MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

«Η υπέροχη φίλη μου»: Η σειρά βασισμένη στο μπεστ-σέλερ της Έλενα Φεράντε στο ERTFLIX

«Η υπέροχη φίλη μου», της Έλενα Φεράντε, το πρώτο μέρος της τετραλογίας της Νάπολης, μόλις έφτασε στο ERTFLIX.

«Η υπέροχη φίλη μου»
Monopoli Team

Μια σειρά που αγαπήθηκε όσο λίγες. Μια φιλία που καθήλωσε το κοινό και ένα λογοτεχνικό σύμπαν που αποτυπώθηκε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο έρχεται στην οθόνη. «Η υπέροχη φίλη μου», της Έλενα Φεράντε, το πρώτο μέρος της τετραλογίας της Νάπολης, προβάλλεται στο ERTFLIX από τη Δεύτερα 4 Ιουλίου 2022.

Οι δύο πρώτοι κύκλοι της σειράς, καλούν το κοινό σε ένα νοσταλγικό ταξίδι στη Νάπολη της δεκαετίας του 50’ και υφαίνουν τον απόλυτο ύμνο της φιλίας και της παιδικής αθωότητας με φόντο μια κοινωνία που αλλάζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Το βραχιόλι της φωτιάς»: Το συγκλονιστικό οδοιπορικό μιας οικογένειας «ζωντανεύει» στην ΕΡΤ12.09.2018

Η ιστορία της φιλίας που έγινε λογοτεχνικό μπεστ-σέλερ, ξεκινάει στο σχολείο τη δεκαετία του 1950, σε μια επικίνδυνη αλλά γοητευτική Νάπολη, και ταξιδεύει στον χρόνο σε ένα χρονικό πλαίσιο έξι δεκαετιών, ξεδιπλώνοντας το μυστήριο που έχει ως κεντρικούς χαρακτήρες τη Λίλα και την καλύτερη φίλη, αλλά και εχθρό της, Έλενα. Μια γειτονιά, αλλά και ένα ολόκληρο έθνος, εξελίσσονται και γίνονται ευκαιρίες και εμπόδια στα πόδια τους, όσο εκείνες μεγαλώνουν, σκιαγραφώντας ένα παραμύθι όπου η ζήλια συναντά την αφοσίωση και η τρυφερότητα την απαγκίστρωση από τα δεσμά της κοινωνίας.

Η δημιουργός του σύμπαντος αυτού, η συγγραφέας Έλενα Φεράντε, κατάφερε να κρατήσει την ταυτότητα της κρυφή για χρόνια, πλάθοντας μια άγνωστη φυσιογνωμία που άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στην παγκόσμια λογοτεχνία. Χωρίς να έχει φωτογραφηθεί ή να έχει παραχωρήσει ποτέ συνέντευξη, αποτέλεσε ένα παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο, πριν δει τη δουλειά της να μεταφέρεται με μεγάλη επιτυχία στην οθόνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈλενα Φερράντε: Το λογοτεχνικό φαινόμενο με τη μυστηριώδη ταυτότητα12.09.2018

Η Λίλα και η Έλενα, και μια μυστηριώδης ιστορία που διασχίζει τον χρόνο, συνθέτουν έναν «πίνακα ζωγραφικής», με 16 επεισόδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Το βραχιόλι της φωτιάς»: Το συγκλονιστικό οδοιπορικό μιας οικογένειας «ζωντανεύει» στην ΕΡΤ12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πρωταγωνιστούν: Ελίζα ντελ Τζένιο, Μαργκερίτα Ματζούκο, Ελιζαμπέτα Ντε Πάλο, Λουντοβίκα Νάστι, Γκάια Τζιράτσε, Τομάζο Ρουσκιάνο, Τζενάρο Ντε Στέφανο, Κριστιάν Ντι Τζιάκομο, Τζιοβάνι Αμούρα, Φεντερίκα Σολάτζο, Τζιουλιάνα Τραμοντάνο, Βαλέριο Λαβιάνο Σατζέτσε, Φαμπρίτσιο Κοτόνε, Φρανσέσκο Κατένα, Εντουάρντο Σκαρπέτα.
Σκηνοθεσία: Σαβέριο Κοστάνζο
Σενάριο: Έλενα Φεράντε, Σαβέριο Κοστάνζο, Φρανέσκο Πίκολο, Λάουρα Παουλούτσι

Μπείτε στο μαγικό κόσμο της σειράς «Η υπέροχη φίλη μου» εδώ: https://www.ertflix.gr/en/series/ser.163923-e-uperokhe-phile-mou.

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Σπίτι Χωρίς Διεύθυνση: Η ταινία-έκπληξη της Χάτιτσε Ασκίν στο Newman Cinema
Cine News
Ιερά Οδός, 21 χλμ: Το ντοκιμαντέρ της Νικολέτας Παράσχη ξεκινά την πορεία του στις ελληνικές αίθουσες
Cine News
Σημειώσεις για μια Ορέστεια στην πανδημία: Η ταινία των Φριντζήλα – Ανδριανού για μια επιπλέον προβολή στο Θέατρο Τέχνης
Cine News
«Σύγκρουση»: Backstage φωτογραφίες από τα γυρίσματα της νέας σειράς του Mega
Cine News
Το Stranger Things επιστρέφει… σε animation – Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Τρεις νέες ταινίες και ένα αγαπημένο σίκουελ – Αυτά θα δούμε το ΣΚ στην TV
Cine News
Ο Διάβολος φοράει Prada 2: Πρεμιέρα σε ζωντανή μετάδοση από το Disney+
Cine News
Το Φαινόμενο της Σπασμένης Φλέβας: Masterclass στη Στέγη με τον Γιάννη Οικονομίδη
Cine News
Ο σκηνοθέτης Νίκος Κορνήλιος αφηγείται τη μάχη των σωμάτων με το βάρος του παρελθόντος
Cine News
Νέα σεζόν Beef, κλασικές ταινίες, πολυσυζητημένες σειρές – Τι βλέπουμε στην TV μετά το Πάσχα;
Cine News
Οκτώ σειρές για το απόλυτο binge, αυτό το πασχαλινό τριήμερο
Cine News
Η νέα σεζόν του Euphoria είναι εδώ – και όσα φέρνει αυτό το πασχαλινό τηλεοπτικό ΣΚ