MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
22
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΘΕΣΗ

Εν οίκω: Η έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Πέρρου «ταξιδεύει» στον Τριαντάρο της Τήνου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Περρού, με τίτλο «Εν οίκω», θα ταξιδέψει έως το Τριαντάρο της Τήνου, όπου και θα φιλοξενηθεί, αυτό το καλοκαίρι, στο «A touch of new» / Vacation House Ασπάλαθος.

Εν οίκω: Η έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Πέρρου «ταξιδεύει» στον Τριαντάρο της Τήνου
Απάγκιο,2021,Λάδι σε καμβά (1)
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Βασίλη Πέρρου «Εν οίκω» στο A Touch of New / Vacation House Ασπάλαθος στον Τριαντάρο της Τήνου. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 29 Ιουλίου στις 19:15 και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 25 Αυγούστου.

Με την ευγενική συμφωνία των ιδιοκτητών, η έκθεση διοργανώνεται σε μια θαυμάσια εξοχική κατοικία, εμπνευσμένη από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των κτιστών περιστεριώνων της Τήνου το «A touch of new» / Vacation House Ασπάλαθος, η οποία σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Αριστείδη Ντάλα και μέχρι σήμερα έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις.

Εν οίκω: Η έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Πέρρου «ταξιδεύει» στον Τριαντάρο της Τήνου

Ο βιοπαλαιστής, 2020, λάδι σε καμβά, 125Χ150εκ

«Εν οίκω»: Λίγα λόγια για την έκθεση

Το εικονογραφικό σύνολο που φιλοξενείται στην έκθεση δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Φεβρουάριο στην γκαλερί Σκουφά στην Αθήνα.

Ο οίκος και το σχήμα του εμφανίζεται σχεδόν σε όλα τα έργα ως εικόνα αρχετυπική. Πρωταγωνιστές είναι άνθρωποι καθημερινοί και το σπίτι είναι το πεδίο όπου εξελίσσεται η σύγχρονη πραγματικότητα πίσω από τις κλειστές πόρτες. Η έννοια του «οίκου» που προστατεύει ως απάγκιο, ενώνει, αλλά μπορεί και να περιορίζει, ακόμη και να συνθλίβει, ζωντανεύει και γίνεται επιφάνεια ζωγραφική.

Κιβωτός, 2021, λάδι σε καμβά, 130Χ182εκ

Στην ντεκουπαρισμένη ζωγραφική επιφάνεια ο Βασίλης Πέρρος χτίζει το χρονικό μιας εποχής. Αρχιτεκτονεί ένα αναγνωρίσιμο προσωπικό σύμπαν, στο οποίο καλείται να μετάσχει, με δημιουργικό τρόπο, και ο πλέον αμύητος θεατής. Καθένας δηλαδή μπορεί να βρει τον εαυτό του εκεί και οι προσωπικές ιστορίες γίνονται υπόθεση συλλογική.

Ο δημιουργός αντλεί τα υλικά του από την παραστατική ζωγραφική για να μιλήσει για την εσωτερίκευση του θανάτου και πώς αυτή η ψυχική καταγραφή επηρεάζεται από μια εξωτερική μαζική απειλή όπως η πανδημία. Μια τέχνη που αποζητά το υπερβατικό μέσα από τον ρεαλισμό.

Αν και ζούμε την αυγή της εικονικής πραγματικότητας, η πραγματική πραγματικότητα είναι πιο σκληρή όταν την αντικρίζουμε. Και η τέχνη έχει τη δύναμη να ρίχνει ένα διαφορετικό φως.

Domus, 2021, λάδι σε ντεκουπαρισμένο καμβά, 45Χ70εκ

Σύντομο βιογραφικό

Ο Βασίλης Πέρρος γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (1999-2005). Έχει πραγματοποιήσει 7 ατομικές και έχει συμμετάσχει σε πάνω από 50 ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει φιλοτεχνήσει µε έργα του εξώφυλλα βιβλίων και δίσκων και έχει επιμεληθεί σκηνογραφικά θεατρικές παραστάσεις.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εγκαίνια: Παρασκευή 29 Ιουλίου, 19:15μμ,
Διάρκεια: 29 Ιουλίου έως 25 Αυγούστου 2022
Καθημερινά, 18:15 – 21:00,
A Touch of New / Vacation House Ασπάλαθος, Τριαντάρος, Τήνος, Κυκλάδες 84200 Ελλάδα

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εικαστικά
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Η Ύδρα στο επίκεντρο της τέχνης και του σινεμά με τη θερινή έκδοση του ArtCinema
Εικαστικά
Εγκαίνια για τη βραβευμένη «Chronotopia» του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη
Εικαστικά
Η Roma Gallery στη διεθνή φουάρ σύγχρονης τέχνης Volta Basel 2026
Art & Culture
Germaine Richier: Η γλύπτρια που επαναπροσδιόρισε την ανθρώπινη μορφή, στην Άνδρο
Δραστηριότητες
Μουσείο Βορρέ: Ιστορίες, παιχνίδι και τέχνη στο πιο δημιουργικό Summer Camp για παιδιά 6-11 ετών
Εικαστικά
Ντέιβιντ Χόκνεϊ: Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Βρετανός ζωγράφος
Εικαστικά
Συνομιλίες: Αφιέρωμα του Ιδρύματος Γουλανδρή στην εμβληματική γλύπτρια Germaine Richier στην Άνδρο
Εικαστικά
Athens Photo Festival 2026: Η μεγάλη διεθνής συνάντηση φωτογραφίας στο Μουσείο Μπενάκη
Εικαστικά
Μπιενάλε του Μαρντίν 2026: Ένα εικαστικό ταξίδι στην καρδιά της Μεσοποταμίας
Εικαστικά
«Τα Ημερολόγια»: Η έκθεση-αφιέρωμα στο έργο του Χρήστου Μποκόρου, στο Φουγάρο Art Center του Ναυπλίου
Εικαστικά
«15 Χρόνια Χρώματα»: Περισσότερα από 70 έργα του Βαγγέλη Βελώνια στο Μουσείο Αλιείας
Εικαστικά
Διεθνής Έκθεση Σύγχρονης Χαρακτικής για πρώτη φορά στην Αθήνα