MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΠΑΛΕΤΟ

Invocacion: Η παράσταση του Εθνικού Μπαλέτου της Ισπανίας, για πρώτη φορά στο Ηρώδειο

Το Invocacion -η πρώτη παραγωγή του Εθνικού Μπαλέτου της Ισπανίας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κορυφαίου χορογράφου Rubén Olmo- παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

author-image Κατερίνα Τσιακαράκη

Το Ballet Nacional de España παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, την παράσταση INVOCACION / ΕΠΙΚΛΗΣΗ κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου χορογράφου και νέου καλλιτεχνικού διευθυντή Rubén Olmo.

Για δύο βραδιές, η καρδιά της Ισπανικής κουλτούρας και του Ανδαλουσιανού ταπεραμέντου θα χτυπά στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Από το παθιασμένο φλαμένκο και το παραδοσιακό μπολερό ως τον γοητευτικό σύγχρονο χορό και το κλασικό μπαλέτο, το Invocacion παρουσιάζει όλα τα είδη και τις τάσεις του ισπανικού χορού, σε μια μεγάλη γιορτή συναισθημάτων και δημιουργικών αντιθέσεων, με απρόσμενες εναλλαγές χορογραφιών, εντυπωσιακά κοστούμια και πρωτότυπη ζωντανή μουσική.

Ballet

Ένα ταξίδι στα ωραιότερα τοπία της Ιβηρικής Χερσονήσου, για τους φίλους του χορού και της ισπανικής κουλτούρας, με όχημα τη μουσική και τον χορό και οδηγούς τους 60 κορυφαίους χορευτές και τους 15 δεξιοτέχνες μουσικούς που θα βρεθούν πάνω στη σκηνή του Ηρωδείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει δύο εμβληματικά έργα του Μάνου Χατζιδάκι στο Ηρώδειο12.09.2018

Το Invocacion -η πρώτη παραγωγή του Εθνικού Μπαλέτου της Ισπανίας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Rubén Olmo- έκανε πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2020 στο Villamarta Theatre – Jerez και στις 18 & 19 Σεπτεμβρίου επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της παράστασης.

Μέσα από τέσσερις νέες χορογραφίες, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ζήσει την απόλυτη εμπειρία χορού μέσα από ένα συνδυασμό της αυθεντικής γοητείας του Flamenco με την αυστηρή δεξιοτεχνία του μπαλέτου.

Invocación bolera

Χορογραφία: Rubén Olmo
Μουσική: Manuel Busto
Σχεδιασμός /προσαρμογή κοστουμιών: Pedro Moreno / Pedro Soler

Πρόσφατη χορογραφία βασισμένη σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και πολύπλοκα είδη του ισπανικού χορού με χρήση καστανιετών, που εμφανίστηκε τον 18 ο αιώνα και συνδυάζει μοναδικά τους λαϊκούς χορούς της Ανδαλουσίας με τον πιο «ακαδημαϊκό» χορό. Ένας φόρος τιμής στους μεγάλους δασκάλους της Escuela Bolera, που καθόρισαν το είδος Ángel Pericet, Mariemma, Antonio el Bailarín κ.ά.

Ballet

Jaulena

Χορογραφία: Rubén Olmo

Επηρεασμένος από ένα χωριό της Γρανάδα που συνυπάρχουν ο χριστιανικός, ο εβραϊκός και ο αραβικός πολιτισμός, ο Ruben Olmo, δημιουργεί μια γέφυρα ανάμεσα στα διαφορετικά στυλ χορού και οδηγεί το granaína και το zapateado στο επίκεντρο.

Eterna Iberia

Χορογραφία: Antonio Najarro
Μουσική: Moreno Buendía
Κοστούμια: Yaiza Pinillos

Εμπνευσμένος από τη μουσική που έγραψε το 1963 ο Moreno Buendía για το Eterna Castilla, ο χορογράφος Antonio Najarro παρουσιάζει την προσωπική του οπτική για τον ισπανικό χορό, μέσα από ομαδικές χορογραφίες, σόλο και pas de deux, που συνδυάζουν τη χρήση καστανιέτας, ισπανικής κάπας και καπέλου Cordovan. Μια σύγχρονη ματιά στις ρίζες, την ουσία και τον πλούτο της χώρας που είναι γεμάτη μελωδικές και ρυθμικές αποχρώσεις και απαράμιλλη δύναμη.

BalletBallet

De Lo Flamenco – Αφιέρωμα στον Mario Maya

Χορογραφία: Mario Maya, Milagros Menjíbar, Rafaela Carrasco, A. Rueda, Manolo Marín, Isabel Bayón

Με αυτή τη σουίτα φλαμένκο, βασισμένη στο πρωτοπόρο και απολύτως προσωπικό στυλ του Mario Maya (1937-2008), το Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας εντάσσει για πρώτη φορά στο ρεπερτόριό του ένα δικό του έργο, αφιερώνοντας μέρος της παράστασης στον κορυφαίο χορευτή και χορογράφο, ο οποίος, παρότι υπήρξε εκ των δημιουργών του Ανδαλουσιανού Θεάτρου Φλαμένκο με το δικό του μοναδικό στυλ, δεν είχε συμπεριληφθεί μέχρι τώρα στο ρεπερτόριο του Ballet Nacional de España.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κοστούμια: Pedro Moreno / Pedro Soler / Yaiza Pinillos
Μουσική: Manuel Busto / Moreno Buendía
Χορογραφία: Rubén Olmo / Antonio Najarro / Mario Maya, Milagros Menjíbar, Rafaela Carrasco, A. Rueda, Manolo Marín, Isabel Bayón


Τιμές Εισιτηρίων: VIP: 120 €, A Ζώνη: 100€, Β Ζώνη: 80€, Γ Ζώνη: 60€, Δ Ζώνη: 55€, Ε Ζώνη: 45€ / Φοιτητικό – Ανέργων 35 € Στ Ζώνη: 30€ / Φοιτητικό – Ανέργων 25 € ΑΜΕΑ 15€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 18 έως 19 Σεπτεμβρίου 2022
Πληροφορίες: : www.artinfo.gr, 2109213310, Κρατήσεις για τις θέσεις ΑμΕΑ γίνονται τηλεφωνικά στο 2103221897
Link Εισιτηρίων: viva.gr / artinfo.gr
Πληροφορίες Χώρου: Ωδείο Ηρώδου Αττικού-Ηρώδειο - Αθήνα, Αττική, Διονυσίου Αεροπαγίτου, Τηλέφωνο: 21 0324 1807
Φωτογραφίες: Κυριακή και Δευτέρα στις 21:30
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ