MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η Φλόρενς Πιού αναζητά το «Θαύμα» στο νέο δράμα εποχής του Σεμπαστιάν Λέλιο

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Σεμπαστιάν Λέλιο υπογράφει «Το Θαύμα», τη νέα δραματική ταινία εποχής που προσγειώνεται προσεχώς στο Netflix, με τη Φλόρενς Πιου να ερευνά μία πολύ ιδιαίτερη ιστορία που υπόσχεται να μάς ανατριχιάσει.

Το Θαύμα. Photo Credits: Netflix
Το Θαύμα. Photo Credits: Netflix
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Μία ιδιαίτερη δραματική ταινία εποχής βασισμένη στο δημοφιλές μυθιστόρημα «Το Θαύμα» της Έμα Ντόναχιου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι χρήστες του Netflix από την ερχόμενη Τετάρτη.

Τη διασκευή του μυθιστορήματος αυτού υπογράφει ο οσκαρικός σκηνοθέτης Σεμπαστιάν Λέλιο και πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής του μεταφοράς είναι η Φλόρενς Πιου-που έχει σχεδόν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του κινηματογραφικού κόσμου τους τελευταίους μήνες με τη συμμετοχή της στο «Μην Ανησυχείς Αγάπη μου»– με το «Θαύμα» τους να μάς υπόσχεται μία ενδιαφέρουσα και διαφορετική ιστορία, που αγγίζει τα όρια του ψυχολογικού θρίλερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNetflix: Οι 10 καλύτερες ταινίες και σειρές που έρχονται τον Νοέμβριο στις οθόνες μας12.09.2018

Η πλοκή του δράματος εποχής «Το Θαύμα»
Το Θαύμα. Photo Credits: Netflix

Το Θαύμα. Photo Credits: Netflix

Στην Ιρλανδία του 19ου αιώνα, μία Αγγλίδα νοσοκόμα θα ακολουθήσει τα ίχνη ενός θαύματος, όταν μάθει πως ένα 11χρονο κορίτσι επιβιώνει χωρίς να τρέφεται. Πιο συγκεκριμένα, η νεαρή κοπέλα ισχυρίζεται πως ζει εδώ και 4 μήνες χωρίς να τρώει και χωρίς η υγεία της να έχει κλονιστεί στο ελάχιστο.

«Το Θαύμα» της Ιρλανδίας, η Άννα Ο’ Ντόνελ, έχει μεγαλώσει σε μία αρκετά θρησκόληπτη και ανδροκρατούμενη κοινωνία, η οποία βέβαια δεν έχει ακόμα πειστεί για την αυθεντικότητα της ιστορίας της. Έτσι, προσλαμβάνεται η νοσοκόμα Λιμπ Ράιτ και η καλόγρια Μίχαελ για να «προσέχουν» σε βάρδιες την Άννα όλο το 24ωρό, ώστε να διαπιστωθεί αν το «θαύμα» που επιτρέπει στη νεαρή να επιβιώνει χωρίς καθόλου τροφή είναι θεϊκό ή… το ακριβώς αντίθετο.

Η Λιμπ βέβαια, έχει έναν δυναμικό και αδίστακτο χαρακτήρα και είναι αποφασισμένη να ξετυλίξει τα μυστικά πίσω από αυτή την ιστορία, καθώς δεν πιστεύει πως μόνο η πίστη της Άννας την κρατάει στη ζωή. Όσο περνούν οι μέρες όμως, η νοσοκόμα δεν θα βρει τίποτα ενοχοποιητικό, με όλα τα στοιχεία να δείχνουν πως η κοπέλα λέει την απόλυτη αλήθεια. Και σιγά-σιγά μάλιστα, η Λιμπ θα αρχίσει να αποκτά ένα ιδιαίτερο μητρικό ένστικτο προς την Άννα, αρκετό ακόμα και για να αψηφήσει όλα τα σημάδια που της δείχνουν πως κάτι δεν πάει καλά.

Στην πραγματικότητα πάντως, η  Άννα Ο’ Ντόνελ της Έμα Ντόναχιου υπήρξε κατά κάποιον τρόπο, καθώς τον 19ο αιώνα, στην Ιρλανδία είχε σημειωθεί ένα μυστηριώδες κίνημα μεταξύ των νεαρών κοριτσιών της περιοχής, οι οποίες υποστήριζαν πως δεν τρώνε τίποτα, όμως επιβιώνουν από θαύμα.

Οι χαρακτήρες που θα μάς απασχολήσουν
Ο Τομ Μπερτ, η Κίλα Λορντ Κάσιντι και η Φλόρενς Πιου πρωταγωνιστούν στο "Θαύμα". Photo Credits: Netflix

Ο Τομ Μπερτ, η Κίλα Λορντ Κάσιντι και η Φλόρενς Πιου πρωταγωνιστούν στο “Θαύμα”. Photo Credits: Netflix

  • Η Φλόρενς Πιου δίνει στον χαρακτήρα της νοσοκόμας Λιμπ Ράιτ τον απαραίτητο δυναμισμό και την ενέργεια που χρειάζεται για να φτάσουμε μαζί της στο τέλος αυτής τη ιστορίας και να μάθουμε πώς τελικά η νεαρή Άννα κατάφερε να επιβιώσει χωρίς τροφή για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Η Κίλα Λορντ Κάσιντι υποδύεται την Άννα Ο’ Ντόνελ, την 11χρονη νεαρή Ιρλανδή που επιβιώνει εδώ και 4 μήνες χωρίς να τρέφεται καθόλου και έχει απασχολήσει έντονα το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.
  • Ο Τομ Μπερτ υποδύεται τον Ουίλιαμ Μπερν, έναν δημοσιογράφο που καταφτάνει στο χωριό για να καλύψει την ιστορία της Άννας και θα προσπαθήσει να ξετυλίξει το νήμα της.

«Το Θαύμα» πάντως έχει ήδη βάλει πλώρη για μία επιτυχημένη κινηματογραφική πορεία, καθώς η σκηνοθετική υπογραφή του Σεμπαστιάν Λέλιο- ο οποίος έχει στο ενεργητικό του ένα Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας για το «Μια Φανταστική Γυναίκα» και ένα Οικουμενικό Βραβείο στο Φεστιβάλ Βερολίνου για την «Γκλόριά» του- και η επιλογή της Φλόρενς Πιου για τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον κοινού και κριτικών και υπόσχεται ένα δυναμικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕνόλα Χολμς 2: Η επιστροφή της αδερφής του Σέρλοκ στο Netflix με νέες περιπέτειες είναι σαρωτική12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b