MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Πρασονήσι: Το εντυπωσιακό δημιούργημα της φύσης στη Ρόδο

Το Πρασονήσι στη νότια Ρόδο δεν είναι μόνο ένας δημοφιλής προορισμός για λάτρεις του wind surfing απ’ όλο τον κόσμο, αλλά κι ένα εντυπωσιακό δημιούργημα της φύσης που αξίζει να δείτε. Τον χειμώνα είναι νησί και το καλοκαίρι μετατρέπεται σε χερσόνησο.

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Εντυπωσιακές παραλίες, μνημεία και αξιοθέατα που σε ταξιδεύουν στο χρόνο, έντονη νυχτερινή ζωή, απομόνωση αλλά και πολυκοσμία. Η Ρόδος είναι ένα πληθωρικό νησί που προσφέρει ό,τι μπορείς να επιθυμήσεις. Αν θέλετε να δείτε το πιο εντυπωσιακό τοπίο της Ρόδου και να κολυμπήσετε σε μια υπέροχη «διπλή» παραλία, τότε ο προορισμός σας βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νησιού και ονομάζεται Πρασονήσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔρυοπίδα Κύθνου: Ένα κυκλαδίτικο χωριό διαφορετικό από τα άλλα12.09.2018

Πρόκειται για ένα θαύμα της φύσης, έναν γεωλογικό σχηματισμό που μοιάζει με μικρό νησί. Το καλοκαίρι μια στενή λωρίδα άμμου ενώνει το Πρασονήσι με τη Ρόδο, ενώ κατά τη διάρκεια του χειμώνα το μονοπάτι της άμμου σκεπάζεται από τα κύματα!

Το Πρασονήσι απέχει 92 χλμ. από την πόλη της Ρόδου, 12 χλμ. από το χωριό Κατταβιά και 40 χλμ. από τη Λίνδο. Μπορεί να βρίσκεται στην άλλη άκρη του νησιού, όμως αξίζει όμως τον κόπο να κάνετε τη διαδρομή μέχρι το νοτιότερο σημείο του νησιού. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μια στενή λωρίδα άμμου 500 μ. περίπου αποκαλύπτεται και ενώνει το Πρασονήσι με τη στεριά μετατρέποντάς το σε χερσόνησο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈνα κρητικό χωριό στη λίστα με τους πιο όμορφους παραθαλάσσιους προορισμούς του Conde Nast Traveller12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b