MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«Η Μικρή Γοργόνα»: Γιατί το τρέιλερ της νέας ταινίας της Disney συζητήθηκε τόσο πολύ στα social media;

Πριν από λίγες ημέρες, η Disney κυκλοφόρησε το τρέιλερ της νέας της ταινίας «The Little Mermaid» («Η Μικρή Γοργόνα»), με την Halle Bailey στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ariel, καταφέρνοντας μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα να συγκεντρώσει πάνω από 16 εκατομμύρια views.

Monopoli Team

Το πολυαναμενόμενο τρέιλερ της νέας ταινίας της Disney, «The Little Mermaid» είδε το φως της δημοσιότητας στις 10 Σεπτεμβρίου και από εκείνη τη στιγμή έχει γίνει αντικείμενο έντονης συζήτησης στα social media. Ο λόγος; Φυσικά, η επιλογή της Αφροαμερικανίδας ηθοποιού Halle Bailey στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ariel, δίχασε για ακόμη μια φορά το κοινό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStar Wars: Οι επικείμενες live action σειρές και ταινίες που θα μάς ταξιδέψουν «σ’ ένα Γαλαξία πολύ, πολύ μακρινό»12.09.2018

Οι αντιδράσεις είχαν ήδη ξεκινήσει από το 2019

Το 2019, όταν η Disney ανακοίνωσε ότι η ηθοποιός και τραγουδίστρια  Halle Bailey θα είναι η νέα Ariel, στην live-action ταινία που ετοιμάζει για την 30ή επέτειο της πρώτης ταινίας της Ariel, «Η Μικρή Γοργόνα», ήρθε αντιμέτωπη με τις πρώτες αντιδράσεις. Πολλοί ήταν τότε εκείνοι που έσπευσαν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι η νέα Ariel θα είναι μια μαύρη, μελαχρινή κοπέλα και όχι λευκή με τα χαρακτηριστικά κόκκινα μαλλιά που έχουμε συνηθίσει στην εικόνα της μικρής γοργόνας.

Τότε, οι δημιουργοί της ταινίας και συγκεκριμένα ο σκηνοθέτης της ταινίας, Rob Marhall, είχε αναφέρει σχετικά: «Μετά από λεπτομερή έρευνα, ήταν ξεκάθαρο ότι η Halle κατέχει αυτό τον σπάνιο συνδυασμό πνεύματος, καρδιάς, νεότητας, αθωότητας και ουσίας – μαζί με μια τρομερή φωνή, όλα απαραίτητα χαρακτηριστικά για αυτόν τον ρόλο». 

Την ίδια στιγμή υπήρχαν όμως κι εκείνοι που μιλούσαν για το μοναδικό ταλέντο της Halle και την φανταστική φωνή της, τονίζοντας μάλιστα πως το Hollywood έχει ανάγκη επιτέλους από λίγη διαφορετικότητα. Είναι πολύ σημαντικό να μπορούν νέες Αφροαμερικανές να ταυτιστούν με την αγαπημένη τους πρωταγωνίστρια, αλλά και να αρχίσουν να δίνονται περισσότερες τέτοιες ευκαιρίες σε μαύρους ηθοποιούς γενικότερα. Υποστήριξαν, επιπλέον, πως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για έναν φανταστικό χαρακτήρα που ζει σε ένα μαγικό κόσμο και το χρώμα της επιδερμίδας δεν έχει καμιά σημασία.

Φτάνοντας στο σήμερα

Σήμερα, σχεδόν 3 χρόνια αργότερα, το τρέιλερ της ταινίας κατάφερε να συγκεντρώσει σε μόλις λίγες μέρες πάνω από 16 εκατομμύρια views, ενώ συζητήθηκε αρκετά στα social media, με πολλούς να χρήστες να εκφράζουν τις αντιδράσεις τους σε αυτό – είτε θετικές είτε το αντίθετο. Για μια ακόμη φορά, πυροδοτήθηκε η συζήτηση σχετικά με την επιλογή της Αφροαμερικανίδας ηθοποιού στον κεντρικό ρόλο, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που εξέφρασαν ανοιχτά την προτίμησή τους σε μια…λευκή Ariel, κάνοντας, μάλιστα, trend το hashtag #notmyAriel!

Υπήρχαν όμως και άλλα σχόλια – και μάλιστα περισσότερα – που έκαναν λόγο για την αναγκαιότητα της συμπερίληψης και το πόσο θετική επιρροή μπορεί να ασκήσει σε νεαρά και κυρίως μαύρα κορίτσια μια τέτοια επιλογή σε μια αγαπημένη ταινία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Halle Bailey (@hallebailey)

Το καλύτερο από όλα ήταν οι αντιδράσεις των παιδιών που έρχονται να αποτελέσουν και την ιδανικότερη απάντηση απέναντι σε κάθε αρνητικό σχόλιο. Η ίδια η Bailey, μάλιστα, μοιράστηκε ένα βίντεο στο Instagram που δείχνει μικρά κορίτσια να ενθουσιάζονται την στιγμή που βλέπουν το τρέιλερ. «Είναι σαν κι εμένα!»«Α, έχει κοτσιδάκια;», «Είναι ένα μαύρο κορίτσι!», είναι μερικά από τα σχόλια που ακούγονται από τους μικρούς θεατές, συνοδευόμενα από εκφράσεις έκπληξης και χαμόγελα.

Η ταινία έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 26 Μαΐου του 2023.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b