MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Dune: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του πολυαναμενόμενου 2ου μέρους – Τι γνωρίζουμε έως τώρα

Καθώς τα γυρίσματα του δεύτερου μέρους του «Dune» του Ντένις Βιλενέβ ξεκίνησαν, η Warner Bros. έδωσε στη δημοσιότητα την επίσημη σύνοψη και το καστ του πολυαναμενόμενου σίκουελ.

Dune: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του πολυαναμενόμενου 2ου μέρους - Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα
Monopoli Team

Ο Ντένις Βιλενέβ «επιστρέφει» στο Αρράκις, καθώς ξεκίνησαν τα γυρίσματα του «Dune: Μέρος 2ο» σε Βουδαπέστη, Αμπού Ντάμπι, Ιορδανία και Ιταλία. Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες παγκοσμίως στις 17 Νοέμβριο του 2023 από τη Warner Bros. Pictures και τη Legendary Entertainment.

Όπως αναφέρει η επίσημη σύνοψη του «Dune: Μέρος 2ο»:

«Το συγκεκριμένο σίκουελ εξερευνά το μυθικό ταξίδι του Paul Atreides καθώς ενώνει τις δυνάμεις του μαζί με την Τσάνι και τους Φρέμεν σε ένα μονοπάτι εκδίκησης ενάντια στους συνωμότες που κατέστρεψαν την οικογένεια του. Καλούμενος να επιλέξει ανάμεσα στον έρωτα της ζωής του και τη μοίρα του σύμπαντος, ο Paul προσπαθεί να αποτρέψει ένα φριχτό μέλλον που μόνο ο ίδιος μπορεί να προβλέψει». 

Το καστ

Η Warner Bros. και η Legenday επιβεβαίωσαν, επίσης, το καστ που πρόκειται να επιστρέψει με επικεφαλής τον Τιμοτέ Σαλαμέ στον ρόλο του Paul Atreides. Τον υποψήφιο για Όσκαρ ηθοποιό θα πλαισιώσουν για ακόμη μια φορά οι Zendaya, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Τζος Μπρόλιν, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Ντέιβ Μπατίστα, Σαρλότ Ράμπλινγκ και Στίβεν Χέντερσον. Ενώ, επιπλέον, επιβεβαίωσαν τις νέες προσθήκες, στις οποίες περιλαμβάνονται ο ανερχόμενος πρωταγωνιστής του «Elvis» Όστιν Μπάτλερ ως ο περιβόητος Feyd Rautha, ο Κρίστοφερ Γουόκεν ως ο Αυτοκράτορας και επιπροσθέτως οι Φλόρενς Πιου, Λέα Σεϊντού και Σουχέιλα Γιακούμπ.

Η σαρωτική επιτυχία του πρώτου μέρους

Το πρώτο μέρος του «Dune» του Ντένις Βιλενέβ έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Οκτώβριο στα σινεμά και την HBO Max δεχόμενο διθυραμβικές κριτικές. Η ταινία εισέπραξε 108 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό box office και 401 εκατομμύρια δολάρια διεθνώς, ενώ ήταν υποψήφια για 10 Όσκαρ συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Καλύτερης Ταινίας, κερδίζοντας στις κατηγορίες Καλύτερης Μουσικής, Ήχου, Μοντάζ, Φωτογραφίας, Οπτικών Εφέ και Σκηνογραφίας. Η ίδια νικηφόρα ομάδα του Βιλενέβ θα επιστρέψει και για το 2ο μέρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιόακιμ Τρίερ: Στο κινηματογραφικό σύμπαν ενός σπουδαίου δημιουργού12.09.2018

«Είναι βοηθητικό το γεγονός ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που επισκέπτομαι ένα σύμπαν», σχολίασε ο Ντένις Βιλενέβ  νωρίτερα μέσα στη χρονιά σχετικά με την επιστροφή του για το σίκουελ του «Dune, «Έτσι δουλεύω με τους ίδιους συντελεστές. όλοι γνωρίζουν τι είναι αυτό που κάνω, ξέρουμε πως θα μοιάζει. Θα είναι μεγαλύτερη πρόκληση, αλλά όλοι ξέρουμε που βρισκόμαστε. Και το σενάριο έχει ήδη γραφτεί. Επομένως αισθάνομαι σιγουριά. Ειλικρινά, η μοναδική άγνωστη παράμετρος για μένα αυτή τη στιγμή είναι η πανδημία».

Πηγή: Variety 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b