MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Φωτιά στην Πεντέλη: Μεγάλη κινητοποίηση για τη διάσωση πυρόπληκτων ζώων

Εθελοντές και φιλοζωικές οργανώσεις σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική προχώρησαν σε δεκάδες διασώσεις πυρόπληκτων ζώων από περιοχές που έχει ξεσπάσει φωτιά.

Photo by Issy Bailey on Unsplash
Monopoli Team

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη φιλοζωικοί σύλλογοι σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς και την εθελοντική δράση κτηνιάτρων, κινητοποιήθηκαν άμεσα για τον απεγκλωβισμό και τη διάσωση ζώων της περιοχής. Δεκάδες εθελοντές κατά τη διάρκεια της νύχτας προσέγγισαν σημεία που υπήρχαν ζώα και κατάφεραν να τα απομακρύνουν με ασφάλεια, σε συνεργασία με τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οπως ενημέρωσε η Ειδική Γραμματεία, εκκενώθηκε ο κτηνιατρικός σταθμός στην Παλλήνη και τα ζώα μεταφέρονται στο παλιό λατομείο Λατώ στο Γαλάτσι. Αν βρίσκετε ζώα σε κίνδυνο και με εγκαύματα τα μεταφέρετε στο Λατώ. Επίσης, έχει ενεργοποιηθεί μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων από την οργάνωση Dogs’ Voice σε συνεργασία με την ΕΔΚΕ. Επίσης σύμφωνα με το Dogs’ Voice αν υπάρχει ανάγκη και μεγάλος αριθμός ζώων θα ανοίξει και ένας ακόμα κτηνιατρικός σταθμός στην περιοχή που έχει πληγεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤουρισμός για Όλους: Άνοιξε για αιτήσεις από όλα τα ΑΦΜ η ηλεκτρονική πλατφόρμα12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b