MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Γύθειο: Το εντυπωσιακό «κόκκινο» ναυάγιο που έγινε αξιοθέατο

Απόκοσμο, εντυπωσιακό και πολυφωτογραφημένο, το ναυάγιο του πλοίου «Δημήτριος» στην παραλία Βαλτάκι, κοντά στο Γύθειο Λακωνίας, είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα αξιοθέατα της Μάνης. Οι ιστορίες που το συνοδεύουν είναι πολλές.

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες στάσεις που μπορεί να κάνει κάποιος κοντά στο Γύθειο της Λακωνίας είναι η παραλία Βαλτάκι, όπου βρίσκεται ο σκουριασμένος σκελετός του ναυαγισμένου πλοίου «Δημήτριος». Πρόκεται για ένα από τα διασημότερα ελληνικά ναυάγια, που μπορείτε να δείτε χωρίς να βουτήξετε καθώς βρίσκεται σχεδόν πάνω στην αμμουδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑρχάγγελος: Το γραφικό ψαροχώρι της Λακωνίας που αξίζει να ανακαλύψετε12.09.2018

Το πλοίο είναι προσαραγμένο εκεί από τον Δεκέμβριο του 1981, αποτελώντας πλέον μέρος του τοπίου και τουριστικό αξιοθέατο της περιοχής. Το εντυπωσιακό ναυάγιο προσελκύει πολύ κόσμο καθώς η εξερεύνησή του συνδυάζεται με μπάνιο στα καταγάλανα νερά της αμμώδους παραλίας.

Το «Δημήτριος» (η παλαιότερη ονομασία του ήταν Klintholm) είναι ένα φορτηγό πλοίο 67 μέτρων που ναυπηγήθηκε στη Δανία το 1950. Υπάρχουν πολλές φήμες σχετικά με την προέλευση του πλοίου και τον τρόπο με τον οποίο βρέθηκε στην παραλία Βαλτάκι, σε απόσταση περίπου 5 χλμ. από το Γύθειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜονεμβασιά: Απόδραση στη μαγευτική καστροπολιτεία12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b