MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ενόλα Χολμς 2: Η επιστροφή της αδερφής του Σέρλοκ στο Netflix με νέες περιπέτειες είναι σαρωτική

Δύο χρόνια μετά την αξιοσημείωτη επιτυχία της πρώτης ταινίας, η Ενόλα Χολμς επιστρέφει στο Netflix και μάς υπόσχεται νέες και ακόμα πιο διασκεδαστικές περιπέτειες.

Ενόλα Χολμς 2. Photo Credits: Netflix
Ενόλα Χολμς 2. Photo Credits: Netflix
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Έχοντας πριν δύο χρόνια καταφέρει να αποδείξει την αξία της και να λάβει τη θέση της δίπλα στον σπουδαίο ντετέκτιβ και αδερφό της Σέρλοκ, η Ενόλα Χολμς της Μίλι Μπόμπι Μπράουν επέστρεψε στο Netflix με νέες περιπέτειες.

Η μικρότερη αδερφή της οικογένειας Χολμς, όπως είδαμε στην πρώτη ταινία του franchise, μεγάλωσε πιο ανέμελα και «ανορθόδοξα» από τα αδέρφια της, και για αυτό η ιστορία της ήταν η κατάλληλη για να προσφέρει στο κοινό γέλιο, χαλάρωση αλλά και να υπενθυμίσει τη δυναμική εικόνα των γυναικών που διεκδικούν με σθένος αυτά που θέλουν.

Στη δεύτερη ταινία, η Ενόλα έχει μεγαλώσει και το διερευνητικό της ταλέντο θα λάμψει για ακόμα μία φορά. Έχοντας βρει τη μητέρα της και έχοντας αρχίσει να χτίζει μία σχέση εμπιστοσύνης με τον αδερφό της, ένα νέο μυστήριο θα χτυπήσει την πόρτα της και φυσικά, η εκκολαπτόμενη ντετέκτιβ θα ανοίξει με περίσσιο ζήλο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Ανοίξαμε» το Ερμάριο με τα Αλλόκοτα Αντικείμενα του σκοτεινού παραμυθά Guillermo del Toro12.09.2018

Η πλοκή του Ενόλα Χολμς 2

Photo Credits: Netflix

Η ενδιαφέρουσα ζωή και δράση της άγνωστης μέχρι τώρα αδερφής του Σέρλοκ Χολμς ξεπήδησε το 2006 από τη φαντασία της συγγραφέως Νάνσι Σπίνγκερ, η οποία έχει μέχρι σήμερα γράψει 8 ιστορίες με πρωταγωνίστρια την Ενόλα Χολμς, κάποιες από τις οποίες φαίνεται πως το Netflix θα μεταφέρει στην οθόνη σταδιακά.

Στη δεύτερη αυτή περιπέτεια της, η ζωηρή επίδοξη ντετέκτιβ του Λονδίνου θα αναλάβει επιτέλους την πρώτη της επίσημη υπόθεση, όταν μία νεαρή κοπέλα εξαφανίζεται και η αδερφή της την ψάχνει με κάθε τρόπο. Η Ενόλα δε θα χάσει χρόνο και θα δεχτεί αμέσως την υπόθεση, μπλέκοντας τον εαυτό της σε μία αρκετά επικίνδυνη και σκοτεινή υπόθεση, στην οποία υπάρχουν κάποιες απάνθρωπες λεπτομέρειες που συνδέονται με ένα πολύ ύποπτο εργοστάσιο σπίρτων.

Βέβαια, για την Ενόλα, το επάγγελμα του ντετέκτιβ δεν θα είναι τόσο εύκολο όσο για τον Σέρλοκ, και αυτό επειδή απλά δεν είναι ο αδερφός της. Είναι ένα δυναμικό και δαιμόνιο κορίτσι που φτάνει στα άκρα για να ανακαλύψει την αλήθεια και να διαλευκάνει όποιο μυστήριο μπει στον δρόμο της, παίζοντας πάντα με την κάμερα και επικοινωνώντας με το κοινό της!

Αυτό όμως δεν είναι αρκετό για το τοπίο εκείνης της εποχής, το οποίο κάθε άλλο παρά φεμινιστικό και ανοιχτόμυαλο ήταν. Η νεαρή ντετέκτιβ όμως θα αποδείξει για ακόμα μία φορά πως το μόνο που χρειάζεται για να πετύχει κάποιος είναι επιμονή, θάρρος και πάθος.

Στη πορεία των ερευνών παρόλα αυτά, οι δρόμοι της θα ενωθούν με αυτούς του αδερφού της, καθώς οι υποθέσεις που έχουν αναλάβει συνδέονται με έναν περίεργο τρόπο. Έτσι, θα δούμε για ακόμα μία φορά το δυναμικό αυτό δίδυμο να σκορπίζει το χάος στους δρόμους του Λονδίνου και να διαλευκάνει τα μυστήρια με τον δικό του μοναδικό τρόπο, προσπαθώντας να αποφύγουν τον ολοένα και αυξανόμενο κίνδυνο.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, πως την ιστορία του Ενόλα Χολμς 2 η συγγραφέας την εμπνεύστηκε από ένα πραγματικό περιστατικό που συνέβη στο Λονδίνο το 1888, όπου οι υπάλληλοι του εργοστασίου σπίρτων Bryant & May απεργούσαν, καθώς η παράνομη χρήση λευκού φωσφόρου στην παραγωγή απειλούσε τη ζωή τους καθημερινά.

Οι χαρακτήρες που θα μάς απασχολήσουν
Ο Χένρι Κάβιλ, η Μίλι Μπόμπι Μπράουν και ο Λούις Πάρτριζ πρωταγωνιστούν στο Ενόλα Χολμς 2. Photo Credits: Netflix

Ο Χένρι Κάβιλ, η Μίλι Μπόμπι Μπράουν και ο Λούις Πάρτριζ πρωταγωνιστούν στο Ενόλα Χολμς 2. Photo Credits: Netflix

  • Η Μίλι Μπόμπι Μπράουν επιστρέφει ως η δαιμόνια, αποφασιστική και με άγνοια κινδύνου Ενόλα Χολμς, μικρότερη αδερφή του γνωστού και αγαπημένου ντετέκτιβ του Λονδίνου, Σέρλοκ Χολμς, η οποία προσπαθεί να κερδίσει μία ισάξια θέση ανάμεσα στους ντετέκτιβ της περιοχής.
  • Ο Χένρι Κάβιλ στον ρόλο του θρυλικού ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς, ο οποίος ασχολείται με μία υπόθεση που θα τον οδηγήσει στα μονοπάτια της μικρής του αδερφής και τελικά θα συνεργαστούν για να διαλευκάνουν ένα πολύ πιο μεγάλο και σοβαρό μυστήριο από ό,τι νόμιζαν.
  • Ο Λούις Πάρτριζ ως ο νεαρός Μαρκήσιος του Τιούκσμπερι, ο οποίος την… γλίτωσε στην πρώτη ταινία με την πολύτιμη βοήθεια της Ενόλα και επιστρέφει να συνεχίσει ίσως το ειδύλλιο που πήγε να αναπτυχθεί μεταξύ τους και να την βοηθήσει αυτός πλέον στο νέο της ξεκίνημα.
  • Η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ ως Ευδώρια, η μητέρα της οικογένειας Χολμς, η οποία είναι δραστήρια, αντισυμβατική και σίγουρα ξέρει πώς να μεγαλώνει ανεξάρτητα και δυναμικά παιδιά, με αγάπη για τα μυστήρια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNetflix: Οι 10 καλύτερες ταινίες και σειρές που έρχονται τον Νοέμβριο στις οθόνες μας12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b