MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

4 εστιατόρια για ιταλικό φαγητό που πρέπει να ανακαλύψετε στην Αθήνα

Αν αγαπάτε πραγματικά την ιταλική κουζίνα και περιμένετε πως και πως να ανακαλύψετε το επόμενο στέκι σας, τότε πρέπει σίγουρα να επισκεφτείτε τα αγαπημένα μας εστιατόρια στην Αθήνα.

Aperio, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου
Aperio, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Η ιταλική κουζίνα αποτελεί μία εύκολη και νόστιμη επιλογή, και σχεδόν όλοι -ακόμη και οι πιο “δύσκολοι” της παρέας- θα συμφωνήσουν ότι είναι η πιο νόστιμη κουζίνα -τουλάχιστον στην Ευρώπη. Ζυμαρικά, πίτσες, ριζότο, τιραμισού και άλλα κλασσικά πιάτα της ιταλικής κουζίνας, με έντονο μεσογειακό αέρα, βρίσκονται τόσο κοντά στις γεύσεις μας, που αποτελούν την καλύτερη λύση για όσους ψάχνουν ένα μέρος στο οποίο σίγουρα θα περάσουν καλά.

Πριν από λίγες ημέρες ήταν η Παγκόσμιο Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας, κι αυτό μάς έκανε να αναρωτηθούμε ποια είναι τα δικά μας αγαπημένα ιταλικά εστιατόρια, που προτείνουμε για την απόλυτη ιταλική εμπειρία στην Αθήνα.

Αν ψάχνετε κι εσείς το επόμενο σας στέκι για καλό, ιταλικό φαγητό, συνεχίστε την ανάγνωση -και όπως λένε και οι φίλοι μας οι Ιταλοί: Buon Appetito!

Alio
Alio, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Alio, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Λίγο πιο κάτω από την Πλατεία Χαλανδρίου, κατεβαίνοντας την Βασιλέως Κωνσταντίνου, σε μία μικρή -εξωτερικά- αυλή, θα συναντήσετε το Alio, του Γιάννη Λουκάκου. Ένα ιταλικό εστιατόρια κατάλληλο τόσο για τους χειμερινούς, όσο και για τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς διαθέτει κήπο στο πίσω μέρος του. Τα θερμά χρώματα και το ξύλο, που επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού του μαγαζιού, δημιουργούν μία ζεστή, φιλόξενη ατμόσφαιρα. Με το προσωπικό να είναι εξίσου φιλόξενο και οι γευστικές επιλογές πάρα πολλές, το Alio πρέπει, οπωσδήποτε, να μπει στη λίστα σας.
Περισσότερες πληροφορίες για το Alio μπορείτε να βρείτε εδώ.

Burrattino
Burrattino, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Burrattino, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Αν έχετε περάσει από τη Μητροπόλεως, το μάτι σας θα έχει, σίγουρα, πέσει σε ένα εστιατόριο με ιδιαίτερη αισθητική και ακόμα πιο ιδιαίτερο… μπαρ. Ο λόγος για το Burrattino, μια spritzeria με ιταλικές γεύσεις που, εδώ και 7 μήνες, μας έχει κλέψει την καρδιά, συνδυάζοντας την κουζίνα της γείτονος με την φιλοσοφία του brunch και τον αθηναϊκό αέρα του κέντρου. Από νωρίς το πρωί μπορείτε να απολαύσετε το πρωινό, το γεύμα και φυσικά το απεριτίφ σας σε ένα μίνιμαλ περιβάλλον με comfort πινελιές, που σίγουρα θα θελήσετε να επιστεφθείτε ξανά.
Περισσότερες πληροφορίες για το Burrattino μπορείτε να βρείτε εδώ.

Trattoria Capanna
Trattoria Capanna, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Trattoria Capanna, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Σε έναν μικρό πεζόδρομο, πάνω από την Πατριάρχου Ιωακείμ, στους πρόποδες του Λυκαβηττού, βρίσκεται ένα γωνιακό, ιταλικό εστιατόριο που σίγουρα μας φέρνει στο μυαλό κάτι από Ρώμη. Το Trattoria Capanna παραπέμπει -ίσως, περισσότερο από κάθε άλλο μαγαζί που έχουμε στις προτάσεις μας- σε αυτό που έχει καταγραφεί στο μυαλό μας ως παραδοσιακό ιταλικό εστιατόριο. Ένα μικρό μαγαζάκι, με ξύλινα τραπεζάκια, cozy αισθητική και οικογενειακή ατμόσφαιρα, που σίγουρα θα αγαπήσετε από την πρώτη σας, κιόλας, επίσκεψη. Το ίδιο ισχύει και για τα πιάτα του. Παραδοσιακές πίτσες, ζυμαρικά και γλυκά, με αύρα Ιταλίας, σας περιμένουν να τα απολαύσετε στην καρδιά της Αθήνας.
Περισσότερες πληροφορίες για το Trattoria Capanna μπορείτε να βρείτε εδώ.

Aperio
Aperio, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Aperio, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Αν ψάχνετε ιταλικό εστιατόριο με στυλ, το Aperio στον Χολαργό σίγουρα θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις σας. Σε έναν μεγάλο χώρο με μίνιμαλ αύρα, industrial πινελιές και πολλά φυτά, το Aperio προσεγγίζει με ιδιαίτερο τρόπο τη φιλοσοφία της ιταλικής κουζίνας δημιουργώντας ένα κράμα παραδοσιακών γεύσεων και σύγχρονης αισθητικής, που σίγουρα θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον. Αγαπημένο μας πιάτο τα ραβιόλι πομπντόρο. Αν ο δρόμος σας βγάλει προς τον Χολαργό, προτείνουμε ανεπιφύλακτα.
Περισσότερες πληροφορίες για το Aperio μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για περισσότερες προτάσεις επισκεφθείτε το AboutFood.gr.

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b