MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Siena International Photo Awards 2022: Νικήτρια η συγκλονιστική «Γυναίκα από την Εύβοια» του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη

Άλλη μια διάκριση για τη συγκλονιστική φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη, «Γυναίκα από την Εύβοια», η οποία αναδείχθηκε νικήτρια του κορυφαίου φωτογραφικού διαγωνισμού Siena International Photo Awards 2022.

Siena International Photo Awards 2022: Νικήτρια η συγκλονιστική «Γυναίκα από την Εύβοια» του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη
Πηγή φωτογραφίας: sipacontest.com
Monopoli Team

Ο κορυφαίος φωτογραφικός διαγωνισμός, Siena International Photo Awards, ανακήρυξε τη συγκλονιστική «Γυναίκα από την Εύβοια» του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη, η οποία απεικονίζει την 81χρονή Παναγιώτα Κριτσιόπη κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν το νησί το καλοκαίρι του 2021, ως «φωτογραφία της χρονιάς» για το 2022.

Όπως αναφέρεται στη λεζάντα της φωτογραφίας:

«Η 81χρονή Παναγιώτα Κριτσιόπη θρηνεί καθώς η πυρκαγιά πλησιάζει το σπίτι της. Κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου κύματος καύσωνα των τελευταίων 30 χρόνων, με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 47°C, εκατοντάδες δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν κατά μήκος της χώρας, χτυπώντας βαριά το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας. Χιλιάδες κάτοικοι και τουρίστες απομακρύνθηκαν με βάρκες. Οι πυρκαγιές που μαίνονταν ανεξέλεγκτα για μια εβδομάδα στα πευκοδάση, κατέστρεψαν περισσότερα από 50.000 εκτάρια δασικών εκτάσεων και καλλιεργήσιμης γης, έκαψαν εκατοντάδες σπίτια και σκότωσαν αναρίθμητα ζώα». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ#HairForFreedom: Ζιλιέτ Μπινός, Μαριόν Κοτιγιάρ, Ιζαμπέλ Ιπέρ κόβουν τα μαλλιά τους ως ένδειξη συμπαράστασης στις γυναίκες του Ιράν12.09.2018

Η εικόνα, η οποία την περασμένη χρονιά έκανε τον γύρω του κόσμου φτάνοντας μέχρι το εξώφυλλο του περιοδικού Time, επιλέχθηκε ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες υποψήφιες φωτογραφίες προερχόμενες από 140 χώρες. Μάλιστα, έως τις 20 Νοεμβρίου, θα εκτίθεται στη Σιέννα μαζί με τις υπόλοιπους νικητές των 12 κατηγοριών του Siena International Photo Awards 2022.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b