MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Το νέο καθεστώς για 125.000 εργαζόμενους

Περισσότερες από 50 αλυσίδες σούπερ μάρκετ και τραπεζών προετοιμάζονται για να εφαρμόσουν από 1ης Ιουλίου την ψηφιακή κάρτα εργασίας.

Monopoli Team

Τόσο η έναρξη όσο και η λήξη του ωραρίου εργασίας 125.000 εργαζόμενων θα δηλώνονται (με μια απλή εφαρμογή στο κινητό) στην ΕΡΓΑΝΗ, όπως επίσης και οι υπερωρίες, η υπερεργασία, οι βάρδιες, η τηλεργασία, τα διαλείμματα, τα ρεπό, καθώς και οι άδειες κάθε απασχολούμενου.

Το σύστημα μέχρι το τέλος του έτους θα είναι έτοιμο να δεχτεί και επιχειρήσεις άλλων κλάδων (π.χ. βιομηχανία, ασφαλιστικές, ΔΕΚΟ, εταιρείες security), ενώ εστίαση και τουρισμός θα ενταχθούν στο νέο καθεστώς από το καλοκαίρι του 2023.

Η διαδικασία θα είναι απλή: οι εργαζόμενοι θα δηλώνουν την προσέλευση και αποχώρησή τους μέσω μιας εφαρμογής διαθέσιμης ακόμη και στα κινητά τηλέφωνα, σκανάροντας την κάρτα εργασίας τους που θα απεικονίζεται στο κινητό τηλέφωνο σε μορφή QR code (όπως συνέβαινε και με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού) και η πληροφορία θα διαβιβάζεται αυτόματα στο αναβαθμισμένο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη II».

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b