MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ο Λαρς φον Τρίερ μιλά για το πώς είναι να σκηνοθετείς με Πάρκινσον: “Πρέπει να συνηθίσω ότι θα τρέμω και δεν θα ντρέπομαι”

Με αφορμή την πρεμιέρα του “The Kingdom Exodus” στο Φεστιβάλ Βενετίας, ο Δανός σκηνοθέτης μίλησε για την επιστροφή του στη σειρά μετά από 25 χρόνια, ενώ αποκάλυψε ότι τη σκηνοθέτησε έχοντας Πάρκινσον, χωρίς να το γνωρίζει.

Monopoli Team

Με αφορμή τη χθεσινή πρεμιέρα του “The Kingdom Exodus” στο Φεστιβάλ Βενετίας, ο Λαρς φον Τρίερ πραγματοποίησε μία συνέντευξη Τύπου, όπου μίλησε για την απόφαση του να αναβιώσει τη σειρά για μία τρίτη σεζόν, αλλά και την διάγνωση του με Πάρκινσον.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι αυτή θα είναι η τελευταία σεζόν της τηλεοπτικής σειράς, που έκανε πρεμιέρα στη Βενετία, με το κοινό να χειροκροτά κάθε φορά που το όνομα του Δανού σκηνοθέτη εμφανιζόταν στην οθόνη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Variety.

Μετά την προβολή, η οποία έγινε παρουσία του σκηνοθέτη, αλλά και των ηθοποιών Bodil Jørgensen, Nikolaj Lie Kaas, Nicolas Bro και Ida Engvoli, ερωτήθηκε πώς αποφάσισε να επιστρέψει στη σειρά, της οποίας η πρώτη σεζόν προβλήθηκε το 1994 και η δεύτερη το 1997.

Ο φον Τρίερ απάντησε: “Αν συγκρίνεις με τον Ντέιβιντ Λιντς, δεν είχε στην πραγματικότητα ένα τέλος για το “Twin Peaks”. Εγώ είχα σκεφτεί το τέλος, όμως, από την αρχή. Το μόνο πράγμα που άλλαξε είναι ότι έφυγαν από τη ζωή δύο ηθοποιοί” ανέφερε μιλώντας για τον θάνατο δύο πρωταγωνιστών, του Ernst-Hugo Järegård, που υποδυόταν τον Dr. Helmer και της Kirsten Rolffes, που έπαιζε την Mrs. Drusse, οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή το 1998 και το 2000, αντίστοιχα.

“Ένιωσα μία υποχρέωση να δώσω κάποιο τέλος στη σειρά” κατέληξε.

Η σειρά ακολουθεί το προσωπικό και τους ασθενείς την νευροχειρουργικής μονάδας σε νοσοκομείο της Κοπεγχάγης. Στην τρίτη σεζόν, η Καρεν υπνοβατεί και ζητά απαντήσεις για τις αναπάντητες ερωτήσεις της σειράς, ώστε να σώσει το νοσοκομείο από την καταδίκη του.

Ο Δανός σκηνοθέτης μίλησε επίσης για το γεγονός ότι όσο σκηνοθετούσε την τρίτη σεζόν, είχε Πάρκινσον, χωρίς όμως να το γνωρίζει.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι έχει συμφιλιωθεί με το ότι θα συνεχίσει την καριέρα του, έχοντας Πάρκινσον. Διαγνώστηκε πριν από τέσσερις μήνες, ωστόσο το είχε περισσότερο καιρό, όπως αποκάλυψε ο ίδιος.

“Αυτό σημαίνει ότι δεν εκπλήρωσα όσα ήθελα ως σκηνοθέτης, γιατί ήμουν άρρωστος. Και αυτό είναι κρίμα για τους ηθοποιούς του “The Kingdom Exodus”, αν και νομίζω ότι τα πήγαν καλά” είπε.

“Απλά πρέπει να συνηθίσω το ότι θα τρέμω και δεν θα ντρέπομαι μπροστά σε κόσμο. Και μετά θα συνεχίσω γιατί τι άλλο μπορώ να κάνω;” πρόσθεσε ο σκηνοθέτης.

Πάντως, μετά τη διάγνωσή του, ο τρόπος που βλέπει τον κόσμο είναι λιγότερο φωτεινός. Μιλώντας για την κατάσταση στον κόσμο σήμερα, είπε: “Νομίζω ότι είναι ένας απαίσιος κόσμος. Έχω δύο εγγόνια. Και βλέπω ότι θα πρέπει να διορθώσουν αυτά που δεν διορθώσαμε εμείς για αυτά. Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος” είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛαρς φον Τρίερ: Οι καλύτερες ταινίες ενός προβοκάτορα σκηνοθέτη με ξεκάθαρο όραμα12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b