MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Guardian: Ελληνικό πεζοπορικό μονοπάτι στα καλύτερα της Ευρώπης

Ο Guardian παρουσιάζει έξι από τις καλύτερες πεζοπορικές διαδρομές στην Ευρώπη για φθινοπωρινές βόλτες. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ένα μονοπάτι στην Πελοπόννησο

Πεζοπορία στο Μονοπάτι του Μαινάλου (πηγή: Shutterstock)
Monopoli Team

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γνωρίσεις έναν τόπο είναι να τον περπατήσεις, να ανακαλύψεις τις κρυμμένες ομορφιές του και κομμάτια της ιστορίας του. Η Ευρώπη είναι γεμάτη όμορφα μονοπάτια που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους λάτρεις της πεζοπορίας – και οι αρχές του φθινόπωρου είναι η κατάλληλη εποχή για να τα εξερευνήσει κανείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒόλος: Μια πόλη για διακοπές όλο τον χρόνο12.09.2018

Η βρετανική εφημερίδα Guardian προτείνει έξι από τις καλύτερες, μεγάλες πεζοπορικές διαδρομές στον Ευρώπη, για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους. Ανάμεσά τους βρίσκεται και το μεγαλύτερο οργανωμένο μονοπάτι της Ελλάδας, το διάσημο Menalon Trail (Μονοπάτι του Μαινάλου) στην Αρκαδία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHouse of the Dragon: Οι ευρωπαϊκές τοποθεσίες γυρισμάτων της επικής σειράς που πρέπει να επισκεφτείτε12.09.2018

Αρκαδία: Το Μονοπάτι του Μαινάλου στα 6 καλύτερα της Ευρώπης

Το Menalon Trail, το πρώτο πιστοποιημένο μονοπάτι στην Ελλάδα από την ERA (Ευρωπαϊκή Ένωση Περιπατητών), αναπτύσσεται σε μήκος 75 χλμ. περνώντας από ιστορικούς οικισμούς της Αρκαδίας, όπως η Στεμνίτσα, η Δημητσάνα, το Ζυγοβίστι, η Ελάτη, η Βυτίνα, η Νυμφασία, τα Μαγούλιανα, το Βαλτεσινίκο και τα Λαγκάδια. Το μονοπάτι περνάει από όλα τα ιστορικά αλλά και πολιτισμικά αξιοθέατα των περιοχών αυτών, ενώ, παράλληλα, διασυνδέεται με ένα ατελείωτο παράπλευρο δίκτυο. Το Menalon Trail χωρίζεται σε οκτώ τμήματα διαφορετικής δυσκολίας. Το τμήμα Στεμνίτσας-Δημητσάνας είναι το πιο δημοφιλές για μια ημερήσια πεζοπορία.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b