MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Cinnamon rolls: 6 διευθύνσεις για να δοκιμάσεις το must φθινοπωρινό γλυκό

Τα cinnamon rolls, με προέλευση από την Βόρεια Ευρώπη, έχουν κατακτήσει και τις ελληνικές καρδιές. Εμείς συγκεντρώσαμε τα καλύτερα spots για να απολαύσετε το απόλυτο φθινοπωρινό γλυκό.

Cinnamon rolls: 6 spots στην Αθήνα για το πιο must φθινοπωρινό γλύκισμα, πηγή: unsplash
Cinnamon rolls: 6 spots στην Αθήνα για το πιο must φθινοπωρινό γλύκισμα, πηγή: unsplash
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Διανύοντας το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, μπορούμε με σιγουριά να πούμε πως το φθινόπωρο έφτασε για τα καλά και μαζί του και όλο το φθινοπωρινό “aesthetic”, που τόσο μας αρέσει. Η φύση ντυμένη στα πορτοκαλί, βροχερά απογεύματα, ζεστός καφές, χουχουλιάρικα πουλόβερ, ένα καλό βιβλίο και αναμμένα αρωματικά κεριά να στολίζουν το σπίτι. Μπήκατε στο κλίμα;

Φυσικά, όταν μιλάμε για φθινόπωρο, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε και στα ρολάκια κανέλλας -κατά κόσμον cinnamon rolls– την αγαπημένη μας φθινοπωρινή λιχουδιά -την οποία μάλιστα γιορτάσαμε πριν λίγες μέρες, στις 4 Οκτωβρίου, την Ημέρα Cinnamon Roll.

Τα cinnamon rolls, με προέλευση από την Βόρεια Ευρώπη -κυρίως τις σκανδιναβικές χώρες- έχουν κατακτήσει τα τελευταία χρόνια και τις ελληνικές καρδιές, με την τσουρεκένια υφή τους και το φθινοπωρινό άρωμα κανέλλας. Έτσι, όλο και περισσότερα μαγαζιά τα προσθέτουν στο μενού τους.

Εμείς, λοιπόν, συγκεντρώσαμε μερικά από αυτά και σας τα παρουσιάζουμε σε μία σύντομη λίστα για μία άκρως φθινοπωρινή έξοδο.

Cinnabon
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cinnabon (@cinnabon)

Όταν μιλάμε για cinnamon rolls, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στο Cinnabon, ένα μαγαζί-ωδή στα ρολάκια κανέλλας που τόσο αγαπάμε. Με διάφορες γευστικές παραλλαγές -όπως το chocobon με γέμιση σοκολάτας ή το caramel peakanbon με επικάλυψη καρύδια και καραμέλα- αλλά και δημιουργικές προτάσεις -όπως τα roll-on-the-go, τα bon-bites και τα cinnamon stix- το Cinnabon καταλαμβάνει μία από τις πρώτες θέσεις της λίστας μας.
Διεύθυνση: Μαραθώνος 4, Χαλάνδρι 15233 (βασικό κατάστημα)
Τηλέφωνο: 2106893050

The Blind Spot

Το Blind Spot -που πλέον, εκτός από το Χαλάνδρι, βρίσκουμε και στο Παγκράτι- είναι ακόμα ένα μέρος “αφιερωμένο” στο καλό cinnamon roll. Ευφάνταστες παραλλαγές, δημιουργικές προτάσεις και παντρέματα της κλασσικής συνταγής με άλλα αγαπημένα μας γλυκά, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των cinnamon rolls του μαγαζιού. Ενδεικτικά μόνο θα αναφερθώ κάποιες από αυτές τις παραλλαγές που μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση, όπως το profite-roll, το tiramisu roll και το pistachio roll (ναι, έχω μία κάποια αδυναμία στο φιστίκι).
Διεύθυνση: Αγίας Παρασκευής 29, Χαλάνδρι 15234 | Ευφράνορος 22, Αθήνα 11635
Τηλέφωνο: 2111187135 | 2107015594

Anäna Coffe|Food

Τα cinnamon rolls αποτελούν σήμα κατατεθέν και του Anäna -της αγαπημένης στοάς της οδού Πραξιτέλους, ενός μέρους που μας δίνει φθινοπωρινά-cozy vibes όλο τον χρόνο. Στο Anäna θα βρείτε τόσο την κλασσική συνταγή των rolls -γιατί το κλασσικό είναι πάντα το καλύτερο- με λαχταριστά, αφράτα ρολάκια, με γέμιση κανέλλας και λουσμένα με το cream cheese, όσο και διάφορες άλλες παραλλαγές ημέρας -όπως τα strawberry lemon rolls- και πραγματικά αξίζει να τα δοκιμάσετε.
Διεύθυνση: Πραξιτέλους 33, Αθήνα 10560
Τηλέφωνο: 2111151788

Lot 51

Και από το κέντρο της Αθήνας ανεβαίνουμε προς τα πάνω της Βασιλίσσης Σοφίας στα Ιλίσια και το Lot 51. Το minimal μαγαζί, με νεανικό vibe που άνοιξε πριν λίγα χρόνια και αποτελεί, πλέον, ένα από τα πιο hot στέκια της πόλης έχει -με τη σειρά του- μία ιδιαίτερη παράδοση στα cinnamon rolls, τα οποία “φούρνιζε” για εμάς και κατά τη διάρκεια της καραντίνας -οπότε και αγαπήθηκαν ιδιαίτερα- κάνοντας και μία νέα εισαγωγή, τον -κατά κόσμον- ανταγωνιστή του δημοφιλούς γλυκού, το babka. Ένα γλυκό αρκετά κοντά στα ρολάκια κανέλλας, με βασική διαφορά την γέμιση σοκολάτας και την αλλιώτικη πλέξη της ζύμης κατά την παρασκευή. Αν μη τι άλλο, μπορούμε με σιγουριά να πούμε, πως το Lot 51 έχει μία αγάπη σε αυτού του είδους τα αρτοσκευάσματα -όπως, άλλωστε, και εμείς.
Διεύθυνση: Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Αθήνα 11528
Τηλέφωνο: 2111155024

Bunsis Cafe

Για να συνεχίσουμε στην επόμενή μας πρόταση, καλό είναι να αναφέρουμε πως τα cinnamon rolls λέγονται αλλιώς και cinnamon buns. Αν διαβάσατε το όνομα του μαγαζιού καταλάβατε ήδη που το πάω. Το Bunsis είναι ένα μαγαζί εμπνευσμένο από τα διάφορα buns, γλυκά και αλμυρά, βασισμένα στο πρότυπο του cinnamon roll -ένα στριφογυριστό bun με την γέμιση που προτιμάμε και την αντίστοιχη επικάλυψη.
Διεύθυνση: Αιόλου 46, Αθήνα 10560
Τηλέφωνο: 2103311616

The Roosters Co

Και φεύγοντας από το κέντρο, πάμε στο Roosters -το comfort μαγαζί που θα βρούμε τόσο στο Περιστέρι, όσο και στα Βριλήσσια και έχουμε αγαπήσει για την minimal ατμόσφαιρά του και την comfort αύρα του. Και εδώ λοιπόν, θα βρούμε το κλασσικό και αγαπημένο μας cinnamon roll με άρωμα φθινοπώρου, αλλά και το babka -τον “γλυκό” ανταγωνιστή του, στον οποίο αναφερθήκαμε και προηγουμένως.
Διεύθυνση: 25ης Μαρτίου 7, Περιστέρι 12132 | Ομήρου 2, Βριλήσσια 15238
Τηλέφωνο: 2105724626 | 2108103416

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγκόσμια Ημέρα Καφέ: 5 καφέ στο κέντρο της Αθήνας που αξίζει να ανακαλύψεις12.09.2018

Περισσότερες προτάσεις για φαγητό και εξόδους θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b