MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το 1ο Φεστιβάλ Αριστοναύτες ολοκληρώθηκε με επιτυχία και δίνει ραντεβού για το 2023

Το Φεστιβάλ Αριστοναύτες ξεκίνησε φέτος για πρώτη χρονιά και για 4 ημέρες έδωσε μία ατμόσφαιρα γιορτής στον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Monopoli Team

Το Φεστιβάλ Αριστοναύτες ξεκίνησε φέτος για πρώτη χρονιά και για 4 ημέρες έδωσε μία ατμόσφαιρα γιορτής στον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Σε όλη την έκταση του Δήμου, από την παραλία ως τα ορεινά, από τις 7 έως και τις 10 Ιουλίου και από το πρωί έως και το βράδυ, φιλοξενήθηκαν πρωτότυπες δράσεις, που κέρδισαν το ενδιαφέρον των δημοτών και των επισκεπτών. Η αειφορία, η τέχνη, η συνύπαρξη, βρίσκονταν στον άξονα των φετινών εκδηλώσεων που προσκάλεσαν το κοινό να ανακαλύψει ξανά τις ομορφιές, αλλά και τον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής.

Το Φεστιβάλ Αριστοναύτες έδωσε στο κοινό την σπάνια ευκαιρία να επισκεφτεί την Οικία Σικελιανού, που άνοιξε τις πόρτες της για να φιλοξενήσει τη δράση «Nouveau Regime», που περιλάμβανε εικαστική έκθεση και περφόρμανς σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Η προσέλευση στην έκθεση ήταν εντυπωσιακή και τις τέσσερις ημέρες, ενώ την Παρασκευή το βράδυ, οι παρευρισκόμενοι θα θυμούνται για καιρό την ξεχωριστή βραδιά, με τη συνοδεία της άρπας της Clio K.

Εκατοντάδες κόσμου γέμισαν την πλατεία Αγίου Βλασίου κατά την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ, στις 7 Ιουλίου, για να απολαύσει τη Λυρική Βραδιά με αποσπάσματα από όπερες και οπερέτες. Τραγούδησαν η κορυφαία μεσόφωνος Άρτεμις Μπόγρη και η υψίφωνος Χρύσα Μαλιαμάνη, συνοδεία του Σπύρου Σουλαδάκη στο πιάνο. Ο ενθουσιασμός των θεατών ήταν έκδηλος και η επιτυχία της συναυλίας αποτέλεσε θέμα συζήτησης για πολλές ημέρες.

Λυρική βραδιά στο Φεστιβάλ Αριστοναύτες

Λυρική βραδιά στο Φεστιβάλ Αριστοναύτες

Πολύ γρήγορα εξαντλήθηκαν οι θέσεις συμμετοχής για και τα εργαστήρια animation, με την επιμέλεια του Animasyros Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων. Στα δύο από αυτά, που πραγματοποιήθηκαν εξ’ ολοκλήρου σε εξωτερικούς χώρους, μέσα στον Πευκιά στο Ξυλόκαστρο, στο Ρέμα των Μύλων στη Ζάχολη, τα παιδιά συνεργάστηκαν με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους για να δημιουργήσουν τη δική τους ταινία, με υλικά από τη φύση! Παράλληλα στις αυλές των δημοτικών σχολείων στη Συκιά και στο Δερβένι, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή και δύο εργαστήρια animation για παιδιά, με έμπνευση αυτή τη φορά από την Αργοναυτική Εκστρατεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAnimasyros 2022: Το “Flee” η εναρκτήρια ταινία του Φεστιβάλ – Οι πρώτες ανακοινώσεις του προγράμματος12.09.2018

Με την άριστη φιλοξενία του Sikyon Coast Hotel And Resort στη Συκιά, πραγματοποιήθηκε το Festivals Lab, συνάντηση εργασίας φορέων από φεστιβάλ και πολιτιστικούς οργανισμούς από όλη τη χώρα, το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουλίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις online μεταδόσεις που έγιναν μέσω της σελίδα του Φεστιβάλ Αριστοναύτες στο Facebook, έχουν μέχρι στιγμής παρακολουθήσει πάνω από 2600 άτομα.

Μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν και τις προβολές ταινιών animation, που πραγματοποιήθηκαν σε δύο μέρες, με την επιμέλεια του Animasyros Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων. Το βράδυ του Σαββάτου στο Δερβένι, η πλατεία του Πρώην Ειρηνοδικείου μετατράπηκε σε θερινό σινεμά για μία επιλογή βραβευμένων σύγχρονων animation μικρού μήκους, ενώ το βράδυ της Κυριακής στην παραλία Ξυλοκάστρου, η προβολή της ταινίας Καλάμιτι- το κορίτσι συμφορά (Calamity, une enfance de Martha Jane Canary) σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, έκλεισε τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αριστοναύτες.

Ο Γιάννης Χαρούλης στο Φεστιβάλ Αριστοναύτες

Ο Γιάννης Χαρούλης στο Φεστιβάλ Αριστοναύτες

Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ κατέχει η μεγάλη συναυλία του Γιάννη Χαρούλη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Ξυλόκαστρο. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν και πάνω από 2500 άτομα απόλαυσαν τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη επί σκηνής.

Δείτε στιγμές από τις εκδηλώσεις στο παρακάτω βίντεο. Το Φεστιβάλ Αριστοναύτες ανανεώνει το ραντεβού με το κοινό για την επόμενη χρονιά, με ακόμα περισσότερες δράσεις για όλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Αριστοναύτες: 4 ημέρες γεμάτες Τέχνη και συνύπαρξη στο Ξυλόκαστρο12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Φεστιβάλ Αριστοναύτες είναι μία πρωτοβουλία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ Ηλίας Κατσούλης και το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων.

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b