MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022.

Enigma 2: Αναδρομική έκθεση του Κωστή Γεωργίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού: Προβολή της ταινίας «Νοσταλγία» του Αντρέι Ταρκόφσκι

Το Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού διοργανώνει την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, προβολή της ταινίας «Νοσταλγία» του Αντρέι Ταρκόφσκι. Η «Νοσταλγία» είναι η πρώτη ταινία του Ταρκόφσκι έξω από τα σύνορα της Σοβιετικής Ένωσης. O σκηνοθέτης βρίσκεται στην Ιταλία σε ένα είδος αυτοεξορίας, που ωστόσο δε θεωρεί ακόμη πως θα είναι μακροχρόνια. Το σώμα του καλλιτέχνη βρίσκεται στην Ιταλία, αλλά το μυαλό του χιλιόμετρα μακριά, στη Ρωσία και την οικογένειά του. Το ίδιο συμβαίνει και με τον πρωταγωνιστή μας Αντρέι – που συμπτωματικά το όνομά του είναι ίδιο με εκείνο του σκηνοθέτη. Η Νοσταλγία τον οδηγεί σε μια άρνηση κάθε προσπάθειας να γνωρίσει τη νέα χώρα και να προσεγγίσει την κουλτούρα της.
Πέμπτη 1/9, 20:30
Είσοδος Ελεύθερη
Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού, Ιερά Οδός 44, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0341 2313.

2. Cine Αλίκη: Επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με δωρεάν κινηματογραφικές βραδιές στο Πεδίον του Άρεως

Ο φανταστικός κόσμος του Cine Αλίκη, που επιμελείται η ομάδα του Cinema Alive, επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον υπέροχο χώρο μέσα στο Πεδίο του Άρεως. Τετάρτη 31 Αυγούστου και Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου, στις 21:00, θα προβληθεί η ταινία του Σίντνεϊ Πόλακ «Tootsie» με τους Ντάστιν Χόφμαν και Τζέσικα Λανγκ. Ο Michael Dorsey είναι απελπισμένος. Δεν μπορεί να βρει δουλειά. Αυτό μέχρι τη στιγμή που παίρνει έναν γυναικείο ρόλο σε μια σαπουνόπερα και γίνεται πολύ διάσημος. Φυσικά, κανένας δεν ξέρει ότι αυτό το νέο τηλεοπτικό αστέρι είναι άντρας…
Τετάρτη 31/8, 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Cine Αλίκη, Πεδίον του Άρεως, Αθήνα. www.cinemaalive.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCOSMOTE TV: Σεπτέμβριος με 27 συναρπαστικές τηλεοπτικές πρεμιέρες12.09.2018

Εκθέσεις

3. Enigma 2: Αναδρομική έκθεση του Κωστή Γεωργίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Ο διεθνώς καταξιωμένος ζωγράφος και γλύπτης Κωστής Γεωργίου επιστρέφει στην Αθήνα με την έκθεσή του «Enigma 2», η οποία θα παρουσιάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού από την 1η Σεπτεμβρίου 2022. Η έκθεση «Enigma 2» έχει αναδρομικό χαρακτήρα και είναι εμπλουτισμένη με έργα από όλες τις περιόδους της μακρόχρονης πορείας του δημιουργού, καθώς και με προσθήκη πρόσφατων έργων ζωγραφικής και γλυπτικής. Πρόκειται για μία ιστορική έκθεση που απαρτίζεται από 160 έργα ζωγραφικής, μεγάλων και μικρότερων διαστάσεων, καθώς και 40 γλυπτά.
Εγκαίνια: 1η Σεπτεμβρίου 2022, Ώρα: 20:00
Διάρκεια Έκθεσης: Από 1 έως 20 Σεπτεμβρίου 2022
Ωράριο λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη 09:00 – 13:00, Τετάρτη, Παρασκευή 09:00 – 20:00, Σάββατο 11:00-16:00.
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ: 212 254 0000. Ε: [email protected] | http://www.fhw.gr/cosmos/ 

4. «Το Λουλούδι της Ερήμου»: Ομαδική έκθεση για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας στην γκαλερί ArteVisione

H γκαλερί ArteVisione παρουσιάζει την ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο «Το Λουλούδι της Ερήμου». Μια εικαστική έκθεση – αφιέρωμα στην καταπολέμηση της βίας εναντίον των γυναικών. Η Ιστορικός της Τέχνης και Επιμελήτρια της έκθεσης, Νικολένα Καλαϊτζάκη, σημειώνει: «Το βιβλίο των εκατομμυρίων αντιτύπων παγκοσμίως: «Λουλούδι της Ερήμου» (1998), το οποίο μεταφέρθηκε και στην μεγάλη οθόνη το 2009, αποτελεί την αυτοβιογραφία της Γουόρις Ντίρι, μιας γυναίκας από την Σομαλία που αναδείχτηκε σε κορυφαίο σύμβολο της αντίστασης των γυναικών στο ζήτημα της καταπάτησης των δικαιωμάτων και των ελευθεριών τους. (…) Εφορμώντας από την συγκινητική ιστορία ζωής της φλογερής αγωνίστριας, Γουόρις Ντίρι, οι συμμετέχοντες στην έκθεση εικαστικοί καλλιτέχνες εκφράζουν μέσω της τέχνης τους, το προσωπικό τους μήνυμα συμπαράστασης και διαμαρτυρίας απέναντι στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, καθολικό και πανανθρώπινο, μακριά από χωροχρονικούς, φυλετικούς, κοινωνικούς, ταξικούς, πολιτισμικούς και άλλους περιορισμούς».
Εγκαίνια: Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου (6 μ.μ. – 10 μ.μ.)

Διάρκεια έκθεσης: 1 – 14 Σεπτεμβρίου 2022
Ωράριο λειτουργίας χώρου: Δευτέρα & Τετάρτη: 12 μ.μ. – 4 μ.μ. Τρίτη & Πέμπτη: 4 μιση το μεσημέρι – 8 μιση το βράδυ. Παρασκευή: 4 μ.μ. – 8 μ.μ.
ArteVisione gallery, Πηλίου 5, Πλατεία Κολιάτσου, Αθήνα. Τηλ: 21 1111 3363.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAnimasyros 2022: Η μεγάλη γιορτή του animation στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων12.09.2018

Φεστιβάλ

5. Our Festival 8: 6 ημέρες, 130 καλλιτέχνες και 22 δράσεις με ελεύθερη είσοδο στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Creation in Isolation. Finn Nichol (Video Art)

Το Our Festival έρχεται για 8η συνεχόμενη χρονιά στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου και σας προσκαλεί σε μία εξαήμερη γιορτή Πολιτισμού και Αλληλεγγύης. Από τις 30 Αυγούστου έως και τις 04 Σεπτεμβρίου, απολαύστε έξι μέρες γεμάτες θέατρο, μουσική, χορό, video art, performances, παιδικές παραστάσεις αλλά και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, σε έναν μαγευτικό, καταπράσινο χώρο στην Αθήνα με ελεύθερη είσοδο και με πρόσβαση για ΑμεΑ. Πέμπτη, 01/09/2022, 20:00 – Έχουν τα ρομπότ συναισθήματα;. Μανώλης Σαριδάκης (Χορός ) | 20:00 – The Code. Ελεάννα Καλαβίτη-Ζήνα Βογιοκαλάκη (Χορός) | 21:00 – Vientre. Cia Maximiliano Sanford (Χορός) | 21:30 – Ο Κάτω Κόσμος του Έρωτα (Χορός) | 22:00 – Liquid and Plastic body 0.0. A. Isa Araύjο (Video Art) | 22:15 – Creation in Isolation. Finn Nichol (Video Art).
Πέμπτη 1/9, από τις 20:00
Ελεύθερη Είσοδος
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Προφήτου Ηλία 65, Χαλάνδρι.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b