MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

Οι βασικοί λόγοι που νιώθετε φουσκωμένοι συνέχεια δεν σχετίζονται με τα τρόφιμα

Ο τρόπος με τον οποίο συμμετέχουμε στο φαγητό και το περιβάλλον στο οποίο η τροφή εισέρχεται στο σώμα είναι εξίσου σημαντικά- αν όχι πιο σημαντικά – από το φαγητό που τρώμε.

Photo by Yuris Alhumaydy on Unsplash
Photo by Yuris Alhumaydy on Unsplash
Monopoli Team

Tο φούσκωμα όχι μόνο δεν είναι διασκεδαστικό, αλλά είναι εξαντλητικό. Τις περισσότερες φορές που νιώθετε φουσκωμένοι κατηγορείτε τα τρόφιμα. Όμως δεν φταίνε πάντα οι τροφές που τρώτε για το φούσκωμα που νιώθετε. Ο τρόπος με τον οποίο συμμετέχουμε στο φαγητό και το περιβάλλον στο οποίο η τροφή εισέρχεται στο σώμα είναι εξίσου σημαντικά- αν όχι πιο σημαντικά – από το φαγητό που τρώμε.

Είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε το φούσκωμα και να σταματήσετε να κατηγορείτε μόνο τις τροφές;

Τρώτε πολύ γρήγορα

Υπάρχουν πολλά στάδια που εμπλέκονται στην πέψη, ένα από τα οποία είναι η φάση που βασίζεται στη σύνδεση εγκεφάλου-στομάχου. Η όραση, η όσφρηση και η γεύση του φαγητού στέλνουν μηνύματα από τον εγκέφαλο για να ενεργοποιήσουν τα ένζυμα του σάλιου καθώς και τους πεπτικούς χυμούς που μας προετοιμάζουν να διασπάσουμε το φαγητό μας καθώς αρχίζουμε να τρώμε.

Όταν αυτές οι λειτουργίες δεν προετοιμάζονται ή ​​δεν λειτουργούν σωστά, τα τρόφιμα δεν μπορούν να αφομοιωθούν αποτελεσματικά και βλέπουμε αυξημένα συμπτώματα φουσκώματος, αερίων, παλινδρόμησης, εντερικών αλλαγών και άλλων πεπτικών ενοχλήσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο Jenny.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαθαρή διατροφή: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα τάση των food bloggers12.09.2018

Περισσότερα από Διατροφή
VIMA_WEB3b