MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
σύγχρονος χορός

Fúria / Μανία, της Lia Rodrigues στην Πειραιώς 260

H σπουδαία χορογράφος Lia Rodrigues παρουσιάζει, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το χορευτικό μανιφέστο «Fúria / Μανία», στην Πειραιώς 260.

Monopoli Team

Το σώμα σε κατάσταση μανίας. Εκστασιάζεται, γιορτάζει ξέφρενα, μπορεί όμως και να οδηγηθεί στην πιο βίαιη εξέγερση. Σεξ, βία, πόνος, επανάσταση, ήττα, πόλεμος. Οι εννέα χορευτές της Λίας Ροντρίγκες έρχονται στην Πειραιώς 260 στις 20 και 21 Ιουλίου για να συνδιαλλαγούν με τις αρχετυπικές ανάγκες του ανθρώπου, σε μια χορογραφία μεγάλης ακρίβειας, όπου ο σύγχρονος χορός συναντά τη βραζιλιάνικη παράδοση. Η μουσική οδηγεί κοινό και χορευτές σε τρανς μ’ ένα φινάλε που κόβει την ανάσα.

Η Λία Ροντρίγκες –που ξεκίνησε από την ομάδα της Μαγκύ Μαρέν– ζει εδώ και χρόνια στη Βραζιλία, και έχει ιδρύσει μέσα στη μεγαλύτερη φαβέλα του Ρίο ντε Τζανέιρο, μια σχολή χορού για νέους χορευτές. Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές «φωνές» στο χώρο της παγκόσμιας χορογραφικής δημιουργίας σήμερα, μια σπουδαία καλλιτέχνιδα που δίνει πολιτική χροιά στα έργα της και αξιοποιεί το σώμα ως όργανο ερμηνείας. Τα «μαχητικά» της έργα κινούνται στα όρια μεταξύ περφόρμανς, πλαστικών τεχνών και χορού σε μια σκηνική γλώσσα που φέρει τον δυναμισμό και την επείγουσα εκφορά ενός αληθινού μανιφέστου.

Η Ροντρίγκες –όπως γράφτηκε πρόσφατα και αξίζει να αναφερθεί– δρα ως πολίτης της σύγχρονης παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας χωρίς να χάσει τις τοπικές της αναφορές. Οι ιστορίες της, οι αισθητικοί και κοινωνικοπολιτικοί προβληματισμοί της αφορούν το δικό της παρελθόν αλλά και την ευρύτερη δυτική τέχνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑYouthquake, σε σκηνοθεσία Γιώτας Αργυροπούλου στην Πειραιώς 26012.09.2018

*Η παράσταση περιέχει γυμνές σκηνές. Κατάλληλη για άτομα άνω των 16 ετών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Φωτισμοί: Nicolas Boudier
Χορογραφία: Lia Rodrigues

Παίζουν: Συνδημιουργοί - Ερμηνευτές: Leonardo Nunes, Carolina Repetto, Valentina Fittipaldi, Andrey da Silva, Larissa Lima, Ricardo Xavier, Dandara Patroclo, David Abreu, Felipe Vian, Tiago Oliveira, Raquel Alexandre

Τιμές Εισιτηρίων: Διακεκριμένη Ζώνη 30€ • Ζώνη Α΄ 20€/ Φοιτητικό/ 65+/ Καλλ. Σωματείων 16€ • Ζώνη Β΄ 15€/ Φοιτητικό/ 65+/ Καλλ. Σωματείων 12€ • Ανέργων/ Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών 5€
Διάρκεια Παραστάσεων: 20-21 Ιουλίου 2022
Πληροφορίες: Αγορά εισιτηρίων: aefestival.gr, viva.gr & public.gr
Παραστάσεις: Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/dance/lia-rodrigues-furia/mania/
Πληροφορίες Χώρου: Πειραιώς 260, Καλλιθέα, Πειραιώς, 260, Τηλ. 21 0928 2900. http://aefestival.gr/
Φωτογραφίες: Sammi Landweer
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b