MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Βόλος: Μια πόλη για διακοπές όλο τον χρόνο

Ανάμεσα στη θάλασσα του Παγασητικού και το επιβλητικό Πήλιο, ο Βόλος είναι ένας προορισμός παντός καιρού. Ανακαλύψτε την ξεχωριστή γοητεία και την πλούσια ιστορία μιας πόλης που έχει να προσφέρει πολλές εμπειρίες στον επισκέπτη.

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Χτισμένη στο μυχό του Παγασητικού κόλπου, στη σκιά του βουνού των Κενταύρων, η πρωτεύουσα της Μαγνησίας είναι γεμάτη επιλογές για όλες τις διαθέσεις και για κάθε εποχή του χρόνου. Πόλη εμπορική, φιλόξενη και πολύ ζωντανή, με βιομηχανικό παρελθόν και σπουδαίο λιμάνι, o Βόλος έχει τον «μυστικό» συνδυασμό που γοητεύει κάθε επισκέπτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦιδάκια: Ένα από τα ομορφότερα και πιο ήσυχα χωριά της Ευρυτανίας12.09.2018

Η πεζοδρομημένη παραλιακή λεωφόρος, τα ενδιαφέροντα κτήρια, οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις των αρχών του 20ου αιώνα και τα ξακουστά τσιπουράδικα κάνουν την περιήγηση στην πόλη του Βόλου απολαυστική, ενώ λίγο πιο πάνω, τα χωριά του Πηλίου προσφέρουν ένα παραμυθένιο σκηνικό για τους λάτρεις της φύσης και της παράδοσης. Αν ανήκετε σε εκείνους που δεν μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε βουνό και θάλασσα, τότε ο Βόλος είναι ο προορισμός σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛουτρά Πόζαρ: Το φυσικό σπα της Βόρειας Ελλάδας12.09.2018

Ταξίδι στο Βόλο: Τι να δείτε και να κάνετε

H πεζοδρομημένη παραλιακή λεωφόρος Αργοναυτών σφύζει από ζωή. Η περατζάδα απλώνεται σε τρία χιλιόμετρα χωρίς αυτοκίνητα, με τους ντόπιους και τους επισκέπτες να απολαμβάνουν τις βόλτες τους με τα πόδια ή με ποδήλατο. Εδώ θα δείτε και το σύμβολο της πόλης, την «Αργώ». Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό μεταλλικό ομοίωμα του πλοίου στο οποίο επιβιβάστηκαν οι Αργοναύτες, με κατεύθυνση την Κολχίδα και στόχο να πάρουν το χρυσόμαλλο δέρας, κατά την ελληνική μυθολογία. Περίπου στα μισά του πεζόδρομου δεσπόζει το επιβλητικό κτήριο Παπαστράτου, το οποίο κάποτε στέγαζε τις καπναποθήκες της ιστορικής καπνοβιομηχανίας (σήμερα ανήκει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας).

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b