MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Madrugada: Ακούστε τις δυο πολύ ξεχωριστές νέες εκτελέσεις των θρυλικών Majesty και Strange Colour Blue

Ο ύμνος των Madrugada, το Majesty σε ακουστική εκτέλεση στο studio του Pepper 96,6 ειδικά για το ελληνικό κοινό και το απόλυτο Strange Colour Blue, από το θρυλικό, πρώτο τους άλμπουμ, σε μία διαφορετική εκτέλεση.

Photo Credits: Χρόνης Περράκης
Monopoli Team

Ο «ύμνος» των Madrugada, το Majesty σε ακουστική εκτέλεση στο studio του Pepper 96,6 ειδικά για το ελληνικό κοινό και το «απόλυτο» Strange Colour Blue, από το θρυλικό, πρώτο τους άλμπουμ «Industrial Silence» (1999), σε μία διαφορετική εκτέλεση, σε ένα μικρό bar στη γενέθλια γη τους και σε ένα νέο ατμοσφαιρικό βίντεο κλιπ, έτσι όπως του αρμόζει!

Τι σημαίνουν όμως αυτά τα δυο τραγούδια για τους Madrugada;

Το Majesty, η λατρεμένη μπαλάντα πρωτο – περιλήφθηκε στο 3ο άλμπουμ των Madrugada, Grit. Από εκεί και πέρα το Majesty έγραψε τη δική της ιστορία…

Τον περασμένο Μάιο οι Madrugada ηχογράφησαν live το Majesty στο στούντιο του Pepper 96.6, στο πλαίσιο των acoustic live sessions @ Pepper 96.6, τα οποία απολαμβάνουν οι ακροατές του σταθμού. Στη συνέχεια συνομίλησαν χαλαρά με τον Γιώργο Μουχταρίδη, διευθυντή του Pepper 96.6.

Photo Credits: Χρόνης Περράκης

Ο Sivert Hoyem θυμάται:

«Έγραψα το Majesty στη Βόρεια Νορβηγία την άνοιξη του 2001. Θυμάμαι ότι ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα εκείνη την ημέρα, έκατσα με την κιθάρα μου στο κρεβάτι και το τραγούδι γράφτηκε με τη μία, σα να βρισκόταν ήδη εκεί, στο μυαλό μου. Δεν πρέπει να μου πήρε πάνω από 15 λεπτά για να το τελειώσω. Δε θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που έπαιξα το τραγούδι στον Ρόμπερτ, στο διαμέρισμά του στο Όσλο. Αμέσως αναγνώρισε πως ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό. Ο Ρόμπερτ πάντα σου έλεγε ευθέως αν του άρεσε κάτι ή όχι. Ηχογραφήσαμε ένα demo του Majesty στο κασετόφωνο του εκείνο το βράδυ. Το τραγούδι έγινε το πρώτο μας μεγάλο hit στο ραδιόφωνο και το έχουμε παίξει σχεδόν σε κάθε συναυλία μας από τότε που κυκλοφόρησε ως μέρος του Grit, το 2003. Η live εκτέλεση του Majesty συνεχώς εξελίσσεται, αυτή η απογυμνωμένη ακουστική εκδοχή του είναι ίσως πιο κοντά στην original μορφή που είχε. Άκουσα πως ο Robbie Williams είπε πως ήταν το καλύτερο τραγούδι που είχε ακούσει ποτέ στη σκηνή στο Όσλο. Ίσως να το είπε για να ευχαριστήσει εν μέρει τους ντόπιους ακροατές, αλλά και πάλι, το ότι άκουσα κάτι τέτοιο με έκανε να νιώσω πολύ περήφανος».

Photo Credits: Χρόνης Περράκης

Από σήμερα λοιπόν, Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου ας απολαύσουμε τους Madrugada και το Majesty στα live sessions του Pepper 96.6. Μείνετε συντονισμένοι στη συχνότητα του Pepper 96.6 μιας και ακολουθούν κι άλλα τραγούδια από τους Madrugada ηχογραφημένα ειδικά για τον Pepper 96.6.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Ane Brun στη μεγάλη συναυλία των Madrugada στο Παναθηναϊκό Στάδιο12.09.2018

Λίγα λόγια για το Strange Colour Blue

Το βίντεο κλιπ γυρίστηκε στην πόλη που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι Madrugada, το Stokmarknes στη βόρεια Νορβηγία. Τα γυρίσματα μάλιστα έγιναν στην τοπική παμπ Rødbrygga, όπου οι Madrugada έδιναν τις πρώτες τους συναυλίες ως μια άσημη μπάντα στα μέσα της δεκαετίας του 90! Το κομμάτι ηχογραφήθηκε ζωντανά με την πολύτιμη βοήθεια των κατοίκων της περιοχής, ενώ το βίντεο κλιπ σκηνοθετήθηκε από τον Eivind Holmboe.

Έτσι και το Strange Colour Blue είναι πλέον μέρος του Vesterålen project. Στο project περιλαμβάνονται μια σειρά από βίντεο στα οποία οι Madrugada ερμηνεύουν τραγούδια από το τελευταίο τους άλμπουμ, Chimes at Midnight, αλλά και παλιότερα, κλασικά και αγαπημένα τραγούδια τους. Όλα τα τραγούδια είναι ηχογραφημένα ζωντανά κάτω από δύσκολες συνθήκες στον τόπο καταγωγής των Madrugada, στην περιοχή του Vesterålen της Βόρειας Νορβηγίας, με τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης αυτού του project, η μπάντα επισκέφθηκε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές και άγνωστες τοποθεσίες της περιοχής με σκοπό να δημιουργήσει έναν οπτικοακουστικό χάρτη της ιστορίας των Madrugada.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Madrugada καλούν τους Έλληνες fans τους να πάρουν μέρος σε ένα ξεχωριστό ντοκιμαντέρ12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πληροφορίες για τη συναυλία:

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο)

Special Guest: Ane Brun

Opening Act: Αmanda Tenfjord

Σημεία Προπώλησης

Δίκτυο viva
Ηλεκτρονικά: viva.gr
Τηλεφωνικά: 11876
Σε όλα τα Viva Spots
(Καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, αθηνόραμα.gr, Yoleni’s)

Δίκτυο Public

Kαταστήματα Public

Τηλέφωνο πληροφοριών: 210 9636 489

Τιμές Εισιτηρίων: 

Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 42 ευρώ και φθάνουν τα 85 ευρώ. Συγκεκριμένα:

Γενική Είσοδος – Κερκίδες | Tiers: 42 ευρώ
Γενική Είσοδος Arena: 55 ευρώ
Golden Arena: 85 ευρώ
VIP A & VIP B: 85 ευρώ

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b