MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

#HairForFreedom: Ζιλιέτ Μπινός, Μαριόν Κοτιγιάρ, Ιζαμπέλ Ιπέρ κόβουν τα μαλλιά τους ως ένδειξη συμπαράστασης στις γυναίκες του Ιράν

Νέο κύμα συμπαράστασης από διάσημες Γαλλίδες ηθοποιούς, οι οποίες κόβουν τα μαλλιά τους, για να δείξουν τη στήριξή τους στις εξεγερμένες γυναίκες στο Ιράν

Monopoli Team

Οι Γαλλίδες ηθοποιοί Ζιλιέτ Μπινός, Μαριόν Κοτιγιάρ, Μέλανι Λορέντ, Ιζαμπέλ Ιπέρ και Σάρλοτ Γκένσμπουργκ είναι ανάμεσα στις γυναίκες που έχουν κόψει τα μαλλιά τους τις τελευταίες ημέρες ως ένδειξη συμπαράστασης στις εξεγερμένες Ιρανές που έχουν ξεχυθεί στους δρόμους της χώρας για να καταγγείλουν την καταπίεση που βιώνουν και φυσικά τη δολοφονία της Μάχσα Αμίνι, που αποτέλεσε το αποκορύφωμα της κρατικής καταστολής κατά των γυναικών.

Με ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Instagram, με hashtag #HairForFreedom, οι Γαλλίδες ηθοποιοί έκοψαν τούφες από τα μαλλιά τους, με την Μπινός να κόβει ολόκληρες τούφες δηλώνοντας “Για την ελευθερία!”.

Η καμπάνια αποτελεί μία πρωτοβουλία του Richard Sedillot, με τη Julie Couturier και την Christiane Feral Schuhl, με στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των Γάλλων σχετικά με την κατάσταση στο Ιράν.

“Είναι αδύνατο να μην καταδικάζεις ξανά και ξανά αυτή την τρομερή καταπίεση. Υπάρχουν ήδη δεκάδες νεκροί άνδρες και γυναίκες, μεταξύ αυτών και παιδιά. Οι συλλήψεις μόνο αυξάνονται και οι φυλακισμένοι κρατούνται παράνομα και πολύ συχνά βασανίζονται. Αποφασίσαμε να απαντήσουμε στο κάλεσμα κόβοντας επίσης μερικές από τις τούφες μας” διαβάζουμε στη δήλωση που συνόδευε το βίντεο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SOUTIEN FEMMES IRAN (@soutienfemmesiran)


Το βίντεο κυκλοφόρησε μόλις μία ημέρα, μετά την ανοιχτή επιστολή που υπέγραψαν 1000 επιφανείς προσωπικότητες του γαλλικού κινηματογράφου, για την στήριξη των γυναικών στο Ιράν. Μεταξύ άλλων υπέγραψαν οι σκηνοθέτες Alice Diop (“Saint Omer”), Audrey Diwan (“Happening”), Julia Ducournau (“Titane”), Michel Hazanavicius (“The Artist”), Jacques Audiard (“Dheepan”) και οι ηθοποιοί Juliette Binoche, Marion Cotillard, Isabelle Huppert, Lea Seydoux.

Αναλυτικά η επιστολή

ΓΥΝΑΙΚΑ, ΖΩΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Παρίσι, 4 Οκτωβρίου 2022

Εμείς, παραγωγοί. ηθοποιοί, σκηνοθέτες, τεχνικοί και διανομείς, επικεφαλής φεστιβάλ και ολόκληρης της γαλλικής βιομηχανίας του κινηματογράφου, επιθυμούμε να εκφράσουμε συλλογικά τη στήριξή μας στις Ιρανές γυναίκες που πολεμούν σήμερα για την ελευθερία τους, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους και στους ανθρώπους του Ιράν που με γενναιότητα αγκαλιάζουν την επανάσταση τους. Υπενθυμίζουμε ότι όλοι εκείνοι που δυσφορούν με τη δολοφονία της Μάχσα Αμίνι και την τεράστια, βίαιη και δολοφονική καταπίεση που επιβάλλουν οι ιρανικές αρχές, πρέπει να εκφράζουν δυνατά και ξεκάθαρα την αλληλεγγύη τους στο λαό του Ιράν.

Zan, Zendegi, Azadi. Γυναίκα, ζωή, ελευθερία. Μακάρι αυτές οι λέξεις που φωνάζουν οι Ιρανοί και συνεχίζουν όλοι οι διαδηλωτές, να ακουστούν. Μακάρι αυτές οι λέξεις να επιτρέψουν να μπει ένα τέλος σε αυτή την αβάσταχτη πίεση και τουλάχιστον να ανοίξει μία νέα εποχή στο Ιράν και οπουδήποτε οι γυναίκες είναι θύματα του σκοταδισμού. Αυτός ο καθολικός αγώνας για τις γυναίκες, τη ζωή, την ελευθερία είναι και δικός μας.

Μπορείτε να υπογράψετε την επιστολή εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑσγκάρ Φαραντί: Ο διάσημος σκηνοθέτης καλεί σε αλληλεγγύη στις “δυνατές και γενναίες” γυναίκες του Ιράν12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b