MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μαγνητικά Πεδία: Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου προτείνει την ταινία του Γιώργου Γούση για τα Όσκαρ 2023

Τα βραβευμένα «Μαγνητικά Πεδία» του Γιώργου Γούση αποτελούν την πρόταση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου προς το Υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην κατηγορία Διεθνής Ταινία των επερχόμενων Όσκαρ.

Μαγνητικά Πεδία: Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου προτείνει την ταινία του Γιώργου Γούση για τα Όσκαρ 2023
Monopoli Team

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου προτείνει στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην κατηγορία διεθνούς ταινίας των βραβείων Όσκαρ 2023 η ταινία «Μαγνητικά Πεδία» του Γιώργου Γούση.

Η ψηφοφορία των μελών της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που διήρκησε μέσω της ειδικής πλατφόρμας της από την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, ανέδειξε την ταινία «Μαγνητικά Πεδία» του Γιώργου Γούση ως την πρόταση της ΕΑΚ στο ΥΠΠΟΑ για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην κατηγορία διεθνούς ταινίας των βραβείων Όσκαρ 2023.

Στη διαδικασία συμμετείχαν οχτώ μεγάλου μήκους ταινίες, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, ενώ την τελική επιλογή της ταινίας θα κάνει η ειδική επταμελής επιτροπή που έχει ορίσει το ΥΠΠΟΑ. Είναι η δεύτερη φορά που η συγκεκριμένη ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε σε αυτόνομη και μεταγενέστερη διαδικασία από αυτή της ανάδειξης των Βραβείων Ίρις, περιλαμβάνοντας και ταινίες που δεν συμμετείχαν στα Βραβεία Ίρις 2022, αλλά πληρούσαν την περίοδο επιλεξιμότητας της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου. Να σημειωθεί πως παρόμοια διαδικασία ακολουθείται από τις Ακαδημίες της Βρετανίας (BAFTA) και της Ισπανίας (GOYA).

Υπόθεση

Μετά την τυχαία συνάντησή τους σε ένα νησί, μια γυναίκα και ένας άνδρας αποφασίζουν να περιπλανηθούν μαζί για να βρουν πού θα θάψουν ένα μεταλλικό κουτί.

Ένα ρομαντικό road movie του Γιώργου Γούση- χαμηλού προϋπολογισμού- που σάρωσε στα Βραβεία Ίρις 2022 κερδίζοντας στις κατηγορίες Ίρις Καλύτερης Ταινίας Μυθοπλασίας, Ίρις Σεναρίου, Α’ Γυναικείου Ρόλου (Έλενα Τοπαλίδου), Μουσικής (Λευτέρης Βολάνης) και Ίρις Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη (Γιώργος Γούσης).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCoffee and Cigarettes: Αφιέρωμα στον Τζιμ Τζάρμους στο θερινό σινεμά ΑΒ12.09.2018

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γούσης
Σενάριο: Γιώργος Γούσης, Ελενα Τοπαλίδου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος
Παίζουν: Ελενα Τοπαλίδου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος

Διάρκεια: 78′
Χώρα: Ελλάδα
Έτος: 2021

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b