MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πρίγκιπας Κάρολος: Στη λίστα με ακόμη 20 επιφανείς προσωπικότητες που θα γίνουν «νονοί» σε μωρά γορίλες στη Ρουάντα

Η Ρουάντα αποκάλυψε μια λίστα με εξέχοντα πρόσωπα από όλο τον κόσμο, τα οποία θα χαρίσουν ονόματα σε μωρά γορίλες στην ετήσια τελετή ονοματοδοσίας Kwita Izina, που φέτος έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 2 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: International Press Telecommunications Council
Monopoli Team

Η Kwita Izina είναι μια τελετή ονοματοδοσίας γοριλών της Ρουάντα, που πραγματοποιείται μία φορά το χρόνο. Η εκδήλωση βασίζεται σε μια παράδοση αιώνων, κατά την οποία οι κάτοικοι της Ρουάντα δίνουν ονόματα στα παιδιά τους, παρουσία της οικογένειας και των φίλων τους.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, δίνοντας όνομα στα πρωτεύοντα αυτά θηλαστικά, αποδίδεται μεγαλύτερη αξία σε αυτά στα μάτια των ανθρώπων. Οι διοργανωτές χρησιμοποιούν επίσης την τελετή ως μία ευκαιρία για να ευχαριστήσουν τις κοινότητες που ζουν γύρω από το Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων, τους ερευνητικούς εταίρους, τους κτηνιάτρους και τους οικολόγους, τους δασοφύλακες και τους ιχνηλάτες που προστατεύουν τους γορίλες.

Οι ορεινοί γορίλες παραμένουν ένα κρίσιμα απειλούμενο είδος και παρά τις προσπάθειες προστασίας τους, εξακολουθούν να αποτελούν θηράματα για το κρέας τους ή απλώς για να μετατραπούν σε τρόπαια. Παρ’ όλα αυτά, οι προσπάθειες διατήρησης του είδους τα τελευταία χρόνια άρχισαν να αποδίδουν, καθώς ο αριθμός των γοριλών δείχνει να αυξάνεται. 354 ορεινοί γορίλες έχουν αποκτήσει όνομα τα τελευταία 17 χρόνια, μέσω της Kwita Izina.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌταν ο Ντέιβιντ Ατένμπορο συνάντησε έναν γορίλα και μας έδωσε ένα σημαντικό μάθημα12.09.2018

Ο πρίγκιπας Κάρολος θα είναι ο ένας μόνο από τις 20 επιφανείς προσωπικότητες, που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση. Ωστόσο, ο ίδιος θα συμμετάσχει σε αυτή μέσω βίντεο, παρά το γεγονός πως η φετινή 18η διοργάνωση της εκδήλωσης διατήρησης της Kwita Izina θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης, αφού από το 2019 οι εκδηλώσεις είχαν σταματήσει λόγω της πανδημίας.

Με την Kwita Izina, η Ρουάντα ελπίζει να διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία τους είδους.

Με πληροφορίες από CGTN Africa.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b