/12/2025 έως 08/03/2026
Διαιρεμένες Μνήμες 1940-1950: Το αποτύπωμα μιας ταραγμένης δεκαετίας μέσα από μια ψηφιακή έκθεση
Από 15/11/2021 έως 31/12/2026
Εθνική Πινακοθήκη: Δύο αιώνες ζωγραφικής στα Επτάνησα
Από 21/12/2025 έως 22/03/2026
Ελληνικός μήνας στο Λονδίνο - 50 χρόνια μετά: Έκθεση στο ΕΜΣΤ για την καλλιτεχνική πρωτοπορία εκτός συνόρων
Από 08/11/2025 έως 03/05/2026
Θόδωρος - Αντί αναδρομικής: Μια έκθεση αφιερωμένη στο έργο του σπουδαίου γλύπτη στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Από 08/02/2025 έως 08/02/2026
Λυδία Δαμπασίνα: Με μια «Κόκκινη γραμμή» στα Χανιά
Από 13/12/2025 έως 19/04/2026
Μία μεγάλη, immersive έκθεση για τη Frida Kahlo έρχεται στον «Ελληνικό Κόσμο»
Από 06/02/2026 έως 31/05/2026
Μουσείο «Αγγελική Χατζημιχάλη»: Εγκαίνια νέου χώρου με έκθεση αφιερωμένη στους Έρση-Αλεξία Χατζημιχάλη και Γιώργο Σαββάκη
Από 01/02/2026 έως 19/04/2026
Ο λόγος και ο τόπος: Έκθεση του Δημήτρη Σεβαστάκη στην Εθνική Βιβλιοθήκη
Από 27/11/2025 έως 28/02/2026
Το Ποιητικό Κράτος: Έκθεση ζωγραφικής του Σαμσών Ρακά στον Λόφο Art Project
Από 11/01/2026 έως 01/02/2026
Διάφορα

Love Solidarity Death (L.S.D.): Οι The Callas γιορτάζουν 20 χρόνια με ένα μουσικο-εικαστικό πρότζεκτ στη Στέγη

Μεσογειακή ψυχεδέλεια, φωσφορίζοντα χαλιά, catwalk, συναυλίες και προβολές ταινιών της ανατρεπτικής καλλιτεχνικής κολεκτίβας The Callas, περιλαμβάνει το μουσικο-εικαστικό πρότζεκτ «Love Solidarity Death (L.S.D.)», στο -1 της Στέγης.

Love Solidarity Death (L.S.D.)
Love Solidarity Death (L.S.D.)
Monopoli Team

Είκοσι χρόνια από την πρώτη τους εμφάνιση, οι Άρης και Λάκης Ιωνάς (The Callas) καταλαμβάνουν το -1 της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 30 Δεκεμβρίου 2022, με μια παραισθησιογόνα έκθεση ποτισμένη από μεσογειακή ψυχεδέλεια, συνοψίζοντας με αυτόν τον τρόπο την πολυμορφική παρουσία τους στην τέχνη.  Μια εκθεσιακή/επεισοδιακή αναδρομή στο μέλλον που ορίζεται, νοηματικά και βιωματικά, από τον τίτλο «Love Solidarity Death (L.S.D.)».

Love Solidarity Death (L.S.D.): Λίγα λόγια για το πρότζεκτ

Με μια έκθεση-ψυχεδελικό ξόρκι στο παρελθόν, στο τώρα και στο μέλλον της ελληνικής εικαστικής και μουσικής σκηνής, οι The Callas γιορτάζουν τα 20 χρόνια δημιουργίας τους, καταλαμβάνοντας το -1 της Στέγης και παρουσιάζοντας νέα δουλειά με τα ποπ-φολκ κεντήματα και υφαντά τους, γλυπτά και εγκαταστάσεις από κομμένα μάρμαρα των παλιών πεζοδρομίων της Αθήνας, πίνακες με working-class Μαντόνες, καφασοναούς-DIY Παρθενώνες, film screenings και happenings, καθώς και με συνεργασίες με guest contributors από το εξωτερικό, αλλά και την εγχώρια σκηνή: από τον Ian F. Svenonius στις PapithedogTV.

Μπάντα, εικαστικό ντουέτο, και, βέβαια, αδέλφια –στη ζωή και στη σκηνή–, εργάζονται πάντα μαζί και πάντα με τους φίλους τους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και τους συγγενείς τους. Οι υφάντρες-κεντήστρες των «ιπτάμενων χαλιών» τους δεν είναι άλλες από τη μητέρα και τη θεία τους. Οι Callasettes δεν είναι άλλες παρά οι γυναίκες που έχουν στο πλάι τους – ως σύντροφοι, συνεργάτριες και φίλες. Το πολυμορφικό έργο τους έχει παρουσιαστεί στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Παρίσι όσο και στην Αθήνα, την Ύδρα αλλά και στο χωριό τους ακριβώς απέναντι – στη Θερμησία Πελοποννήσου. Εκεί, στο πατρογονικό τους κτήμα διοργανώνουν βακχικά κοινοτικά καλλιτεχνικά gigs, όπως το πρόσφατο 24ωρο art event- προπομπό για την τωρινή έκθεση, που έστησαν στις 21 Ιουνίου 2022, με την υποστήριξη του Onassis Culture.

Love Solidarity Death (L.S.D.): Οι The Callas γιορτάζουν 20 χρόνια με ένα μουσικο-εικαστικό πρότζεκτ στη Στέγη

Εκ των θεμελιωτών της DIY σκηνής στην Ελλάδα, μουσικοί, εικαστικοί, περφόρμερ, εκδότες, οργανωτές αστικών και επαρχιακών φεστιβάλ, δημιουργοί ταινιών και βίντεο, φιλόξενοι οικοδεσπότες στους δικούς τους χώρους και ανήσυχοι εξερευνητές άλλων τόπων και τρόπων, πολυμήχανοι πιστοί ενός αποαναπτυξιακού καλλιτεχνικού βιώματος, αλληλέγγυοι αντιηγεμονικών συλλογικών πρακτικών, οι The Callas αναμοχλεύουν τα πρωτογενή υλικά της συνεμψυχωτικής τους δράσης. Mεταφέρουν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση επεισόδια μιας περιπέτειας που επιμένει στη ριζοσπαστική παιδαγωγική της αλληλεγγύης, στη σπάταλη εκδοχή της αγάπης, στη θραυσματική, μεταμορφική ψυχεδέλεια του θανάτου.

Στις εγκαταστάσεις, στα γεγονότα, στις μείξεις και στα δρώμενα του «L.S.D.» θα συναντήσει κανείς, εκτός των άλλων, ένα εν πολλοίς αταξινόμητο αρχείο συλλογικών πρακτικών στην Ελλάδα, καθώς και το είδος αυτοσχεδιαστικού κοινοτισμού που εκδηλώθηκε χαμηλόφωνα και απολαυστικά εντός του έργου των αδελφών Ιωνά.

Το «L.S.D.» προτείνει, έτσι, όχι μόνο ένα ανοιχτό οικοσύστημα αυτάρκειας, ωσμωτικών αναθεωρήσεων και εκστατικής γνώσης, αλλά κυρίως μια θεραπευτική, αν και ανήσυχη, διερευνητική πραγματικότητα «κοσμοπολιτικής» [cosmopolitics].

Σημείωμα Καλλιτεχνών

«Η αίσθηση της κοινότητας και η φρενήρης, συνεχόμενη δημιουργία μικρών temporary ουτοπιών σαν όπλο αντίστασης και επιβίωσης, σαν συνεχόμενα fragile bunkers of utopia, bubble shelters ή παρεκκλήσια, η Μαμά αγκαλιά, οι Φίλες μας και οι Φίλοι μας, η αποσπασματικότητα και το μυστήριο του Ηράκλειτου και του Ε. Χ. Γονατά, το In Lust We Trust σαν υπόκωφο mantra και σαν μουρμουρητό, το Superstudio και οι Radical Ιταλικές Discos, ο σεβασμός της μοναδικότητας του κάθε μικρού στοιχείου σε έναν βυζαντινό τοίχο, οι cut-up λογοτεχνικές και κινηματογραφικές τεχνικές, οι τρούλοι, η ψυχεδελική αναρχική αρχιτεκτονική στο “Gravity’s Rainbow” του Thomas Pynchon, η sensual urban dystopia του J. G. Ballard, οι Sonic Youth με την Μπέλλου και την Παπαγκίκα, το «κουμπωμένο» Plus Soda δίπλα στον Κεραμεικό, ο τριπαριστός Ν. Γ. Πεντζίκης, το sensual frottage της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, η lo-fi και tender γεωμετρία σε ένα post-punk τραγούδι, οι Working Class Madonnas της διπλανής πόρτας, η muted ενέργεια του Morandi, η day-to-day life της ποίησης του Frank O’Hara, η acid προαναγεννησιακή περιήγηση του Ciriaco d’Ancona σε αρχαιολογικούς τόπους και το φλανάρισμα των situationnistes με τη psychogeographie τους, τα Κυπαρίσσια παντού και το Πρώτο Νεκροταφείο ως κήπος/αυλή/χαμόγελο Κόρης/Κούρου. Τα 50 ακάλυπτα μέτρα του Ιλισού και της Καλλιρρόης μας, με τις Νύμφες της, με το αρχαίο νερό να χύνεται προαιώνια, με την Αγία Φωτεινή, με παπαγαλάκια μαζί με βατράχια και απόκοσμη φύση στην καρδιά αστικού τοπίου, με το cruising spot της και την urban μυθολογία της τρύπας-στοάς.

Χάραμα περπατάτε αγκαλιά, με hangover, στις πλάκες του Πικιώνη, και αισθάνεσαι θραύσματα, δίψα, αρχαία μάρμαρα και Κόρες να συνυπάρχουν με πλαστικούς σωλήνες αποχέτευσης, γάτες και πικροδάφνες, και ο ήλιος να βγαίνει πάντα από εκεί πίσω από τον τρελό Υμηττό (απαλοκλείνεις τα μάτια).

Love, Solidarity & Death».
The Callas / Λάκης και Άρης Ιωνάς, Νοέμβριος 2022

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση χτίζει γέφυρες σε ταραγμένα νερά12.09.2018

Πρόγραμμα

Σάββατο 26.11

Ισόγειο φουαγιέ, Εκθεσιακός Χώρος –1, 18:00 – 23:00

  • 18:00 Εγκαίνια
  • 21:00 Performance Catwalk (20΄)

The Callas performance

Οι Callasettes, Φιλίππα Δημητριάδη, Διονυσία Μποσμή, Ανίτα Πολυχρόνη, Λίνα Ρόκου, Δάφνη Κυριακίδου και οι χορεύτριες Μάρθα Πασακοπούλου, Χριστίνα Καραγιάννη, Αγγελική Χατζή, σε χορογραφία της Αγγελικής Χατζή και σκηνοθεσία των The Callas χρησιμοποιούν ως σκηνικά τις εγκαταστάσεις της έκθεσης παρουσιάζοντας ένα υβριδικό catwalk.

Σάββατο 03.12 και Κυριακή 04.12

Ισόγειο φουαγιέ, Εκθεσιακός Χώρος –1, 18:00 – 23:00

Προβολές ταινιών, Μικρή Σκηνή, 19:00 – 23:15
  • 19:00 L.S.D. – Love Solidarity Death video clip by Jackie Lentzou (πρεμιέρα)|
    Lustlands (16+) – 15’ Διάλειμμα
  • 20:30 Great Eastern (16+) – 15’ Διάλειμμα
  • 22:00 Sick (16+)

Για πρώτη φορά, η Στέγη παρουσιάζει το σύνολο της κινηματογραφικής δουλειάς των Λάκη και Άρη Ιωνά / The Callas. Οι The Callas και οι φίλοι/ συνεργάτες/ συνοδοιπόροι τους, κινούμενοι σαν μια κινηματογραφική guerilla collective, παρουσιάζουν τα τελευταία 10 χρόνια ταινίες χειροποίητες, υπαρξιακές, άμεσες και συναισθηματικές αφήνοντας πάντα στο τέλος ένα κόμμα παρά μια τελεία.

(Οι ταινίες θα είναι υποτιτλισμένες στα αγγλικά).

L.S.D. – Love Solidarity Death video clip by Jackie Lentzou (πρεμιέρα)

Διάρκεια: 7´
Σενάριο & Σκηνοθεσία: Ζακλίν Λέντζου
Ηθοποιοί: Σοφία Κόκκαλη, Νικόλας Παπαδομιχελάκης
Διευθυντής Φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Κουκουλιός
Παραγωγή: Φαίη Μινωπέτρου-Κασιμάτη, Νικόλας Κούλογλου

Lustlands, 2013

Διάρκεια: 73´
Σενάριο & Σκηνοθεσία: The Callas / Λάκης και Άρης Ιωνάς
Ηθοποιοί: Αγγελική Χατζή, Τερψιχόρη Σαββάλα, Ανίτα Πολυχρόνη, Αφροδίτη Ψαρρά, Κώστας Βαρώτσος, Ηλίας Παπαζαχαρίας, Αναστασία Δρούζα, Δημήτρης Κοτσέλης
Διευθυντής Φωτογραφίας: Δημήτρης Κοτσέλης
Μοντάζ: Δημήτρης Κοτσέλης
Παραγωγή: The Studio Art Projects / Velvet Room Projects – Haos film

Ένα film noir κάτω από τον καυτό μεσογειακό ήλιο. Στο αποκορύφωμα του καλοκαιριού, τέσσερις φίλες αφήνουν πίσω τους την πόλη και την ανεργία και βρίσκουν καταφύγιο σε ένα παραθαλάσσιο αγρόκτημα.

Μακριά από την ένταση και τα προβλήματα, οι τέσσερις φίλες αφήνονται στη ραθυμία και τη λαγνεία του καλοκαιριού. Φίλοι από το παρελθόν εισβάλλουν στη ζωή των κοριτσιών, παιδικοί έρωτες αναζωπυρώνονται, φιλίες δοκιμάζονται και ξεχασμένα μυστικά έρχονται απειλητικά στο προσκήνιο.

The Great Eastern, 2017

Διάρκεια: 83´
Σενάριο & Σκηνοθεσία: The Callas / Λάκης και Άρης Ιωνάς
Ηθοποιοί: Ηρώ Σοφουλάκη, Δημήτρης Πολιτάκης, Κάτια Δημοπούλου, Valisia Odell, Ηλίας Παπαζαχαρίας
Διευθυντής Φωτογραφίας: Δημήτρης Κοτσέλης
Μοντάζ: Δημήτρης Κοτσέλης
Executive Producer: Βένια Βέργου
Παραγωγή: The Studio Art Projects / Velvet Room Projects

Απομόνωση, ελπίδα, κάβλα και σκοτάδι. Πέντε άνθρωποι στέκονται σαν δέντρα και περιμένουν σε ένα απομονωμένο νησί το υπερωκεάνιο “The Great Eastern” να τους μαζέψει για ένα ταξίδι προς κάποια ελπίδα. Μια μικρή πεταλούδα πετάει ανάμεσά τους και τα κάνει όλα σκατά.

Sick, 2021

Διάρκεια: 73´
Σενάριο & Σκηνοθεσία: The Callas / Λάκης και Άρης Ιωνάς
Ηθοποιοί: Melia Kreiling, Νικολάκης Ζεγκίνογλου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Λάκης και Άρης Ιωνάς
Μοντάζ: Λάκης και Άρης Ιωνάς, Μελίνα Ταβουλάρη
Παραγωγή: The Studio Art Projects / Velvet Room Projects

Ένα πειραματικό, χειροποίητο φιλμ, φτιαγμένο με κινητά τηλέφωνα και selfie γυρίσματα, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, σε Αθήνα και Λος Άντζελες. Ένα ποιητικό, ίντερνετ ρομάντζο, που έχει να κάνει με την απομόνωση, την ενατένιση ταβανιών, την αποσπασματικότητα της μνήμης και τα υπαρξιακά προβλήματα που αναβλύζουν από τα ευθεία ή τα κυκλικά γαριδάκια.

Παρασκευή 16/12

Ισόγειο φουαγιέ, Εκθεσιακός Χώρος –1, 18:00 – 23:00

  • 20:00 | Escape-ism (Ian F. Svenonius), live (30’)
  • 21:30 | The Callas, live and performance with The Callasettes (40΄)

*Τρία νέα τραγούδια των The Callas πλαισιώνουν την performance.

The Callas band members: Άρης Ιωνάς, Λάκης Ιωνάς, Χρυσάνθη Τσουκαλά, Χρήστος Μπεκίρης
The Callas guest members: Μαριλένα Πετρίδου, Κώστας Στεργίου

Μουσική: The Callas
Performance
Σκηνοθεσία: The Callas / Λάκης και Άρης Ιωνάς
Χορογραφία: Αγγελική Χατζή
Χορεύτριες: Μάρθα Πασακοπούλου, Χριστίνα Καραγιάννη, Αγγελική Χατζή
Performers: Φιλίππα Δημητριάδη, Διονυσία Μποσμή, Αννίτα Πολυχρόνη, Λίνα Ρόκου, Δάφνη Κυριακίδου
Ηχοληψία: Νίκος Τριανταφύλλου
Μείξεις: Ηρακλής Βλαχάκης

LOVE SOLIDARITY DEATH, NOTES ON L.S.D., book launch

Παρουσίαση της ειδικής έκδοσης με σχέδια των The Callas, κείμενα από την επιμελήτρια της έκθεσης Νάντια Αργυροπούλου, την Αφροδίτη Παναγιωτάκου, τους Jim Sclavunos (Nick Cave & The Bad Seeds), Ian F. Svenonius (Escape-ism, Make Up), Paul Artrocker (Artrocker magazine, Ressonance FM, New Heavy Sounds), μια συνομιλία των The Callas με τη Myriam Ben Salah (Renaissance society, Chicago/Paris).

*Σχεδιασμός έκδοσης: Άντα Θεοδωρακάκη, Ειρήνη Ζωγράφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣπιρτόκουτο – The Musical, του Γιάννη Οικονομίδη στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση12.09.2018

Σάββατο 17/12

Ισόγειο φουαγιέ, Εκθεσιακός Χώρος –1, 18:00 – 23:00

  • 20:00 | Ian F. Svenonius, talk (30΄)
  • 21:00 | PapithedogTV, live (30΄)
  • 22:00 | The Callas, live and performance with The Callasettes (40΄)

*Τρία νέα τραγούδια των The Callas πλαισιώνουν την performance.

The Callas performance

Οι The Callas παρουσιάζουν τρία νέα τραγούδια τους και τη νέα συλλογή χειροποίητων πλεκτών ρούχων-εικαστικών έργων τους. Οι Callasettes, Φιλίππα Δημητριάδη, Διονυσία Μποσμή, Ανίτα Πολυχρόνη, Λίνα Ρόκου, Δάφνη Κυριακίδου και οι χορεύτριες Μάρθα Πασακοπούλου, Χριστίνα Καραγιάννη, Αγγελική Χατζή, σε χορογραφία της Αγγελικής Χατζή και σκηνοθεσία των The Callas, χρησιμοποιούν ως σκηνικά τις εγκαταστάσεις της έκθεσης παρουσιάζοντας ένα υβριδικό catwalk.

Ian F. Svenonius (Escape-ism)

Ο Ian Svenonius, μέσα από τη Radical Elite πολυμορφική διαδρομή του στη μουσική και τα βιβλία, παρουσιάζει το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο “Against the Written Word” και μιλάει για το κείμενο που έγραψε για την έκδοση “The Callas – Notes on L. S. D.” με αφορμή το έργο Punkthenon των The Callas.

PapithedogTV

Οι PapithedogTV είναι ένα underground dog pop συγκρότημα από την Αθήνα που προσγειώνεται στη Στέγη για μια 30’ woof έκρηξη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Καλλιτέχνης: The Callas
Χώρος: -1, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα.
Διάρκεια Έκθεσης: 26 Νοεμβρίου έως 30 Δεκεμβρίου 2022
Είσοδος: Είσοδος δωρεάν με δελτία εισόδου
Πληροφορίες Χώρου: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα. Τηλ: +30 210 900 5 800 (ΔΕ-ΠΑ 10:30 - 18:30). Ε: [email protected] | https://www.onassis.org/el/
Περισσότερα από ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα έκθεση με φωτογραφίες του Sir Don McCullin
Εικαστικά
Ένας βυζαντινός «Κήπος περίκλειστος» από τον Λεωνίδα Μιχαλάκο
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Μουσείο «Αγγελική Χατζημιχάλη»: Εγκαίνια νέου χώρου με έκθεση αφιερωμένη στους Έρση-Αλεξία Χατζημιχάλη και Γιώργο Σαββάκη
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Raw: Η νέα ατομική έκθεση του Νίκου Λαγού στην Γκαλερί Σκουφά
Εικαστικά
Denise Ελευθερίου: Σύγχρονα ρούχα – γλυπτά σε μια παραδοσιακή Νηματουργία
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Μία μεγάλη, immersive έκθεση για τη Frida Kahlo έρχεται στον «Ελληνικό Κόσμο»
Εικαστικά
Roe Ethridge: Ο διάσημος φωτογράφος στη γκαλερί Gagosian
Εικαστικά
Έργα από τη Συλλογή Τέχνης της Eurobank στο Μουσείο Μπενάκη
Εικαστικά
«All Included» από τη Μαρία Οικονομοπούλου στη Citronne Gallery
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Το Ποιητικό Κράτος: Έκθεση ζωγραφικής του Σαμσών Ρακά στον Λόφο Art Project
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Εθνική Πινακοθήκη: Δύο αιώνες ζωγραφικής στα Επτάνησα
Εικαστικά
«65+ Η εφηβεία μιας εικαστικής επιμέλειας»: Το MOMus δίνει φωνή στην τρίτη ηλικία