MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

The ΙΤ, της Vivienne Franzmann στο Θέατρο 104

Η παράσταση «The ΙΤ» της πολυβραβευμένης Vivienne Franzmann παρουσιάζεται από την ομάδα Freek, στο Θέατρο 104, σε σκηνοθεσία Jamie Bradley.

Monopoli Team

Η θεατρική ομάδα Freek της Fonact Theatre Company παρουσιάζει, από τις 17 Νοεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στο Θέατρο 104, το «ΙΤ» της Vivienne Franzmann, σε σκηνοθεσία Jamie Bradley.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά με ελεύθερη είσοδο, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις δύο ανοιχτές πρόβες, 15 και 16 Νοεμβρίου στις 19:00.

The ΙΤ, της Vivienne Franzmann στο Θέατρο 104

«The ΙΤ»: Λίγα λόγια για το έργο

Το «ΙΤ», της πολυβραβευμένης Vivienne Franzmann επικεντρώνεται στην Grace, μια έφηβη της οποίας ο κόσμος κλονίζεται όταν διαισθάνεται για πρώτη φορά κάτι να αναδύεται από μέσα της… Όσο πιο πολύ θυμώνει τόσο πιο έντονα νιώθει την παρουσία του. Πότε θρίλερ και πότε κωμωδία, το έργο αναδεικνύει τον ψυχισμό και την συναισθηματική κατάσταση των εφήβων που μεγαλώνουν σήμερα.

Σκηνοθετημένο σε στυλ direct-to-camera ντοκιμαντέρ, η ομάδα αφηγείται την ιστορία της Grace και μας προσκαλεί να θυμηθούμε και να αναρωτηθούμε για την θέση μας, τις απαιτήσεις και τη στάση μας απέναντι στην νεότερη γενιά. Πρόκειται για την πρώτη παραγωγή του νέου μεταπτυχιακού προγράμματος της σχολής FONACT με έδρα την Αθήνα.

Σημείωμα Σκηνοθέτη

«Για εμένα, ο εφηβικός θυμός έμοιαζε με μια περίεργη υπερδύναμη. Ένα είδος εκτυφλωτικής οργής που κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να καταλάβει ή να βιώσει. Σε εκείνη την τρυφερή ηλικία της εφηβείας, ο κόσμος έμοιαζε να θέλει να μπερδέψει και να ενοχλήσει το μυαλό μου και το σώμα μου. Για μένα, το “The ΙΤ” κατονομάζει ακριβώς αυτήν την οργή. Στον σύγχρονο κόσμο της καθημερινής ψηφιακής υπερπληροφόρησης, των αδιανόητων προσδοκιών και της παγκόσμιας άρνησης της επικείμενης κλιματικής κατάρρευσης, δεν είναι περίεργο που οι νέοι είναι θυμωμένοι. Το έργο της Vivienne Franzmann αναρωτιέται πού πηγαίνουν αυτά τα συναισθήματα και τι μπορεί να κάνει η κοινωνία για να τους επιτρέψει να εκφραστούν.

Στο πρόσωπο της Grace, τον κεντρικό χαρακτήρα του έργου, βλέπουμε ένα κορίτσι που θα μπορούσαμε έχουμε γίνει όλοι μας ή ακόμα και σήμερα να γίνουμε, αν η εσωτερική πίεση που προσπαθούμε να κρύψουμε παραμείνει αδρανής για πολύ καιρό. Το έργο, γράφτηκε ειδικά για νέους στο Ηνωμένο Βασίλειο στα πλαίσια του National Theatre Connections Festival 2021 του Λονδίνου. Στόχος του ήταν να εκθέσει τις ανησυχίες των εφήβων αλλά και να αναδείξει και να τιμήσει την πληθωρικότητα, τις αγωνίες και την γενναιοδωρία τους. Για μένα, η ιστορία, αν και διαδραματίζεται στη Αγγλία, αναδεικνύει καθολικά τον ψυχισμό και την συναισθηματική ωμότητα των εφήβων σήμερα.

Πρότεινα αυτό το έργο στην νεοσύστατη ομάδα FreεK, αφού είναι και οι ίδιοι νέοι, και βρίσκονται σ αυτήν την συναρπαστική στιγμή της καλλιτεχνικής τους ζωής όπου αναρωτιούνται τί είναι αυτό που θέλουν πουν και να εξερευνήσουν τόσο σήμερα όσο και στο μέλλον».

Jamie Bradley

O Jamie Bradley είναι σκηνοθέτης, συγγραφέας και ηθοποιός. Σπούδασε στην Guildhall School of Music and Drama και στο Chelsea College of Arts.

Οι πιο πρόσφατες θεατρικές του σκηνοθεσίες είναι το έργο  The Beat And The Pulse (FONACT, France)Is This Love?,  το RAGE (ENSATT Lyon, France) Pod, Provok’d: A Restoration, το Life Songs (GSMD/Barbican, London) και το Crackpot (Folkestone Quarterhouse/Living Words).

Η μικρού ταινία του με τίτλο The Full Cup ήταν μέρος της επίσημης επιλογής του  Mexico Film Festival, 2015.

Ως ηθοποιός έχει εργαστεί στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο ενώ έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες και θεσμούς διεθνούς αναγνώρισης όπως Complicite, Kneehigh, Transport και Fevered Sleep, καθώς και με το  National Theatre του London. H πιο πρόσφατη συνεργασία του ήταν το έργο της Ella Hickson’s ANNA το 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆκου να δεις, του Άθα Ροδίτη στο θέατρο Αλκμήνη12.09.2018

Ομάδα Freek

Οι Freek είναι ένας διεθνής θίασος που ιδρύθηκε το 2022. Έξι νεαροί απόφοιτοι της σχολής FONACT της Γαλλίας, ξανασυναντιούνται στην Αθήνα για να δημιουργήσουν και να εξερευνήσουν μαζί ένα νέο κοινό όραμα. Στόχος τους είναι να ερμηνεύσουν έργα με αυθεντικότητα και να πειραματιστούν με νέες δημιουργικές και συνεργατικές μεθόδους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Vivienne Franzmann
Σκηνοθεσία: Jamie Bradley

Σκηνικά: Jamie Bradley
Κοστούμια: Jamie Bradley

Παίζουν: Alexander Perez Buchanan, Isabella Covelli, Amalie Macnaughtan, Thomas Murat, Αμαλία Σγουμποπούλου, Annie Utzschneider

Διάρκεια: 40'
Τιμές Εισιτηρίων: Είσοδος ελεύθερη
Διάρκεια Παραστάσεων: Από τις 17 εως τις 30 Νοεμβρίου
Πληροφορίες: Η παράσταση είναι στα αγγλικά.
Παραστάσεις: 17, 22, 23, 24, 29 και 30 Νοεμβρίου στις 19.00 | Aνοιχτές πρόβες: Στις 15 και 16 Νοεμβρίου στις 19.00
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι (σταθμός Μετρό: Κεραμεικός), Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3455020 | https://www.104.gr/
Φωτογραφίες: Αναστασία Γιαννάκη
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b