MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Τετάρτη 27 Ιουλίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022.

Βυζαντινές μεταγραφές. Κήποι όλο φως: Έκθεση της Μαρίας-Σμαράγδας Σκούρτα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. | 2ο Φεστιβάλ Πορτογαλικού Κινηματογράφου της Αθήνας στον θερινό κινηματογράφο «Ηλέκτρα»

Το ΚΙΝΟ Athens, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Πορτογαλίας στην Ελλάδα και το Ινστιτούτο Camões, συνεχίζει τις καλοκαιρινές προβολές, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Πορτογαλικού Κινηματογράφου της Αθήνας, για τρεις επιπλέον μέρες (25, 26, 27 Ιουλίου), στον θερινό κινηματογράφο «Ηλέκτρα». Συνέχεια την Τετάρτη 27 Ιουνίου, στις 21:00, με την ταινία «Jack’s Ride» της Susana Nobre και στις 22:15 με την ταινία «Ama-San» της Cláudia Varejão.
Τετάρτη 27/7, 21:00 και στις 22:15
Εισιτήριο: Από 6.50€ | Προπώληση: viva.gr 
Θερινός κινηματογράφος Ηλέκτρα, Ηλέκτρα Πατησίων 292, Αθήνα. Τηλ: 21 0201 7220.

2. Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν προβολές για μικρούς και μεγάλους στο θερινό σινεμά ΑΒ στα Πατήσια

Ο Δήμος Αθηναίων, ανάβει τα φώτα στον Θερινό Κινηματογράφο ΑΒ, ενός από τους πιο ιστορικούς κινηματογράφους της Αθήνας, για δεύτερη χρονιά, στο πλαίσιο του Culture is Athens / Πολιτισμός είναι η Αθήνα. Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Athens Open Air Film Festival, το Athens International Children’s Film Festival, το Cinobo, τον κινηματογράφο Τριανόν και το Ιn-edit Greece, μάς παρουσιάζει σε 33 βραδιές 31 ξεχωριστές προτάσεις, με μοναδικά αφιερώματα, επανεκδόσεις αγαπημένων ταινιών αλλά και μια πολυαναμενόμενη πρεμιέρα. Τετάρτη 27 Ιουλίου, στις 21:30«Μνήμες Φόνων». Σκηνοθεσία: Μπονγκ Τζουν-χο. Ηθοποιοί: Σονγκ Κανγκ-χο, Κιμ Σανγκ-κιούνγκ, Κιμ Ρο-χα. Υπόθεση: Βασισμένη σε θεατρικό του 1996 και εμπνευσμένη από την πρώτη υπόθεση κατά συρροήν δολοφονιών στην Κορέα, η ταινία αφηγείται την ιστορία των ντετέκτιβ που ανέλαβαν να εξιχνιάσουν μια σειρά φόνων νεαρών γυναικών σε επαρχιακή πόλη της Κορέας το 1986.
Τετάρτη 27/7, 21:30
Εισιτήριο: 5€. Προπώληση: viva.gr
Πού: ΑΒ (Θερινό σινεμά), Θεοτοκοπούλου 36, Πατήσια. 

3. «La Rose Blanche»: Προβολή του ντοκιμαντέρ για το τελευταίο ελληνικό λαϊκό καφενείο στο Μόλενπεκ

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου προβάλλεται για πρώτη φορά στην Αθήνα στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων το ντοκιμαντέρ «La Rose Blanche», για το τελευταίο ελληνικό λαϊκό καφενείο στο παλιό Μόλενμπεκ, μια συνοικία των Βρυξελλών. Το ντοκιμαντέρ, εκτός από την ιστορία του καφενείου, καταγράφει και την προσφυγική και μεταναστευτική ιστορία της οικογένειας Καρασαββίδη, με καταγωγή από την Ουρντού στον Πόντο που μετακόμισε στα χρόνια του ΄60 από τη Βέροια στο Μολενμπεκ. . Το καφενείο ανοίγει πριν από εκατό περίπου χρόνια και έχει πελάτες από κάθε μεταναστευτικό κύμα που φτάνει στο Μολενμπεκ τα τελευταία εξήντα χρόνια καθώς και κάποιους «ντόπιους». Το «La Rose Blanche» αποτυπώνει την ανθρώπινη στρωματογραφία των Βρυξελλών, μιας μητρόπολης που θυμίζει ζωντανό οργανισμό σε μετάβαση.
Τετάρτη 27/7, 21:00
Ελεύθερη Είσοδος
Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, Αθήνα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ79ο Φεστιβάλ Βενετίας: Darren Aronofsky, Alejandro Iñárritu, Olivia Wilde, Lars von Trier στο φετινό line up12.09.2018

Εκθέσεις

4. Βυζαντινές μεταγραφές. Κήποι όλο φως: Έκθεση της Μαρίας-Σμαράγδας Σκούρτα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο παρουσιάζει, από τις 28 Ιουλίου έως τις 27 Οκτωβρίου, την ατομική έκθεση της διακεκριμένης εικαστικού Μαρίας-Σμαράγδας Σκούρτα με τίτλο «Βυζαντινές μεταγραφές. Κήποι όλο φως». Στη ζωγραφική ενότητα με τίτλο «Κήποι όλο φως», τα έργα της εικαστικού, εμπνευσμένα από την εμβληματική μεγαλοπρέπεια μοτίβων των βυζαντινών εικονογραφημένων χειρογράφων, συνομιλούν με τους κήπους του Μουσείου. Στη δεύτερη ενότητα με τίτλο «Δεήσεις», όπου η καλλιτέχνης εμπνέεται από λατρευτικά αντικείμενα των συλλογών του Μουσείου, χρησιμοποιώντας μικτή τεχνική και υλικά, δημιουργεί βυζαντινότροπα ανάγλυφα με σφραγιδόλιθους, αναπαραστάσεις άρτων και φυλακτών.
Εγκαίνια: Τετάρτη 27 Ιουλίου, στις 19:30
Διάρκεια Έκθεσης: 28 Ιουλίου έως 27 Οκτωβρίου 2022
Ωράριο: Δευ/Τετ/Πέμ/Παρ/Σάβ/Κυρ: 08:00 – 20:00 και Τρίτη: 13:00 – 20:00.
Χώροι: Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα. Τηλ: 2132139500 και Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, Λόρδου Βύρωνος 3, Πεντέλη. | Email: [email protected]. Website: www.byzantinemuseum.gr 

5. journeying towards that which is missed: Ομαδική έκθεση στο Snehta Residency

Το Snehta Residency – Main Space φιλοξενεί, από τις 27 έως τις 31 Ιουλίου, την ομαδική παρουσίαση των Όθωνα Χαραλάμπους, Χλόη Καρνέζη, Fionnuala McGowan, με τίτλο «journeying towards that which is missed». Όπως επισημαίνει η επιμελήτρια της έκθεσης Ιωάννα Γερακίδη: «Η ομαδική παρουσίαση journeying towards that which is missed, σκοπό έχει να εξετάσει την ιδέα της διαμονής, της κατοικίας τόσο με κυριολεκτικούς, όσο και με μεταφορικούς όρους. Κυριολεκτικούς, καθώς οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες συναντιούνται χωρικά και εννοιολογικά στο ίδιο πλαίσιο ενός καλλιτεχνικού προγράμματος φιλοξενίας (…). Μεταφορικούς, καθώς τα έργα που παράγονται κατά τη διάρκεια του προγράμματος, μπορεί στην παρουσίαση, στην παραμονή τους στο χώρο να φαίνονται στατικά, πρόθυμα να εξεταστούν ως διαμορφωμένα αντικείμενα, ταυτόχρονα όμως, πεισματικά λαχταρούν να μεταμορφωθούν, να μην αποτρέψουν ποτέ τη διαρκή εξέλιξή τους.
Εγκαίνια: Τετάρτη 27/07, 19:00 – 22:00
Διάρκεια Έκθεσης: 28-31 Ιουλίου 2022
Ωράριο: Πέμπτη εώς Κυριακή: 18:00 – 21:00
Snehta Residency, Ιωάννου Δροσοπούλου 47, Αθήνα. Τηλ: 21 3040 2918. Ε: [email protected] | www.snehtaresidency.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕν οίκω: Η έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Πέρρου «ταξιδεύει» στον Τριαντάρο της Τήνου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b