MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Προυσός Ευρυτανίας: Το μοναστήρι που κρέμεται από τα βράχια και η «Μαύρη Σπηλιά»

Απόδραση στον Προυσό Ευρυτανίας, με το ιστορικό μοναστήρι που μοιάζει να κρέμεται από τον κάθετο και επιβλητικό βράχο αποτελώντας ένα από τα πιο εντυπωσιακά και δημοφιλή αξιοθέατα της Ευρυτανίας.

Monopoli Team

Κάθε γωνιά της Ευρυτανίας ξυπνάει τη διάθεση για εξερεύνηση. Χιονισμένες βουνοκορφές, πανέμορφα φαράγγια, ορμητικά ποτάμια, πετρόχτιστα χωριά και ιστορικά μοναστήρια γίνονται μέρος της εμπειρίας της περιήγησης σε έναν τόπο προικισμένο απλόχερα από τη φύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρουσός Ευρυτανίας: Το μοναστήρι που κρέμεται από τα βράχια και η «Μαύρη Σπηλιά»12.09.2018

Μια υπέροχη διαδρομή από το Καρπενήσι, στην κοιλάδα που σχηματίζει ο ποταμός Καρπενησιώτης, θα σας οδηγήσει στον Προυσό, έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ευρυτανίας. Το ορεινό χωριό σε υψόμετρο 850 μέτρων είναι ιστορικά συνδεδεμένο με τη Μονή Προυσού ή Παναγίας της Προυσιώτισσας. Λαξευμένη σε κάθετο βράχο μέσα σε ένα τοπίο άγριας ομορφιάς, η επιβλητική μονή αποτελεί προσκυνηματικό κέντρο ολόκληρης της περιοχής.

Προυσός: Εκδρομή στο εντυπωσιακό μοναστήρι της Ευρυτανίας

Σε απόσταση 30 χλμ. από το Καρπενήσι και 2 χλμ. από το χωριό Προυσός, θα συναντήσετε τη Μονή Προυσού, χτισμένη σε μια απόκρημνη, βραχώδη περιοχή μεταξύ των βουνών Χελιδόνα, Καλιακούδα και της οροσειράς του Παναιτωλικού, η οποία είναι κατάφυτη από έλατα. Η μονή που μοιάζει να κρέμεται από τον κάθετο βράχο, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή και εντυπωσιακά αξιοθέατα της Ευρυτανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤριήμερο 28ης Οκτωβρίου: 6 προορισμοί για κάθε γούστο12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b