MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών

Η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, έφυγε από τη ζωή.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή
Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή
Monopoli Team

Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας επί εφτά δεκαετίες, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωση του Παλατιού.

“Η Βασίλισσα πέθανε ήσυχα στο Μπαλμόραλ αυτό το απόγευμα. Ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα θα παραμείνουν στο Μπαλμόραλ αυτό το απόγευμα, θα επιστρέψουν αύριο στο Λονδίνο” ανέφερε η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ. Υπενθυμίζεται ότι το κάστρο Μπαλμόραλ, αποτελεί κύρια οικεία της βασίλισσας στη Σκωτία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, όλη η βασιλική οικογένεια -συμπεριλαμβανομένου του Χάρι και της Μέγκαν– βρισκόταν στο πλευρό της, μετά την ανακοίνωση του Παλατιού ότι βρισκόταν “υπό ιατρική παρακολούθηση στο Μπαλμόραλ, καθώς οι γιατροί ανησύχησαν για την υγεία της”.

Εκτός από τη βασιλική οικογένεια, πλήθος κόσμου έσπευσε να συγκεντρωθεί έξω από τις πύλες του Κάστρου Μπαλμόραλ, με την αστυνομία να αναγκάζεται να στήσει προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Ο Μεγαλύτερος γιός της βασίλισσας, Κάρολος, θα γίνει αυτόματα βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας και επικεφαλής 14 ακόμα βασιλείων -μεταξύ αυτών η Αυσταλία, ο Καναδάς και η Νέα Ζηλανδία.

Στα 96 της χρόνια, η βασίλισσα Ελισάβετ υπέφερε από “σποραδικά προβλήματα κινητικότητας” από το τέλος του προηγούμενου χρόνου, σύμφωνα με το Παλάτι. Έτσι είχε αναγκαστεί να απέχει από σχεδόν όλες τις δημόσιες υποχρεώσεις της.

Πέρσι, στις 9 Απριλίου το 2021 είχε φύγει από τη ζωή ο σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος, σε ηλικία 99 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ26 χρόνια χωρίς την Νταϊάνα: Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τον θάνατο της πριγκίπισσας12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b