MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Star Wars: Οι επικείμενες live action σειρές και ταινίες που θα μάς ταξιδέψουν «σ’ ένα Γαλαξία πολύ, πολύ μακρινό»

Όλα δείχνουν πως το δημοφιλές σύμπαν του «Πολέμου των Άστρων» θα επεκταθεί ακόμη περισσότερο στο προσεχές μέλλον. Για τον λόγο αυτό σας παρουσιάζουμε όλα όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής για τα επικείμενα live action τηλεοπτικά και κινηματογραφικά πρότζεκτ.

Star Wars: Οι επικείμενες live action σειρές και ταινίες που θα μας ταξιδέψουν «σ' ένα Γαλαξία πολύ, πολύ μακρινό»
Αριστούλα Ζαχαρίου

Όταν ο Τζορτζ Λούκας έφερε για πρώτη φορά το κοινό σε επαφή με το κινηματογραφικό σύμπαν του «Star Wars», το 1977, κανείς δεν φανταζόταν πως 45 χρόνια μετά θα εξελισσόταν σε ένα franchise-ορόσημο για τον κινηματογράφο και την pop κουλτούρα. Με το δημοφιλές σύμπαν να μην περιορίζεται αποκλειστικά στη μεγάλη οθόνη, περιλαμβάνοντας, πλέον, πολυάριθμα τηλεοπτικά πρότζεκτ, video games, βιβλία κόμικ ακόμη και θεματικά πάρκα.

Καθώς όλα δείχνουν πως στο προσεχές μέλλον οι περιπέτειες «σ’ ένα Γαλαξία πολύ, πολύ μακρινό» θα επεκταθούν ακόμη περισσότερο με νέες ιστορίες, καινούριους αλλά και παλιούς αγαπημένους χαρακτήρες, επιβεβαιώνοντας πως η αγάπη του κόσμου για το franchise καλά κρατεί, εμείς συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε όλα όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής για τα επικείμενα live action τηλεοπτικά και κινηματογραφικά πρότζεκτ του εμβληματικού «Star Wars».

Σειρές

Andor: Ο Ντιέγκο Λούνα επιστρέφει ως ο κατάσκοπος της αντίστασης Cassian Andor

H ταινία «Rogue One: A Star Wars Story» (2016) απέκτησε ένα τηλεοπτικό prequel 12 επεισοδίων το οποίο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 21 Σεπτεμβρίου 2022 στο Disney +. Ο Ντιέγκο Λούνα θα ενσαρκώσει ξανά, αυτή τη φορά στη μικρή οθόνη, τον κατάσκοπο της Αντίστασης, Cassian Andor, με την πλοκή να εκτυλίσσεται χρονικά πριν τα γεγονότα του «Rogue One», στα πρώτα χρόνια της Αντίστασης ενάντια στην Αυτοκρατορία, αγγίζοντας τα όρια ενός κατασκοπικού θρίλερ. Από το πρωτότυπο φιλμ μαζί με τον Μεξικανό ηθοποιό θα επιστρέψει και ο βραβευμένος με Όσκαρ Φόρεστ Γουίτακερ ως Saw Gerrera. Ενώ το καστ θα συμπληρώσουν οι Άντρια Αρχόνα, Ντενίζ Γκοφ, Ζενεβιέβ Ο’ράιλι, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Φιόνα Σo και Κάιλ Σολέρ.

The Mandalorian – Season 3: Mando και Baby Yoda ξανά μαζί για νέες περιπέτειες
Star Wars

Φωτογραφία: Disney

Μπορεί το τέλος της δεύτερης σεζόν της επιτυχημένης σειράς «The Mandalorian» να βρήκε τον ομώνυμο κυνηγό επικηρυγμένων να αποχωρίζεται το αγαπημένο μας Baby Yoda, το οποίο και πήρε μαζί του ο νεαρός Λουκ Σκαϊγουώκερ ώστε να ακολουθήσει την εκπαίδευση των Τζεντάι, ωστόσο, τα γεγονότα μιας άλλης σειράς του σύμπαντος του «Πολέμου των Άστρων», του «The Book of Boba Fett» τους επανένωσαν. Έτσι ο Πέδρο Πασκάλ ως Mandalorian ή κατά κόσμον Din Djarin και το αξιαγάπητο πράσινο πλασματάκι του επιστρέφουν για νέες περιπέτειες με την τρίτη σεζόν να καταφθάνει τον Φεβρουάριο του 2023 στο Disney +. Μαζί τους επιστρέφει ο Τζιανκάρλο Εσποσίτο στον ρόλο του μοχθηρού Moff Gideon, η Κέιτ Σάκοφ ως η Bo-Katan και ο Καρλ Γουέδερς ως ο Greef Karga.

Ahsoka: Η Ροζάριο Ντόσον επιστρέφει ως η live-action εκδοχή της δημοφιλούς πρώην Τζεντάι
Star Wars

Φωτογραφία: Lucasfilms

Η δημιουργική ομάδα του «The Mandalorian» εντυπωσιασμένη από το ντεμπούτο της Ροζάριο Ντόσον, στη δεύτερη σεζόν της σειράς, ως η live-action εκδοχή της Ahsoka Tano, της πρώην Τζεντάι που γνωρίσαμε για πρώτη φορά στην animation ταινία «Star Wars: The Clone Wars» (2008), αποφάσισαν να της δώσουν το δικό της τηλεοπτικό spin-0ff. Ο Dave Filoni υπογράφει το σενάριο του νέου πρότζεκτ καθώς και τη σκηνοθεσία του πρώτου επεισοδίου, ενώ μαζί με τους Jon Favreau και Kathleen Kennedy έχει αναλάβει χρέη εκτελεστικού παραγωγού. Τη Ντόσον θα πλαισιώσουν οι ηθοποιοί Μαίρη Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, Ρέι Στίβενσον, Natasha Liu Bordizzo και Ιβάννα Σάχνο, με τον Χέιντεν Κρίστενσεν να επιστρέφει ως ο θρυλικός Νταρθ Βέιντερ. Λεπτομέρειες για την πλοκή δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. H πρεμιέρα αναμένεται για το 2023 στο Disney +.

Skeleton Crew: Ο σκηνοθέτης της τελευταίας τριλογίας του «Spiderman» στο πρώτο του «ταξίδι» στο σύμπαν του «Πολέμου των Άστρων» Star Wars

Ο σκηνοθέτης του «Spider-Man: No Way Home», Τζον Γουότς, θα πραγματοποιήσει το πρώτο του «ταξίδι» στο σύμπαν του «Πολέμου των Άστρων», με την επερχόμενη σειρά «Skeleton Crew». Το νέο πρότζεκτ, το οποίο και θα θυμίζει μια κλασική περιπέτεια ενηλικίωσης της δεκαετίας του 1980, διαδραματίζεται την ίδια χρονική περίοδο με το «Mandalorian», με τις δύο σειρές, σύμφωνα με τον παραγωγό, σεναριογράφο και σκηνοθέτη της δεύτερης, Dave Filoni, να διασταυρώνονται με τον πιο αναπάντεχο τρόπο. Η πλοκή θα αφορά μια ομάδα παιδιών από έναν μικρό πλανήτη που προσπαθούν να γυρίσουν πίσω στο σπίτι τους. Το σενάριο της σειράς, η οποία θα «προσγειωθεί» στο Disney + το 2023, γράφτηκε από τον Κρίστοφερ Φορντ («Spider-Man: Homecoming»), ενώ από το καστ έχει επιβεβαιωθεί μόνο το όνομα του Τζουντ Λο.

Lando: Μια νέα μίνι σειρά για τον χαρισματικό «μπαγαπόντη» Lando Calrissian;

To 2020 η Disney ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει μια μίνι σειρά με επίκεντρο τον Lando Calrissian. O Lando, πρώην τζογαδόρος και λαθρέμπορος, παλιός φίλος του Χαν Σόλο και μετέπειτα διαχειριστής της Συννεφιασμένης Πόλης και ηγετικό στέλεχος της αντίστασης, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ταινία «Πόλεμος των Άστρων: Επεισόδιο 5 – Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται» ενσαρκωμένος από τον Μπίλι Ντι Γουίλιαμς, ενώ το 2018, ο Ντόναλντ Γκλόβερ υποδύθηκε τη νεαρότερη εκδοχή του στην ταινία «Solo: A Star Wars Story». Το μόνο που γνωρίζουμε για την επικείμενη σειρά είναι τον δημιουργό της Τζάστιν Σιμίν, επίσης δημιουργό της δημοφιλούς σειράς «Αγαπητοί Λευκοί». Δεν είναι ακόμη γνωστό ούτε το καστ ούτε η χρονική περίοδος που θα τοποθετηθεί η δράση. Αν και πολλοί ευελπιστούν ο Γκλόβερ να επιστρέψει για τον ρόλο.

The Acolyte: Μια νέα σειρά από τη δημιουργό του «Russian Doll»

Πρόκειται για μια νέα σειρά από τη δημιουργό του «Russian Doll», Λέσλι Χέντλαντ, που θα μας πάει χρονολογικά πολύ πιο πίσω από οποιαδήποτε άλλη live action εκδοχή του «Πολέμου των Άστρων», περίπου έναν αιώνα πριν το saga των Σκαϊγουώκερ. Τοποθετημένο την τελευταία περίοδο της Υψηλής Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι Τζεντάι βρίσκονταν στο ζενίθ της δύναμης τους και οι Σιθ θεωρούταν πως είχαν εξουδετερωθεί από τον Γαλαξία, το «The Acolyte» θα αποτελέσει, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ένα θρίλερ μυστηρίου με στοιχεία πολεμικών τεχνών, σε μια εποχή «σκοτεινών μυστικών και αναδυόμενων σκοτεινών δυνάμεων». Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα βρίσκεται η ηθοποιός Αμάντλα Στένμπεργκ.

 Ταινίες

Τάικα Γουαϊτίτι: Νέα ταινία «Star Wars» δια χειρός του βραβευμένου με Όσκαρ δημιουργού

Φωτογραφία: age Skidmore via commons. wikimedia

Όλα δείχνουν πως πιθανότατα η επόμενη ταινία του «Πολέμου των Άστρων» που θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες θα είναι εκείνη δια χειρός του Τάικα Γουαϊτίτι. Αν και δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη λεπτομέρειες όσον αφορά την πλοκή, ωστόσο, ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός δηλώνει έτοιμος να επεκτείνει το δημοφιλές σύμπαν σε νέες κατευθύνσεις εισάγοντας ολοκαίνουριους χαρακτήρες. Ενώ σύμφωνα με την εκτελεστική παραγωγό Κάθλιν Κένεντι, η προσέγγιση του Γουαϊτίτι αναμένεται να είναι «φρέσκια, αναπάντεχη και μοναδική». Εκτός από τη σκηνοθεσία ο 46χρονός Νεοζηλανδός έχει αναλάβει και τη συγγραφή του σεναρίου από κοινού με την Κρίστι Γουίλσον-Κέιρνς, υποψήφια για Όσκαρ με την ταινία «1917».

Rogue Squadron: Γιατί η νέα ταινία σε σκηνοθεσία Πάτι Τζένκινς αναμένεται να καθυστερήσει περαιτέρω;

Η νέα ταινία του σύμπαντος του «Πολέμου των Άστρων», με τίτλο «Rogue Squadron», είχε αρχικά προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2023, με την Πάτι Τζένκινς («Wonder Woman») να αναλαμβάνει τα ηνία της σκηνοθεσίας. To φιλμ αναμένεται να οδηγήσει το franchise ακόμη πιο μακριά στο μέλλον έχοντας ως επίκεντρο μια νέα φουρνιά πιλότων των X-Wing. Ωστόσο το πρότζεκτ φαίνεται να μπήκε προσωρινά στην άκρη με τα δημοσιεύματα να κάνουν λόγω για δημιουργικές διαφορές ανάμεσα στη σκηνοθέτρια και τη Lucasfilm. Όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στο περιοδικό Vanity Fair η εκτελεστική παραγωγός Κάθλιν Κένεντι, η Τζέκινς εξακολουθεί να δουλεύει περαιτέρω το σενάριο, Και μόνο τότε θα δουν αν θα μπορέσει να ταιριάξει με την πορεία που επιθυμούν να ακολουθήσει το franchise αυτή τη στιγμή.

Τι συμβαίνει με την ανακοινωθείσα τριλογία του Ράιαν Τζόνσον;

Φωτογραφία: Gage Skidmore/wikimedia

Αν και η ταινία «Star Wars: Οι τελευταίοι Τζεντάι» κατάφερε να διχάσει κοινό και κριτικούς, ωστόσο, ο σκηνοθέτης της, Ράιαν Τζόνσον («Στα Μαχαίρια»), πήρε το πράσινο φως για να αναπτύξει μια νέα τριλογία, βασισμένη στο δημοφιλές σύμπαν του «Πολέμου των Άστρων». Αν και το πρότζεκτ βρίσκεται προς το παρόν σε παύση, ωστόσο, σύμφωνα με την εκτελεστική παραγωγό Κάθλιν Κένεντι, θα πραγματοποιηθεί σίγουρα κάποια στιγμή, όταν το επιτρέψουν οι απαιτητικές επαγγελματικές υποχρεώσεις του Τζόνσον. Απλώς για την ώρα δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα για κανένα από τα συμβαλλόμενα μέρη.

Κέβιν Φέιγκ: Ο παραγωγός του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel δείχνει να εισέρχεται στο franchise του «Πολέμου των Άστρων»

Φωτογραφία: Gage Skidmore/wikimedia

Αν και η είδηση πως ο παραγωγός της MCU, Κέβιν Φέιγκ, αναμένεται να αναλάβει την παραγωγή μιας ταινίας που θα εκτυλίσσεται στο σύμπαν του «Πολέμου των Άστρων» είχε κυκλοφορήσει από το 2019 χωρίς καμία περαιτέρω εξέλιξη, ωστόσο, σε συνέντευξη του στο Variety,  τον περασμένο Μάιο, ο σεναριογράφος  του «Doctor Strange in the Multiverse of Madness », Μίχαελ Γουόλντρον, αποκάλυψε πως εργάζεται πάνω στο σενάριο του εν λόγω πρότζεκτ. Το φιλμ βρίσκεται ακόμη στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης και δεν έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες. Όμως, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Γουόλντρον στο Screenrant, δεν πρόκειται για κάποιο σίκουελ αλλά θα δίνει την αίσθηση κάτι εντελώς πρωτότυπου.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b