MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Τριήμερο στο Γαλαξίδι: Οι must visit διευθύνσεις στο “διαμάντι” της Φωκίδας

Τα καλύτερα spots για φαγητό και βουτιές στο Γαλαξίδι, ιδανικό προορισμό για ένα last minute καλοκαιρινό τριήμερο.

Γαλαξίδι, © Μαριαλένα Μάλλιου
Γαλαξίδι, © Μαριαλένα Μάλλιου
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Σε απόσταση 2μιση ωρών από την Αθήνα και με ομορφιά που θυμίζει ελληνικό νησι, το Γαλαξίδι αποτελεί έναν από τους must visit προορισμούς για όσους έχετε επιστρέψει στην πρωτεύουσα, αλλά σκοπεύετε να “ξεκλέψετε” ακόμα ένα τριήμερο για μία κοντινή απόδραση.

Γαλαξίδι, © Μαριαλένα Μάλλιου

Γαλαξίδι, © Μαριαλένα Μάλλιου

Σπίτια που θυμίζουν νησί του Αργοσαρωνικού, γραφικά σοκάκια, ολάνθιστες βουκαμβίλιες και ιδιαίτερη φυσική ομορφιά που συνδυάζει το γαλάζιο της θάλασσας με το καταπράσινο του δάσους που εκτείνεται πλάι στον οικισμό. Ένα μέρος που αν δεν έχει ήδη υπάρξει, πρέπει οπωσδήποτε να μπει στη λίστα σας!

Γαλαξίδι, © Μαριαλένα Μάλλιου

Γαλαξίδι, © Μαριαλένα Μάλλιου

Εμείς το επισκεφθήκαμε και έχουμε να σας προτείνουμε τα δικά μας highlights για το φαγητό και τις βουτιές σας.

Για το φαγητό σας…

Ο Τάσος
Τάσος, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Τάσος, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Το πρώτο πράγμα που ψάχνει κάποιος σε ένα παραθαλάσσιο μέρος σαν το Γαλαξίδι είναι το καλό φρέσκο ψάρι και το κατάλληλο μέρος για να το βρει είναι ο Τάσος. Μία κλασσική ψαροταβέρνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, με θέα στη μαρίνα του Γαλαξιδίου και πολύ φιλόξενο προσωπικό. Αν επισκεφθείτε το μαγαζί μην παραλείψετε να παραγγείλετε χορτόπιτα -ένα από τα δικά μας αγαπημένα πιάτα του μενού.
Περισσότερες πληροφορίες για τον “Τάσο” μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μαρίτσα
Μαρίτσα, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Μαρίτσα, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Το πρώτο βράδυ μας στο Γαλαξίδι το περάσαμε στη Μαρίτσα, μία γκουρμέ επιλογή με μεσογειακά πιάτα και με θέα της όλο το Γαλαξίδι. Η boho ατμόσφαιρα του μαγαζιού σε συνδυασμό με αυτή τη μαγευτική θέα καθιστούν τη Μαρίτσα ένα must visit σημείο για όσους επισκέπτονται την περιοχή. Προσωπικά μου αγαπημένα must try από το μενού το κριθαρότο γαρίδας και από τα επιδόρπια η σοκολατόπιτα με το παγωτό (και take it from a person που δεν είναι ιδιαίτερα της σοκολάτας).
Περισσότερες πληροφορίες για τη Μαρίτσα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ab oVo
Ab oVo, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ab oVo, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ακόμα ένα μαγαζί με θέα στο φυσικό λιμανάκι του Γαλαξιδίου, το Ab oVo φέρνει μία φρέσκια ανανεωμένη πρόταση της γνωστής σε όλους μας μεσογειακής κουζίνας. Γεύσεις οικείες και αγαπημένες, σε ευφάνταστες αποδόσεις, καθώς και πιο ιδιαίτερες επιλογές για τους λάτρεις των γκουρμέ προτάσεων συνθέτουν το μενού της νέας προσθήκης του γαστρονομικού χάρτη της περιοχής. Δικές μας αγαπημένες προτάσεις το flatbread (που έμενα προσωπικά μου θύμισε κάτι από τηγανόψωμο γιαγιάς), οι ταλιατέλες με το πέστο πιπεριάς φλωρίνης και απο γλυκά το κλασσικό και αγαπημένο προφιτερόλ.
Περισσότερες πληροφορίες για το Ab oVo μπορείτε να βρέιτε εδώ.

Art Liotrivi Café and Restaurant
Art Liotrivi Café and Restaurant, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Art Liotrivi Café and Restaurant, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Για όποιον θέλει μία διαφορετική ματιά του Γαλαξιδίου, η καλύτερη πρόταση είναι μία -το Liotrivi. Ένας χώρος που συνδυάζει το φαγητό με την τέχνη σε ένα παλιό αρχοντικό πλάι στο κύμα. Σπιτικά πιάτα σε ένα διαφορετικό μαγαζί του οποίου η βεράντα απλώνεται δίπλα στη θάλασσα, δημιουργώντας ένα ήσυχο περιβάλλον, απομακρυσμένο από τον κόσμο και τη βαβούρα της κοσμοπολίτικης πλευρά του Γαλαξιδίου.
Περισσότερες πληροφορίες για το Art Liotrivi Café and Restaurant μπορείτε να βρείτε εδώ.

Καφφενείο Θεμιστοκλής
Καφφενείο Θεμιστοκλής, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Καφφενείο Θεμιστοκλής, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Σε πιο λάουντζ διάθεση, και ιδανικό για τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες, το Καφφενείο Θεμιστοκλής αποτελεί ιδανική πρόταση για εσάς που θέλετε κάτι πιο “εναλλακτικό”. Η jazz αισθητική του σε συνδυασμό με ορισμένα παραδοσιακά στοιχεία και με την υπέροχη θέα του μαγαζιού στη θάλασσα το καθιστούν αγαπημένο στέκι πολλών. Το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει οπωσδήποτε να μπει στη λίστα σας. Όσο για τη δική μας αγαπημένη πρόταση -βάφλα με σοκολάτα και μία.μπάλα παγωτό.
Περισσότερες πληροφορίες για το Καφφενείο Θεμιστοκλής μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το Κονάκι
Κονάκι, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Κονάκι, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Για τους λάτρεις των παραδοσιακών γεύσεων ένα είναι το νούμερο ένα spot για σιροπιαστά γλυκά, γλυκά του κουταλιού και γεύσεις που θυμίζουν Ελλάδα. Ο λόγος για το Κονάκι, ένα μικρό κουκλίστικο μαγαζάκι που μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι. Το μαγαζί διαθέτει, μάλιστα, μεγάλη ποικιλία φρέσκων χειροποίητων γλυκών του κουταλιού -από τις γεύσεις που μου έκαναν εντύπωση το σύκο και το καρπούζι- αλλά και μαρμελάδων. Μην παραλείψετε, μάλιστα, να δοκιμάσετε τους παραδοσιακούς σαμουσάδες, αλλά και το γλυκό αμυγδαλάκι.

Περισσότερες πληροφορίες για το Κονάκι μπορείτε να βρείτε εδώ.

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Για τις βουτιές σας…

Παραλία Καλαφάτης
Kalafatis Beach Bar, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Kalafatis Beach Bar, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Στην πίσω μεριά του Γαλαξιδίου, στο δρόμο προς Ιτέα, θα βρείτε την παραλία του Καλαφάτη και το Kalafatis Beach Bar. Μία απλωτή παραλία με βότσαλα, ανάμεσα στο πράσινο των γύρω πλαγιών. Μέρος της είναι οργανωμένο, ενώ μπορέιτε να κάτσετε και ξεχωριστά από το beach bar με την πετσέτα τας. Το Kalafatis Beach Bar είναι απλωμένο στο πίσω μέρος της παραλία, με γραφικά τραπεζάκια, γκαζόν και πισίνα. Μία αγαπημένη επιλογή τόσο για το μπάνιο σας όσο και για το φαγητό σας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Kalafatis Beach Bar μπορείτε να βρέιτε εδώ.

Τα Λιμανάκια
Λιμανάκια Γαλαξιδίου, © Μαριαλένα Μάλλιου

Λιμανάκια Γαλαξιδίου, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ακόμα ένα must visit σημείο για το μπάνιο σας στο Γαλαξίδι είναι τα λιμανάκια. Μικρες παραλίες-φυσικά λιμανάκια στην απέναντι πλευρά του “καναλιού” που χωρίζει το Γαλαξίδι. Αποτελούν ένα ήσυχο και γραφικό σημείο για όποιον δεν θέλει τη φασαρία της μεγάλης παραλίας, ενώ βρίσκονται μέσα στο πράσινο του Άλσους που εκτείνεται στο πίσω μέρος του δρόμου.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b