MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Mona Lisa: Η αξία του πίνακα του Leonardo Da Vinci σε σημερινά χρήματα είναι σίγουρα εξωπραγματική

Αν ρωτούσαμε κάποιον να μας πει τον πρώτο πίνακα που του έρχεται στο μυαλό, τότε η απάντηση πιθανότατα θα ήταν η Mona Lisa του Leonardo Da Vinci.

Credits: The Free Birds/Unsplash
Monopoli Team

Το διάσημο έργο τέχνης που φιλοξενείται στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, δημιουργήθηκε μεταξύ του 1503 και του 1506 μ.Χ στη Φλωρεντία και σήμερα αναγνωρίζεται σχεδόν από οποιονδήποτε άνθρωπο στον πλανήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΡέμπραντ: Αυθεντική δημιουργία του μεγάλου ζωγράφου αποδεικνύεται πίνακας που θεωρούνταν «πρόχειρο αντίγραφο»12.09.2018

Αν κάποιος επισκεφτεί το Λούβρο θα αντιληφθεί αμέσως πως η μεγαλύτερη ατραξιόν του είναι ο συγκεκριμένος πίνακας. Χιλιάδες τουρίστες σχηματίζουν καθημερινά ουρές για να τον δουν και να τον θαυμάσουν από κοντά. Γιατί όμως είναι τόσο διάσημη η Mona Lisa;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕθνική Πινακοθήκη: Όλα όσα θα δούμε τη διετία 2023-202412.09.2018

Μεγάλος λόγος γίνεται για το βλέμμα, αλλά και το χαμόγελο της γυναίκας που ζωγράφισε ο Da Vinci. Οι τεχνικές που χρησιμοποίησε ο πρωτεργάτης της Ιταλικής Αναγέννησης είναι μοναδικές και πρωτοπόρες. Ο πίνακας αναθεώρησε τους κανόνες της τέχνης και συνεχίζει να συζητιέται ακόμη και σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b