MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πυρσόγιαννη Ιωαννίνων: Γνωρίστε το χωριό των μαστόρων της πέτρας

Η Πυρσόγιαννη είναι το πιο ξακουστό από τα Μαστοροχώρια της Κόνιτσας. Η πέτρα κυριαρχεί παντού και σε κάθε γωνιά του χωριού υπάρχουν ανεξίτηλα τα σημάδια της παλιάς μαστορικής τέχνης.

Η Πυρσόγιαννη είναι το πιο ξακουστό από τα Μαστοροχώρια (πηγή: Shutterstock)
Monopoli Team

Τα Μαστοροχώρια, μια ομάδα ορεινών οικισμών στο βορειοανατολικό άκρο του νομού Ιωαννίνων, ανάμεσα στο Γράμμο και το Σμόλικα, είναι ο τόπος των ξακουστών μαστόρων της πέτρας, που ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο αφήνοντας πίσω τους πέτρινα αριστουργήματα. Αν σας αρέσουν οι πιο χαλαροί ρυθμοί και οι αποδράσεις πέρα από τα συνηθισμένα, τότε αξίζει να ανακαλύψετε αυτά τα χωριά της Ηπείρου που διατηρούν την αυθεντικότητά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠάργα: Η μαγεία της καλοκαιρινής Ηπείρου12.09.2018

Το πιο ξακουστό χωριό της περιοχής, η Πυρσόγιαννη είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε μια πλαγιά του Γράμμου, μέσα σε ένα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπίο, σε υψόμετρο 850 μ. και σε απόσταση 27 χλμ. από την Κόνιτσα. Το χωριό διατηρεί στοιχεία της παλιάς αίγλης του, στα μνημεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, στα λιθόστρωτα καλντερίμια που οδηγούν στις γειτονιές με τα πετρόχτιστα αρχοντικά και τις επιδέξια πελεκημένες εκκλησίες, που αποτελούν όλα έργα των ντόπιων μαστόρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 μαγευτικές λίμνες της Ελλάδας για φθινοπωρινά ταξίδια12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b