MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
06
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΘΕΣΗ

Εν οίκω: Η έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Πέρρου «ταξιδεύει» στον Τριαντάρο της Τήνου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Περρού, με τίτλο «Εν οίκω», θα ταξιδέψει έως το Τριαντάρο της Τήνου, όπου και θα φιλοξενηθεί, αυτό το καλοκαίρι, στο «A touch of new» / Vacation House Ασπάλαθος.

Εν οίκω: Η έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Πέρρου «ταξιδεύει» στον Τριαντάρο της Τήνου
Απάγκιο,2021,Λάδι σε καμβά (1)
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Βασίλη Πέρρου «Εν οίκω» στο A Touch of New / Vacation House Ασπάλαθος στον Τριαντάρο της Τήνου. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 29 Ιουλίου στις 19:15 και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 25 Αυγούστου.

Με την ευγενική συμφωνία των ιδιοκτητών, η έκθεση διοργανώνεται σε μια θαυμάσια εξοχική κατοικία, εμπνευσμένη από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των κτιστών περιστεριώνων της Τήνου το «A touch of new» / Vacation House Ασπάλαθος, η οποία σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Αριστείδη Ντάλα και μέχρι σήμερα έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις.

Εν οίκω: Η έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Πέρρου «ταξιδεύει» στον Τριαντάρο της Τήνου

Ο βιοπαλαιστής, 2020, λάδι σε καμβά, 125Χ150εκ

«Εν οίκω»: Λίγα λόγια για την έκθεση

Το εικονογραφικό σύνολο που φιλοξενείται στην έκθεση δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Φεβρουάριο στην γκαλερί Σκουφά στην Αθήνα.

Ο οίκος και το σχήμα του εμφανίζεται σχεδόν σε όλα τα έργα ως εικόνα αρχετυπική. Πρωταγωνιστές είναι άνθρωποι καθημερινοί και το σπίτι είναι το πεδίο όπου εξελίσσεται η σύγχρονη πραγματικότητα πίσω από τις κλειστές πόρτες. Η έννοια του «οίκου» που προστατεύει ως απάγκιο, ενώνει, αλλά μπορεί και να περιορίζει, ακόμη και να συνθλίβει, ζωντανεύει και γίνεται επιφάνεια ζωγραφική.

Κιβωτός, 2021, λάδι σε καμβά, 130Χ182εκ

Στην ντεκουπαρισμένη ζωγραφική επιφάνεια ο Βασίλης Πέρρος χτίζει το χρονικό μιας εποχής. Αρχιτεκτονεί ένα αναγνωρίσιμο προσωπικό σύμπαν, στο οποίο καλείται να μετάσχει, με δημιουργικό τρόπο, και ο πλέον αμύητος θεατής. Καθένας δηλαδή μπορεί να βρει τον εαυτό του εκεί και οι προσωπικές ιστορίες γίνονται υπόθεση συλλογική.

Ο δημιουργός αντλεί τα υλικά του από την παραστατική ζωγραφική για να μιλήσει για την εσωτερίκευση του θανάτου και πώς αυτή η ψυχική καταγραφή επηρεάζεται από μια εξωτερική μαζική απειλή όπως η πανδημία. Μια τέχνη που αποζητά το υπερβατικό μέσα από τον ρεαλισμό.

Αν και ζούμε την αυγή της εικονικής πραγματικότητας, η πραγματική πραγματικότητα είναι πιο σκληρή όταν την αντικρίζουμε. Και η τέχνη έχει τη δύναμη να ρίχνει ένα διαφορετικό φως.

Domus, 2021, λάδι σε ντεκουπαρισμένο καμβά, 45Χ70εκ

Σύντομο βιογραφικό

Ο Βασίλης Πέρρος γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (1999-2005). Έχει πραγματοποιήσει 7 ατομικές και έχει συμμετάσχει σε πάνω από 50 ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει φιλοτεχνήσει µε έργα του εξώφυλλα βιβλίων και δίσκων και έχει επιμεληθεί σκηνογραφικά θεατρικές παραστάσεις.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εγκαίνια: Παρασκευή 29 Ιουλίου, 19:15μμ,
Διάρκεια: 29 Ιουλίου έως 25 Αυγούστου 2022
Καθημερινά, 18:15 – 21:00,
A Touch of New / Vacation House Ασπάλαθος, Τριαντάρος, Τήνος, Κυκλάδες 84200 Ελλάδα

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εικαστικά
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
«Κλεμμένος Πειρατής» – «Beauty and Blue»: Το διπλό εκθεσιακό ταξίδι του Απόστολου Χαντζαρά στην Πάτμο
Εικαστικά
Kalliste – Corso Greek: Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα της Διεθνούς Μπιενάλε Τεχνών της Φωτιάς BIBAF26
Εικαστικά
Ιόλη Τζανετάκη: Το θραύσμα είναι ένας τρόπος να σκεφτούμε τη σχέση μας με την ιστορία και τη μνήμη
Εικαστικά
Μετεώρημα Ι-II: Στα Κύθηρα, η ζωγραφική της Βασιλικής Κοσκινιώτου “συναντά” τoν Νίκο Καρούζο
Εικαστικά
Μουσείο Μπενάκη: Τέσσερις εκθέσεις που ξεχωρίζουν το φθινόπωρο του 2026
Art & Culture
Όσο κρατάει ο μπάλος, όσο κρατάει μια ζωή…
Εικαστικά
Τοπία της Ψυχής: Έκθεση της Εθνικής Πινακοθήκης στη Σπάρτη αφιερωμένη στο έργο του Wassili Lepanto
Εικαστικά
Θραύσματα και ορίζοντες: Σύγχρονες συναντήσεις με την κλασική αρχαιολογία στη Σάμο
Εικαστικά
ΕΜΣΤ: Στον Γαλλο-Λιβανέζο Valentin Noujaïm το πρώτο βραβείο Mediterranean Video Art Production Grant
Εικαστικά
Ανδρίων Έργα και Ημέρες: Μια φωτογραφική έκθεση μνήμης της Άνδρου στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη
Εικαστικά
Μουσείο Ακρόπολης: Πανσέληνος Αυγούστου με διερυρμένο ωράριο και ξενάγηση
Εικαστικά
Κάπρος 2026: Ένα φεστιβάλ που θα γεμίσει τέχνη τα πάνω Τσέρια Μεσσηνίας