MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

To νάιλον φυτικής προέλευσης είναι πλέον πραγματικότητα

Μια νέα φυτική έκδοση νάιλον θα μπορούσε να προσφέρει μια εμπορική εναλλακτική σε ένα από τα πιο προβληματικά υλικά της βιομηχανίας της μόδας.

Credits: Karina Tess - Unplash
Monopoli Team

Μια νέα φυτική εκδοχή νάιλον θα μπορούσε να προσφέρει μια εμπορική εναλλακτική σε ένα από τα πιο προβληματικά υλικά της βιομηχανίας της μόδας. Οι προγραμματιστές της —η εταιρεία βιοτεχνολογίας Geno και η κλωστοϋφαντουργική εταιρεία Aquafil— ανακοίνωσαν την πρώτη σειρά επίδειξης παραγωγής σε κλίμακα φυτικής προέλευσης νάιλον-6, το δομικό στοιχείο για την κατασκευή νάιλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAthens Vegan Burgers: Το πιο δημιουργικό vegan buger μόλις προσγειώθηκε στην καρδιά της Αθήνας – κι εμείς το δοκιμάσαμε!12.09.2018

Τα νέα φέρνουν ένα νάιλον φυτικής προέλευσης ένα βήμα πιο κοντά στην εμπορευματοποίηση, σύμφωνα με τις εταιρείες πίσω από αυτό. Το νάιλον θεωρείται επιβλαβές για το περιβάλλον υλικό επειδή είναι κατασκευασμένο από συνθετικό πολυμερές που προέρχεται από ορυκτά καύσιμα. Τα ρούχα από νάιλον επεξεργάζονται επίσης χημικά, λευκαντικά και συνθετικές βαφές. Προηγούμενες «βιώσιμες» εναλλακτικές λύσεις νάιλον έχουν κατασκευαστεί από ανακυκλωμένο πλαστικό ή ίνες με βάση το πλαστικό, που επίσης προέρχονται από ορυκτά καύσιμα.

Διαβάστε περισσότερα στο Jenny.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b