MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Κινέζοι φοιτητές στη Σανγκάη μιλούν άπταιστα ελληνικά και γίνονται viral στο Tik Tok

Μια Tik Toker από την Κίνα μπήκε για ρεπορτάζ μέσα στο τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών της Σανγκάης και το βίντεό της εξέπληξε τους χρήστες της πλατφόρμας.

Monopoli Team

Πόσο συχνό είναι να ακούς κάποιον πολίτη άλλης χώρας να μιλάει άπταιστα τη γλώσσα σου; Και δεν μιλάμε φυσικά για τα αγγλικά, τα γαλλικά ή τα ισπανικά που μαθαίνουν οι περισσότεροι, αλλά για τα ελληνικά, μια γλώσσα που αντικειμενικά θεωρείται ως μία από τις δυσκολότερες εκεί έξω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑKhaby Lame: Μια ματιά στα αυτοκίνητα εκατομμυρίων που έχει στο γκαράζ του ο επιτυχημένος TikToker12.09.2018

Η απαιτητική γραμματική, η πλουραλισμός λέξεων, καθώς και η δύσκολη προφορά αποτελούν αποτρεπτικούς παράγοντες για να ξεκινήσει κάποιος να μαθαίνει ελληνικά. Παρόλα αυτά, στη Σανγκάη της Κίνας υπάρχουν δεκάδες άτομα που τα μελετούν καθημερινά. Μιλάμε για τους φοιτητές του τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών της Σανγκάης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗΠΑ: 30 αμερικανικά πανεπιστήμια έρχονται για να συνεργαστούν με ελληνικά12.09.2018

Αυτό που προκαλεί εντύπωση πάντως και είδαμε σε ένα πρόσφατο βίντεο στον λογαριασμό της TikToker από την Κίνα, Marianna Lee, είναι πως οι συγκεκριμένοι φοιτητές μιλούν τα ελληνικά σαν να είναι η μητρική τους γλώσσα. Έχουν καλή προφορά, χρησιμοποιούν πλούσιο λεξιλόγιο, ενώ έχουν μάθει και το ελληνικό τους όνομα.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b