MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Anne Frank: Η Google τιμά με το σημερινό της doodle τα 75 χρόνια από την κυκλοφορία του ημερολογίου της

Είναι ένα από τα πιο γνωστά και πολυσυζητημένα θύματα του Ολοκαυτώματος. Η νεαρή Γερμανοεβραία, Anne Frank, μετέφερε στο ημερολόγιό της τα όσα δραματικά έζησε. Σήμερα, αυτό το ημερολόγιο που είναι ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία παγκοσμίως, συμπληρώνει σήμερα 75 χρόνια από την κυκλοφορία του.

Photo Credits: Associated Press
Monopoli Team

Τη νεαρή Γερμανοεβραία Anne Frank, ένα από τα πιο γνωστά και πολυσυζητημένα θύματα του Ολοκαυτώματος, και την πρώτη έκδοση του ημερολογίου της, που κρατούσε κατά τη δίχρονη παραμονή της οικογένειας της σ’ ένα κρησφύγετο στο γερμανοκρατούμενο Άμστερνταμ, τιμά με το σημερινό της doodle η Google.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑParklife: Η Yasmin Levy στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος12.09.2018

Η Annelies «Anne» Marie Frank γεννήθηκε στη Φραγκφούρτη στις 12 Ιουνίου του 1929. Ήταν η δεύτερη κόρη του επιχειρηματία Ότο Φρανκ και της Εντίτ Χολέντερ. Μετά την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία το 1933, η οικογένεια Frank μετακόμισε στο Άμστερνταμ. Όταν οι Γερμανοί κατέλαβαν την Ολλανδία το 1941, η Anne Frank αναγκάστηκε να μεταγραφεί από το Μοντεσοριανό σχολείο, στο οποίο φοιτούσε, σ’ ένα ειδικό σχολείο για Εβραίους.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b