MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χοροθέατρο

Α(ν)ΤΙ: Μια παράσταση χορού βασισμένη στην Αντιγόνη του Σοφοκλή στο θέατρο Ροές

Η παράσταση χορού Α(ν)ΤΙ, βασισμένη στην σοφόκλεια τραγωδία “Αντιγόνη”, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Ροές, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Καλυβίτη για πέντε μόνο παραστάσεις.

Monopoli Team

Η παράσταση χορού Α(ν)ΤΙ, βασισμένη στην σοφόκλεια τραγωδία “Αντιγόνη”, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Ροές, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Καλυβίτη για πέντε μόνο παραστάσεις.

Ένα εγχείρημα για να αποδοθεί κάτι από το έργο του Σοφοκλή, χωρίς όμως το κείμενό του. Μια απόπειρα διερεύνησης με κύριο άξονα την ταφή του νεκρού και την απήχησή της στα ψυχικά τοπία της Αντιγόνης, διατυπωμένα σε μια σωματικότητα και μια ηχητικότητα, αδιαμεσολάβητα από τον λόγο. Μέσα από μια εικονο-ποίηση των ασυνείδητων ψυχικών εκφάνσεων, η παράσταση κινείται πέρα από τις αναπαραστατικές αποτυπώσεις των ρόλων, στρέφοντας τον φακό της στις υποκειμενικότητες της Αντιγόνης.

Κύριο μέλημα, να αναδειχθεί με σκηνικούς όρους και να μορφοποιηθεί κάτι από την διαλεκτική μεταξύ επιθυμίας και άτης. Μια τοπολογία εκφρασμένη μέσα από τις δυναμικές των σωμάτων και του ήχου (του ήχου της Αντιγόνης), μέσα από τον ίλιγγο ή την αρμονία, όπου αναπνέει η δυνατότητα της μεταμόρφωσης.

«Σηκώνεται όρθια και αυτό που είναι, είναι. Αυτή η λάμψη τυφλώνει. Το βλέμμα της τρεμοπαίζει ανάμεσα στο όνομα της ρήξης και σε μια σκιά δυνατότητας. Κι αυτή να τρέχει μέσα στο σκοτάδι, λικνίζοντας. Τίποτα δεν είναι πιο συγκινητικό από αυτό το Ίμερος εναργής. Αυτή την ορατή επιθυμία που αναδύεται από τα αόρατα μάτια της ομορφιάς. Κι αυτή να τρέχει. Ξεχνώντας κουβάδες τα μαλλιά της στην Άτη. Διάτρητη από επιθυμία. Που δεν στεγνώνει».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Καλυβίτης

Σκηνικά: Παναγιώτης Καλυβίτης
Κοστούμια: Μάρθα Χαραλαμπίδου
Μουσική: Τάσος Κοφοδήμος, Υβόννη Μέλισσα
Φωτισμοί: Δημήτρης Κουτάς
Χορογραφία: Παναγιώτης Καλυβίτης, Τζένη Βαγκοπούλου

Παίζουν: Τζένη Βαγκοπούλου, Ευαγγελία Χατζητζάνου

Διάρκεια: 60 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: €15, Μειωμένο: €12, Ατέλειες: €5
Διάρκεια Παραστάσεων: Από Πέμπτη 10 έως Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022
Πληροφορίες: Για κρατήσεις θέσεων τηλεφωνικά: 6977717666, 6976695844, 6970123026
Παραστάσεις: Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00
Πληροφορίες Χώρου: Ιάκχου 16, Γκάζι - 2103474312
Φωτογραφίες: Θάνος Κάγκαλος
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b