MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Ησυχία 6-9: Πρώτο τρέιλερ για το solo σκηνοθετικό ντεμπούτο μεγάλου μήκους του Χρήστου Πασσαλή

Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του Χρήστου Πασσαλή, «Ησυχία 6-9», λίγο πριν την παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι.

Ησυχία 6-9: Πρώτο τρέιλερ για το solo σκηνοθετικό ντεμπούτο του Χρήστου Πασσαλή
Monopoli Team

Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της νέας ταινίας του σκηνοθέτη και ηθοποιού Χρήστου Πασσαλή, «Ησυχία 6-9», η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα φέτος, στο Επίσημο Διαγνωστικό Τμήμα της 56ης διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι, διεκδικώντας το μεγάλο βραβείο. Το σενάριο της ταινίας ο σκηνοθέτης το συν-υπογράφει μαζί με την Ελένη Βεργέτη.

«Ησυχία 6-9»: Υπόθεση του έργου

Στην ταινία, ο Χρήστος Πασσαλής συμπρωταγωνιστεί μαζί με την Αγγελική Παπούλια ως ένας άντρας και μια γυναίκα, ο Άρης και η Άννα, που συναντιούνται τυχαία σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη. Είναι οι μόνοι ξένοι σε μια πόλη γεμάτη με κεραίες που εκπέμπουν τις φωνές των Εξαφανισμένων, κατοίκων της που έχουν χαθεί ξαφνικά και αδικαιολόγητα. Καθώς παρακολουθούμε την καθημερινή ζωή και τις παράξενες τακτικές που έχουν επινοήσει αυτοί που έμειναν πίσω προκειμένου να επικοινωνήσουν με τους Εξαφανισμένους, η Άννα και ο Άρης ερωτεύονται. Λίγες μέρες μετά, η Άννα εξαφανίζεται.

Λίγα λόγια για την ταινία

Η «Ησυχία 6-9» αποτελεί το πρώτο solo σκηνοθετικό ντεμπούτο μεγάλου μήκους του Χρήστου Πασσαλή, μετά την επιτυχία που γνώρισε στο διαγωνιστικό τμήμα Encounters του 72ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου το υβριδικό του φιλμ «Η Πόλη και η Πόλη», σε συν-σκηνοθεσία με τον Σύλλα Τζουμέρκα.

Αυτή τη φορά ο Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης επιστρέφει δυναμικά με μια ανατρεπτική ιστορία αγάπης γι’ αυτούς που φεύγουν και για εκείνους που μένουν πίσω. Σε έναν τόπο άχρονο, όπου η αποδοχή διαδέχεται την απώλεια κι εκείνη με τη σειρά της την αγάπη σε έναν κύκλο που ανοίγει και κλείνει στο άπειρο. Σαν μια κασέτα σε ένα διαρκές rewind. Το φιλμ παρουσιάστηκε ως Work in Progress στην Αγορά του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης όπου και απέσπασε το ERT Agora Works in Progress Award αλλά και το Musou award.

Εκτός από τους Πασσαλή και Παπούλια το καστ της ταινίας συμπληρώνουν οι: Σοφία Κόκκαλη, Μαρία Σκουλά, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Βασίλης Καραμπούλας, Θανάσης Δήμου, Άρης Αρμαγανίδης, Ράνια Οικονομίδου, Αθανασία Καλλιμάνη, Σύλλας Τζουμέρκας, Μιχάλης Κίμωνας, Ζωή Σιγαλού, Κίμων Κουρής, Ελένη Καραγιώργη, Κατερίνα Ρουσσιάκη, Νατάσα Σαραντοπούλου, Κλαίρη Μπαμπαλή, Άγγελος Σκασίλας, Μυρτώ Κοντονή, Αλέξανδρος Λασκαράτος, Δημήτρης Τσικρίκος κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈνα θρίλερ για γερά νεύρα κόντρα στον φαντασμαγορικό «Elvis» του Μπαζ Λούρμαν12.09.2018

Ως ηθοποιός ο Χρήστος Πασσαλής έχει συμμετάσχει σε ταινίες όπως «Το θαύμα της θάλασσας των Σαργασσών» του Σύλλα Τζουμέρκα και ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου.

Με πληροφορίες από το Screen Daily 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b